Foto: Shutterstock
Intīmajai tuvībai jeb seksam attiecībās nevajadzētu būt galvenajam, bet tas pavisam noteikti ieņem svarīgu lomu. Taču ne vienmēr ar savu partneri ir viegli par to runāt, it īpaši tad, ja tev neizskaidrojamu iemeslu dēļ jūs vairs ar to nenodarbojaties tik bieži, kā agrāk, vai to nedarāt vispār. Tomēr nav labāka veida kā runāt, lai noskaidrotu iemeslu intīmās dzīves pārtaukumam.

Pirmajā brīdī, kad atskārt, ka esat ''aizmirsuši'' par mīlēšanos, iespējams, jau pati sāc apcerēt iemeslus, kāpēc tā ir. Tev šķiet, ka vairs neesi savam partnerim pievilcīga, viņam ir uzradusies mīļākā vai varbūt viņš tevi vairs nemīl, bet nezina, kā attiecības izbeigt. Taču pirms kādu no secinājumiem steidz atzīt par patiesu, pajautā viņam, kā ir patiesībā. Iedvesmojoties no portāliem ''Elite Daily'' un ''Bustle'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā uzsākt un vest šādu sarunu.

Iejūties partnera ādā

Pirms ķeries klāt partnera nopratināšanai par to, kāpēc jūsu intīmā dzīvē nolikta uz pauzes, centies paskatīties uz sevi no malas ar partnera acīm. Padomā par to, kā tu ierosini mīlēšanos, ko jūs tās laikā darāt vai nedarāt, vai kādreiz esi izdarījusi spiedienu uz savu dzīves biedru, vai esat iepriekš pārrunājuši to, vai kaut kas nebūtu jāmaina un tamlīdzīgi Iespējams, pati jau pamanīsi kaut ko, kas varētu būt pie vainas. Tāpat, kad saruna ar partneri jau raisīsies, savas pārdomas un atziņas par šiem un citiem jautājumiem varēsi atklāt arī viņam.

Sarunai izvēlies piemērotu vietu un laiku


Foto: Shutterstock

Guļamistaba ir vieta, kur visbiežāk ļaujaties intīmajai tuvībai. Saruna par seksa trūkumu var ievirzīties dažādi, un ne vienmēr tā var būt patīkama, tāpēc, lai nesabojātu patīkamās atmiņas par mīlēšanos jūsu kopīgajā gultā, izvēlieties labāku vietu, kur to darīt, piemēram, viesistabā. Taču, ja jums ir bērni, pirms tam pārliecinieties, ka viņu nav turpat blakus. Tāpat šādu sarunu nevajadzētu uzsākt publiskā vietā, jo visur ir dzirdīgas ausis, kas šādā situācijā var likt justies neērti gan jums, gan apkārtējiem.

Ne tikai jāizvēlas piemērota vieta, bet arī piemērots brīdis sarunai. Ja jūsu intīmā dzīve nav apstājusies pavisam, bet ir kļuvusi krietni retāka, tad censties noskaidrot iemeslu, kāpēc tā ir, nevajadzētu uzreiz pēc seksa. Partneris var justies ļoti ievainojams un sevī noslēgties. Un nekādā gadījumā sarunu nesāc strīda laikā - tas nepalīdzēs atklāt iemeslu vai nonākt pie risinājuma, bet var padarīt visu vēl sliktāku.

Neesi tieša, bet uzvedini uz patieso sarunas tematu


Foto: Shutterstock

Iespējams, tev nav problēmu partnerim tiešā veidā pajautāt, kāpēc esat pārstājuši nodarboties ar seksu, taču tas ne tikai viņu var nobiedēt, bet arī likt viņam izdarīt nepareizus spriedumus par tevi, piemēram, ka sekss tev attiecībās ir noteicošais. Lai no šādām sekām izvairītos, sāc saruna par to, kas varētu uzlabot jūsu intīmo dzīvi.

Tomēr nesaki tieši: ''Mums nav seksa, kā mēs to varam labot?'', bet gan sāc sarunu, pajautājot partnerim, kādas ir viņa seksuālās fantāzijas, kas ir tas, ko viņš vienmēr ir vēlējies izmēģināt un tamlīdzīgi. Ļaujot partnerim runāt par to, kas varētu jūsu intīmo dzīvi paspilgtināt vai uzlabot nākotnē, iespējams, viņš pats atvērsies un sāks runāt par šī brīža likstām. Bet, ja jūti, ka partneris novirzās no tēmas, neļauj viņam to darīt un pie tās atgriezies.

Ņem vērā, ka šāda saruna var būt ļoti emocionāla, jo to pavadīs stress. Tāpēc elpo dziļi un centies sevi nomierināt.

Nevaino partneri, un strādājiet kā komanda


Foto: Shutterstock
Attiecības jūs veidojat abi kopā, tāpēc nekādā gadījumā nedrīkst vainot otru pie kaut kādām nesaskaņām, tai skaitā mīlēšanās trūkuma. Tāpēc, vedot sarunas par šo tēmu, nenostādi sevi cietēja, bet partneri - vainīgā lomā. Tāpat to neļauj darīt arī savam dzīvesbiedram - ja sāc saņemt no viņa pārmetumus, atgādini, ka šajās attiecībās jūs esat kopā, nevis katrs atsevišķi.

Vainojot otru, jūs atsakāties skatīties problēmai acīs un attālināties no iespējamā risinājuma. Atcerieties, ka šī saruna nenotiek ar mērķi kādu vainot, bet gan ar mērķi atrast to, kas jums traucē uzturēt veselīgu un patīkamu intīmo dzīvi. Pieturoties pie šī mērķa, kopīgiem spēkiem varēsiet atrast gan problēmas ierosinātāju, gan risinājumu. Tāpat kopīga šādu nesaskaņu atrisināšana palīdzēs arī turpmāk nonākt pie citiem kopsaucējiem.

Ar vienu sarunu var nepietikt


Foto: Shutterstock

Seksa trūkums attiecībās ne vienmēr ir atrisināms ar vienu sarunu, tāpēc necenties piespiest savu partneri visu izrunāt uzreiz. Ja patiesi jums nav izdevies visu izrunāt sarunas laikā, neatmet visam ar roku, bet gan ik pa laikam pacel sarunas tematu, taču atkal netiešā veidā. Runājiet par intimitāti, par to, kāpēc partneri mīli, kas tev patīk seksa laikā un tamlīdzīgi. Esi rotaļīga un koķeta - iespējams, tava nepiespiestā attieksme palīdzēs partnerim atraisīties.

Šādas sarunas var būt kārtīgs izaicinājums, jo tās tev liek būt atklātam un ievainojumam. Taču, iemācoties par to runāt un kopīgi rast problēmām risinājumus, iespējams kļūt tuvākiem, kas savukārt jūsu attiecības tikai stiprinās. Ja tomēr sarunas nevedas un paši netiekat galā, iespējams, labāk doties pie speciālista, kas varēs palīdzēt - seksologa vai terapeita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!