Kā pārvarēt grūtības attiecībās? Vai paņemt pauzīti ir labākais risinājums? Pārdomās sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

Ja radušās nesaskaņas attiecībās, Māris Gulbis teic: "Tagad, kad man ir mazliet vairāk nekā 40 gadu, es uzskatu, ka jāpadzīvo ir pusgads, gads atsevišķi, un tad tu ļoti labi saproti, teiksim, to drēbi." Gulbis, skaidro, ka dažkārt šī pauzīte palīdz saprast, cik svarīga ir ģimene, un viss atgriežas savās vietās.

"Bet atkal – mums ļoti daudz problēmu ir no nabadzības. Vīrs it kā aiziet kaut kur, bet viņam jau nav pat faktiski iespēja uzreiz iegādāties māju, dzīvokli, viņam tas viss jānopelna, viņam tā pauze ievelkas četrus, piecus gadus. Parasti jau vīrietis aiziet no ģimenes, un atstāj visu, kas ir," skaidro Gulbis.

Vai aiziet no ģimenes nav vienkāršāk? "Tur atkal jāskatās tie atsevišķie gadījumi. Bet es uzskatu, ka, ja mēs Latvijā gribam saglābt laulību un kopdzīvi ar ģimeni, tad ir kādu laiku jāpadzīvo atsevišķi. Es domāju, ka es nepateikšu nevienam no jums, klātesošajiem, neko jaunu, ka kaut kāda rutīna veidojas pēc trīs, septiņiem, varbūt desmit gadiem. Kaut kur apnikums veidojas un jūs, protams, varat ar vieglu kājas spērienu paiet pa labi vai kreisi, bet jūs varat arī uztaisīt pauzi un atgriezties atpakaļ."

Vaicāts, vai varētu būt tā, ka, šādu ideju ierosinot, otrs var nesaprast, Gulbis atbild tā: "Es domāju, ka te ir viena tāda lieta, par ko jūs varbūt arī esat domājuši: viens no pāra mīl mazliet otru vairāk. Viens mīl mazāk, otrs mīl vairāk. Tas, kas mīl mazliet vairāk, tas negrib piekāpties, bet ir jāspēj."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!