Foto: Shutterstock
Iemesli, kādēļ pāri šķiras, ir dažādi. Cits pārtrauc attiecības, kad mīla ir pagaisusi, savukārt citi šķiras tad, kad abi kopā vairs nespēj, tomēr jūtas vēl virmo gaisā. Ja šķiršanās sagādā grūtības, jo bijušais bija arī tavs labākais draugs, vērts ielūkoties "Elite Daily" attiecību ekspertu izvirzītajos padomos, kā pārdzīvot šķiršanos.

Pavadi laiku vienatnē. Pirmkārt, uzreiz nesteidz sabiedrībā un nemeklē jaunus laika kavēkļus. Tev nepieciešams mazliet apdomāt notikušo. Ja uzreiz meklēsi kompāniju, tu par to vēlēsies izrunāties, un, ja vēl neesi skaidrībā ar notikušo, tas var tev un citiem sajaukt galvu. Starp citu, varbūt noderēs ielūkoties pieredzes stāstos, kuros dāmas atzīstas – šobrīd esmu viena un pilnībā apmierināta.

Pieņem lēmumu. Samierinies ar to, ka esat izšķīrušies. Neskrien pie konkrētā cilvēka, lai parunātos, bet arī viņam ļauj samierināties ar notiekošo. Jums jāiemācās dzīvot katram sava dzīve, netraucējot otru. Turklāt atmet domu, ka viņš ir tavs labākais draugs, iespējams, tā nemaz nebija un tā bija ilūzija, jo bijāt partneri un tāpat visu stāstījāt viens otram.

Pavadi laiku ar citiem draugiem. Kad tavas domas ir izkristalizējušās, meklē cilvēkus, ar ko pabūt kopā. Draugi var būt lielisks atbalsts šādās situācijās. Arī tad, ja attiecību laikā sanāca ar draugiem tikties retāk, atjauno šīs draudzības saites. Tu tiksi ātrāk pāri šim sāpīgajam periodam, ja tev būs kāds, ar ko dalīt bēdas.

Koncentrējies uz saviem hobijiem. Kad biji attiecībās, iespējams, visu darījāt kopā, atstatus noliekot savas aizraušanās. Tomēr ir laiks tajās no jauna iemīlēties. Šeit gan jāatceras, – izvairies no tiem hobijiem, kurus dalījāt ar bijušo – tas var uzjundīt nepatīkamas, sāpīgas emocijas.

Neseko līdzi viņa sociālo tīklu aktivitātēm. Skaidrs, ka arī pēc šķiršanās mums interesē, kas notiek ar konkrēto cilvēku, tomēr regulāra un apzināta lūkošanās viņa ikdienas gaitās noteikti ne pie kā laba nenovedīs. Izskaud šo nepatīkamo ieradumu. Tev būs vieglāk!

Ja tomēr pēc šķiršanās nav iespējams katram aiziet uz savu pusi un jāsatiekas diendienā, piemēram, ja tavs bijušais ir kolēģis, noderēs šie padomi. Savukārt šeit atradīsi šķiršanās īpatnības sieviešu un vīriešu skatījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!