Foto: Shutterstock

Kā priekos, tā bēdās – šādu solījumu līgava un līgavainis dod viens otram, pārejot sievas un vīra godā. Laulības dzīvē, kā jebkurās attiecībās, ir problēmas, mazie kašķi, kompromisu meklējumi, taču ilgtermiņa savienībā partneriem jāiemācās tos uztvert kā vēl vienu pārbaudījumu savstarpējai laimei. Nekas nav perfekts, taču ir iespējams tam tuvojies. "Power of Positivity" eksperti iepazīstina ar četriem veidiem, kā laulības dzīvi padarīt laimīgāku.

Vārdu un piemēru izvēle

Vai vēlies, lai tavs vīrs vairāk pievēršas sportošanai, bet viņš ar fiziskajām aktivitātēm ir uz "Jūs"? Bet varbūt vīrs vēlas sievai pateikt, ka viņai būtu laiks aizbraukt atvaļinājumā ar draudzenēm, jo darba radītā stresa dēļ viņa negatīvi ietekmē ģimenes dzīvi, lai gan pati to noliedz? Mainīt otra domas ir grūti, arī tad, ja tev ir taisnība un beigu galā arī tava otrā pusīte būs ieguvējs.

Šādās situācijās ieteicams izvēlēties pareizos vārdus un piemērus no apkārtējo ikdienas, kuriem šajā gadījumā gan fiziskās aktivitātes, gan atvaļinājums ir nācis tikai par labu. Ja vēlies dzīvot saticīgi, neuzbrūc ar savu viedokli, bet "iesēj" to pamazām. Tā nav manipulēšana, ja partera pārliecināšana nāks viņam par labu.

Pozitīva domāšana un skatījums

Strīdi pāru starpā rodas, piemēram, raksturu un vērtību atšķirību, dzīves stila, arī pagātnes pieredzes dēļ. Teju vai katru dienu par savu otro pusīti ir iespējams uzzināt kaut ko jaunu, tāpēc, ja pēc gada domā, ka varēsi kādu šķietamu sīkumu izmainīt, iespēja ir ļoti maza.

Pievērsies pozitīvajam – tu taču apprecēji šo cilvēku, jo viņā ir kvalitātes, kuras vērtē augstu! Arī ģimenes dzīvē grūti izvairīties no vilšanās brīžiem, taču ir ačgārni domāt, ka šādās situācijās jāķeras pie izmainīšanas stratēģijas. Labāk ir censties vēl vairāk attīstīt labās īpašības un rakstura iezīmes, saprāta robežās sliktās noliekot malā.

Kvalitatīvi kopā pavadīts laiks

Foto: Shutterstock

Šis šķietami ir vienkāršākais, taču arī efektīvākais variants, kā uzlabot attiecības starp vīru un sievu. Ar laiku ikdienā iezogas rutīna, un nerimstošais aplis – darbs, bērni, vakariņas, naktsmiers – turpinās. Iespējams, vakariņas sveču gaismā arī jau šķiet "noiets etaps", tāpēc atrodiet laiku kopā izdarīt ko tādu, kas nekad nav realizēts, piemēram, dodieties pārgājienā, ziemā slēpot uz kalna, piknikā, piesakieties deju nodarbībām vai tamlīdzīgi. Lai ilgtermiņā dzīvotu saticīgi, pašiem rutīna ir jāsalauž.

Šajā rakstā atradīsi astoņu pāru ieteikumus, kurus vērts paturēt prātā laimīgai dzīvei pēc laulībām.

Cieņas un pateicības izrādīšana

Vienkāršākais pateicības izrādīšanas veids ir pateikt vārdu "paldies", taču pie tā nevajag apstāties. Ikviens vēlas dzīvot laimīgās un saprotošās attiecībās, kurās jūtas novērtēts, tāpēc, ja partneris pasniedz kādu uzmanības apliecinājumu, izsaki pateicību ne tikai par dāvanu, bet arī izrādīto vērību un dāsnumu. Lai arī esat precējušies vai ilgstoši dzīvojat kopā, cieņas un pateicības attiecībās nekad nevar būt par daudz.

Ielūkojies šeit un iepazīsties ar 30 dienu restartēšanās plānu, kas palīdzēs vairot gan savstarpējo izpratni, gan atjaunot, iespējams, ikdienas rutīnā zudušo kaisli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!