Foto: Shutterstock

Kā apgalvo psihologi, attiecību izjukšanā viena pagale deg samērā reti un parasti vismaz puse atbildības par attiecību izjukšanu jāuzņemas arī sievietei. Analizējot minēto tēmu, izdevums Shy Magazine piedāvā izplatītākos iemeslus, kāpēc vīrieši nolemj aiziet no savām sievietēm.

Vairs nav interesanti

Foto: Shutterstock

Nav svarīgi, kādā tieši jomā - sarunās vai seksā. Vīrieši vienmēr meklē ja ne ideālo sievieti, tad tādu, ar kuru patīkami parunāties un arī nodoties intīmām attiecībām.

Protams, tie, kuri tīko pēc vienas nakts sakariem, ne īpaši interesējas par sievietes intelektuālo koeficientu, bet ilgstošās attiecībās vīrieši tomēr sev blakus grib redzēt inteliģentu, erudītu un asprātīgu dāmu.

Tiesa, reizēm par ļaunu nenāks arī ļaušana partnerim paspodrināt viņa spalvas – pārlieku viszinīgas un savu viedokli kā vienīgo pareizo pozicionējošas sievietes krietni retāk tiek dēvētas par pievilcīgām, liecina aptaujas.

Raksturu nesaderība

Foto: Shutterstock

Attiecībās it kā viss ir labi, bet pastāvīgi rodas strīdi par sīkumiem... Pāris nespēj nonākt pie kompromisa, neviena no pusēm nepiekāpjas. Šādā situācijā cilvēki visbiežāk izlemj šķirties.

Vīrietim pēc savas būtības patīk būt līderim, viņš vēlas, lai sieviete konflikta situācijās, ja ne piekāptos, tad vismaz būtu gatava sarunai un kompromisa atrašanai. Tālākā izvēle jau ir viņas ziņā - ja partneris ir sirdij dārgs, vēlme vienmēr paturēt gala vārdu tiks ierobežota, ļaujot arī mīļotajam paust savu viedokli un principus. Ja ne, sievietei nemitīgi uzstādot ultimātus, visticamāk, vīrietis aizies.

Kad mājās sagaida fūrija

Foto: Shutterstock

Retais vīrietis būs ar mieru sarkt par savu partneri, kura sabiedriskā vietā pēkšņi var sākt neadekvāti uzvesties, tādējādi apkaunojot arī viņu pašu. Tomēr, arī mājās un divvientulībā dzīvot ar neprognozējamu sievieti, kura jebkurā brīdī var pastrādāt kaut ko muļķīgu, nav īpašas jēgas…

Secinājums - jāmācās sevi kontrolēt.

Vīrietis nav miskaste

Foto: Shutterstock

Kuram no mums gan patīk nemitīgi uzklausīt kāda žēlabas, sūdzības un nepārtraukto neapmierinātību! ja sieviete augām dienām partnerim stāsta par savām problēmām, raizēm un lēmumiem, vīrietis visticamāk, no nemitīgās informācijas uzklausīšanas gluži vienkārši nogurs. Protams, jādalās ar satraucošiem vai svarīgiem jaunumiem, raizēm un pārdomām par jebkuru tematu, tomēr šai ziņā ir nepieciešama zināma mēra sajūta.

Ja tev ir paradums zvanīt draugam nakts vidū un paziņot, cik ļoti viņu mīli un viņa labā esi gatava darīt jebko, tas ar laiku var sākt kaitināt.

Tādu pat iespaidu radīs atkārtoti stāsti par to, kā esi nopirkusi izpārdošanā piecpadsmito kurpju pāri un ieguvusi atlaižu karti trīs procentu apjomā, iegādājoties jaunu zobu birsti, šampūnus un kosmētiku. Ja to visu nepārtraukti stāstīsi vīrietim, viņam tavā nākamajā zvanīšanās reizē var sākties nervu tiks.

Secinājums - jāsaprot, ka starp draudzeni un vīrieti pastāv būtiska atšķirība. Ar draudzeni var apspriest visu, kas ienāk prātā, un viņa par to tikai priecāsies. Bet vīrietis pļāpīgās partneres vietā var sākt meklēt sievieti, kura prot ne tikai tērgāt, bet arī klausīties.

No lapsenes vidukļa līdz lielajiem izmēriem

Foto: Shutterstock

Ir tiesa, ka ārienei nav lielas nozīmes attiecībās, tomēr nevar teikt, ka vīrieši tai vispār nepievērstu uzmanību.

Ja viņš iepazīstas ar daiļu blondīni ar lapsenes vidukli, bet pēc diviem kopdzīves gadiem viņa pārvēršas par bezformīgu būtni ar apjomīgu pēcpusi vien sava slinkuma, nevis grūtniecības vai veselības problēmu dēļ, no estētiskā viedokļa vīrietis var zaudēt interesi par savu partneri. Jā, ir vīrieši, kuriem patīk apaļīgas sievietes, bet viņi jau attiecību sākumā meklē tieši šādas partneres.

Secinājums - jāseko savai ārienei, jo tā ir atkarīga ne tikai no dabas, bet arī no taviem pūliņiem.

"Izspiest" vajag ar mēru

Foto: Shutterstock

Sieviešu aplidošana vīriešiem sagādā prieku. Mīļotais ar baudu aizvedīs tevi uz restorānu, dāvinās ziedus un rotaslietas, vizinās ar jahtu un, ja vajadzēs, arī samaksās par kopīgo ceļojumu.

Par to viņš pretī gaidīs vien mīlestību un maigumu. Psihologi īpaši uzsver pirmo attiecību komponentu, jo seksu, kā zināms, var nopirkt arī par daudz mazāku naudu.

Taču, ja sieviete pastāvīgi burtiski izspiež no vīrieša naudu, bet tai pat laikā viņš neredz un nesajūt viņas mīlestību, tas viņam agri vai vēlu apniks un paliksi ne tikai bez jauna kažociņa un kārtējās kaklarotas, bet arī partnera.

Apsēstība ar laulībām

Foto: Shutterstock

Dažām sievietēm tik ļoti gribas tikt pie vīra, ka šī mērķa labā viņas ir gatavas izdarīt visu iespējamo un neiespējamo. Dārgā, atceries, ka, ja vīrietis gribēs ar tevi precēties, tu to sajutīsi. Bet, ja šajā brīdī viņš tam nav gatavs, forsēt notikumus nav jēgas - tā vīrieti var tikai aizbiedēt.

Sieva sāk pelnīt vairāk nekā vīrs

Foto: Shutterstock

Ja vīrietim ir pieņemami ienākumi, tā ir visnotaļ dabiska situācija, pateicoties kurai viņš jūtas realizējis savas ambīcijas dzīvē. Tomēr, neraugoties uz situācijas absurdumu, dažiem vīriešiem viņu mīļoto sieviešu algas apjoms var kļūt par nopietnu pārbaudījumu.

Ja sieva pelna vairāk nekā vīrs un viņai, turklāt, rodas pastāvīgs kārdinājums viņam to aizrādīt, sakot, ka viņš ir nekam nederīgs vīrietis un ka bez viņas atbalsta viņi slīgtu nabadzībā, diezin vai attiecības rezultēsies laimē līdz mūža galam.

Skaidrs, ka šādas runas vīrieti nesajūsminās, un agri vai vēlu viņš sāks meklēt citu sievieti. Ja viņa ienākumi nebūs pavisam niecīgi, to izdarīt arī nebūs pārāk grūti…

Secinājums - ja esi sākusi pelnīt vairāk nekā vīrs, esi gudra. Pirms pārmest vīram, labi apdomā, vai vērts viņā modināt mazvērtības sajūtu, ja tev svarīgi saglabāt šīs attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!