Pilnībā izbaudīt seksuālo dzīvi nozīmē - iemācīties būt pārmaiņus gan devēja, gan ņēmēja lomā. Dominējošā seksuālā loma nav atkarīga no dzimuma; un, ja pašreizējā loma tevi neapmierina, tev jāapspriež ar partneri jūsu seksa paradumi un izjūtas.
Atceries: ja jūs abi to neizrunāsiet, visticamāk, ka attiecības pārvērtīsies par teātri (skatīt rakstu “Guļamistabas teātra spēlētāji”). Tādēļ rīkojies tā, lai seksuālās attiecības būtu taisnīgākas un, atklāti sakot, lai arī gultā pavadītais laiks būtu patīkamāks.

Ieteikumi devējām

  • Saproti, ka otra daļa no došanas ir ņemšana – ļaujot savam partnerim apmierināt un iepriecināt tevi, tu ļausi viņam justies labi.
  • Izpatikt bieži vien ir vienkāršāk un drošāk nekā tikt apmierinātam/-ai. Ja tevi uztrauc vienkārša ļaušanās seksa baudīšanai, vai arī tu sevi pārāk apvaldi, neliela iesildīšanās tev palīdzēs atbrīvoties. Pirms nodoties mīlestībai, iedzeriet glāzi vīna, aptumšojiet gaismas.

    Ļauj savam partnerim dažas minūtes glāstīt tevi, pirms tu pieskaries viņam. Ja tev partnera pieskārieni un skūpsti ir patīkami, liec to manīt ar kustībām, žestiem, balsi. Iesākumā tas varētu būt grūti, taču drīz vien kā atalgojums būs partnera reakcija: atvieglojuma un laimes sajūta par iespēju sagādāt tev baudu gluži tāpat, kā tu to sagādā viņam.

  • Ja tu baidies no tā, ka viņš kritizēs tevi, tad jums abiem ir jāizrunājas par savām izjūtām un gaidām. Izvirzi arī savas vēlmes, jo izjūtu slēpšana var sagraut attiecības.

Ieteikumi ņēmējām

  • Ja esi kautrīga, rosini savā iztēlē seksuālas fantāzijas un stāsti par tām savam partnerim – runāšana par savām vēlmēm vēl nenozīmē, ka tās ir jārealizē, taču tās sagādā ne mazums baudas.
  • Koncentrējies vairāk uz darbību, nevis rezultātu. Ja vēlies izlauzties no ierastajiem rāmjiem, droši izmēģini kaut ko jaunu, un nebaidies izskatīties muļķīgi. Uzvelc erotiskas zeķes vai ieslēdz fonā erotisku videofilmu, kamēr jūs mīlējaties.

    Šīs idejas vēstīs, ka tu centies izdomāt ko jaunu, interesantu jums abiem. Ja arī jaunā seksa poza iesākumā neliksies kārdinoša, atceries, ka apetīte rodas ēdot. Katram jaunumam ir vajadzīgs laiks, lai pie tā pierastu.

  • Iztaujā savu partneri, kādas ir viņa vēlmes, kas viņam patiktu, un ko vēl tu varētu seksā viņam sniegt. Šādas sarunas gultā varētu būt mazdrusciņ biedējošas, tādēļ mēģini atrast romantisku, bet ne ar seksu saistītu brīdi un vietu, lai varētu to viņam pajautāt. (Protams, ka pastāv laimīgā iespējamība, ka šī saruna aizvedīs jūs uz guļamistabu.)
  • Ja tu vienkārši nevēlies seksu, tā arī pasaki, - lai gadījumā, kad tu teiksi jā, viņš zinātu, ka tu tiešām to gribi.
  • Ja tevi kaut kas kaitina vai ir aizvainojis, neatriebies seksuāli. Galu galā, iemācīšanās būt devējai un ņēmējai gultā palīdzēs līdzsvarot arī citas jūsu attiecību jomas. Jo labs sekss, gluži tāpat kā labas attiecības, balstās uz abpusēji taisnīgu došanu un ņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!