Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši bieži ietiepjas un atsakās lietot prezervatīvus, tādējādi apdraudot gan savu, gan savu partneru veselību. Tas bieži tiek pamatots ar komforta un erekcijas zudumu. Tā ejot mazumā intimitāte un bauda, ja notikumā piedalās arī gumijas nieciņš. Citi savukārt uzskata, ka prasība lietot prezervatīvu no partneres puses nozīmē neuzticības izteikšanu vai nespēju izlemt, cik nopietnas attiecības viņa vēlas. Ja esi pieredzējusi, ka tavs partneris pirms seksa atsakās lietot prezervatīvu, zini, ka neesi viena, norāda portāls "Health".

Vienlaikus kondomi ārkārtīgi samazina risku saslimt ar seksuāli transmisīvajām slimībām (STS), kā arī palīdz izvairīties no grūtniecības. Abi šie iemesli, neatkarīgi no tā, vai attiecības ir īslaicīgākas vai ilglaicīgākas, ir pietiekami nozīmīgi, lai censtos mainīt sava drauga domas par labu gumijas aizsarglīdzekļa lietošanai. Portāls "Delfi" iesaka sešus padomus, kas varētu palīdzēt:


Pārrunas vispirms


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādā brīdī, kad abi vēl neesat gultā, atrodiet brīdi, lai ar savu draugu pārrunātu droša seksa jautājumus. Izlemjat abi, kādus riskus esat gatavi uzņemties un kādus izsargāšanās līdzekļus esat gatavi izmantot, lai to darītu.

Šādu sarunu uzsākt gultā jau ir daudz par vēlu, jo uzbudināts prāts lielākajai daļai cilvēku prot laicīgi atslēgt loģisko domāšanu. Tāpat iepriekšēja plānošana palīdzēs laicīgi padomāt un iegādāties nepieciešamos līdzekļus, lai pēc tiem nakts vidū nav jāskrien uz dežūraptieku.


Izmēram ir nozīme


Foto: PantherMedia/Scanpix

Teiciens "viens izmērs der visiem" prezervatīvu izvēles gadījumā noteikti nebūs īstais. Par laimi kondomi pieejami visos izmēros, dažādās formās, krāsās, smaržās un pat garšās, kas palielina iespēju, ka arī jums izdosies atrast īsto, kas apmierinās jūsu un jūsu drauga vajadzības, lai sekss būtu patiesi izbaudāms.

Pat ja jums šķiet, ka "ir jau labi, kā ir", ir vērts izmēģināt dažādus gumijas nieciņus, kā arī lubrikantus un eļļas, lai saprastu, kurš ir vislabākais. Piemēram, ir pieejami tādi lubrikanti, kuru tekstūra sniedz papildu baudu abiem partneriem, bet citiem, lai kāpinātu izjūtas, labāk noderēs tā saucamie sildošie lubrikanti.


Izmēģini pati


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja nekādi nespēj pierunāt savu vīrieti uzvilkt vismaz parasto prezervatīvu, vari pati izmēģināt sievietēm domāto prezervatīvu.

Tos gan nevajadzētu vilkt vienlaicīgi ar vīriešiem domātajiem izsargāšanās līdzekļiem. Tas ne tikai nepalielinās jūsu iespēju izsargāties no slimībām vai nevēlamas grūtniecības, bet pat palielinās iespēju, ka tie var neturēties tiem paredzētajās vietās. Sliktākajā gadījumā tas var izvērsties pat visai sāpīgā (fiziski) pieredzē vismaz vienam no jums.


Panāc sapratni


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešamība uzvilkt prezervatīvu nav domāta tikai tavai drošībai. Pārrunā ar draugu, kā tā lietošana pasargā kā vienu tā otru un, ka prasība izsargāties, nebūt neliecina par mīlestības trūkumu jūsu starpā.

Ja tādu neizdodas atrast, varbūt ir vērts pārdomāt, vai tavs puisis patiešām ir tavs.


Saglabājiet seksuālo saskaņu


Foto: PantherMedia/Scanpix

Bieži vīriešiem prezervatīvu lietošana erekcijas noturēšanu padara gandrīz neiespējamu. Lielākoties vaina ir nepareiza izmēra, biezuma vai formas kondoma izvēlē, taču tam par iemeslu var būt arī citi iemesli.

Starp biežākajiem ir arī psiholoģiska nespēja izjust partneri, kā arī alkohola vai zāļu izraisīts jutības zudums. Ja eksperimenti ar dažādu prezervatīvu un vides izmainīšanu situāciju nepalīdz uzlabot, ir vērts apmeklēt ārstu.


Esiet praktiski


Foto: Shutterstock

Prezervatīva uzvilkšanas laikā nav obligāti jāpārtrauc jūsu uzsāktās mīlas spēlītes. Tām var nodoties paralēli, skūpstoties un ļaujoties glāstiem.

Lai tas patiešām izdotos tik nevainojami, esiet praktiski un rokas stiepiena attālumā pie gultas ieviesiet skapīti ar nelielu atvilktnīti vai zem gultas turiet speciālu kastīti, kurā vienmēr atrodami gan drošam seksam nepieciešamie gumijas nieciņi, gan lubrikanti un citas baudu sasniegšanai nepieciešamās lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!