Foto: Shutterstock
Pirmais randiņš parasti satraukuma un neziņas pilns notikums, kas var sagādāt ne mazums galvassāpju. Ko jautāt? Kā izturēties? Kā atstāt labu iespaidu? Tie ir tikai daži no jautājumiem, kas nodarbina prātu. Nereti mēs tik ļoti aizraujamies ar laba iespaida radīšanu, ka aizmirstam pašu svarīgāko – iepazīt otru un saprast, vai kopīga nākotne ir iespējama.

Piedāvājam iepazīties ar četriem jautājumiem, ko ”Elite Daily” eksperti iesaka uzdot pirmā randiņa laikā, ja patiesi vēlies tuvāk iepazīt otru.

Cik ciešas ir tavas un ģimenes saites

Lai arī pirmajā tikšanās reizē sarunām vajadzētu būt vieglām un jautrām, jautājums par attiecībām ar ģimeni ir ļoti svarīgs. Tu ļoti daudz vari uzzināt no cilvēka attieksmes pret savām māsām, brāļiem un vecākiem. Pajautā par to, kā viņš uzauga un vai daudz laika pavada kopā ar brāļiem un māsām. Atbildes tev palīdzēs labāk saprast viņa vērtības un uzskatus par ģimeni, neuzdodot tiešus jautājumus.

Ar ko tu nodarbojies

Šis ir klasisks un šķietami garlaicīgs jautājums, kas kaitina daudzus. Tomēr pirmajā randiņā bez tā neiztiksi. Atceries, ka daudz svarīgāka par nodarbošanos ir attieksme pret savu karjeru. Pievērs uzmanību tam, vai cilvēks ir apmierināts ar savu darbu vai arī jūtas nožēlojams un nelaimīgs. Šis jautājums ļaus saprast to, cik mērķtiecīgs ir cilvēks, un dos ieskatu viņa sākotnes plānos. Tās ir ļoti būtiskas lietas, ja patiešām plāno ar kādu tikties un veidot attiecības.

Kuram cilvēkam tu vēlētos līdzināties

Jā vēlies saprast, kāds ir cilvēks, pajautā par to, ko viņi ciena un kam vēlas līdzināties. Turklāt šis jautājums nav visiem jau apnicis. No atbildes tu vari izsecināt gan cilvēka vērtības, gan mērķus, gan ideālus. Nebaidies palūgt paskaidrojumu, kas pamato viņa izvēli. Jautā, kāpēc konkrētā persona ir viņa elks. Tas pavisam noteikti atklās saruna biedra personību.

Izklaidējoši randiņi vai nopietnas attiecības?

Šis jautājums, iespējams, šķiet neērts un nepiemērots pirmajam randiņam, tomēr tas ir ļoti būtisks. Ir svarīgi jau sākumā saprast, vai jum ir vienots tikšanās mērķis. Tev nav jānoformulē jautājums tā, lai tas attiektos uz konkrēto randiņu. Vispārini. Pajautā, vai viņš ir ballīšu tips vai cilvēks, kas dod priekšroku ilgstošām attiecībām. Noskaidro, kāpēc viņš vispār staigā uz randiņiem.

Atceries, ka eksistē ne tikai pirmajā randiņā pārrunājamās tēmas, bet arī jautājumi, no kuriem vajadzētu izvairīties. Ielāgo, ka tev nav uzreiz jānoskaidro, vai otrs cilvēks ir tavs dvēseles radinieks, tāpēc necenties pārspīlēt ar jautājumu dziļumu. Neliec otram izklāstīt savu attiecību vēsturi, visu par viņa un ģimenes locekļu veselību, kā arī piecgades plāna atstāstīšanai pirmais randiņš noteikti nebūs piemērotākais brīdis. Tāpat ņem vērā, ka randiņš nav darba intervija – jautājumus vajadzētu uzdot abiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!