Vēlies uzlabot pašsajūtu? Gribi iemācīties savaldzināt apkārtējos ar savas personības šarmu? Humanitāro zinātņu maģistre Eva Norvinda, kura devusi padomus aktrisei Renē Ruso, gatavojot viņu lomai filmā “Tomasa Krauna afēra”, izstrādājusi četru nedēļu programmu, lai palīdzētu tev apzināt savas sievišķības magnētismu.
Šonedēļ - pirmais solis ceļā uz seksapīlu imidžu. Veiksmi!

Paaugstinot savu seksapīlu ikviena sieviete var ieviest pozitīvas pārmaiņas gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Tas vairos izredzes savaldzināt vīriešus, iedvesmos dzīvesbiedru uz kvēlāku rīcību, nodrošinās patīkamu seksuālu pašsajūtu and paaugstinās pašapziņu. Pārsteidzoši, cik lielā mērā seksapīls spēj ietekmēt visdažādākās dzīves puses, nemaz nerunājot par galveno – seksuālo pusi.

Iesākumā, pirms pievēršamies ārējā izskata novērtējumam (kāda tu parādies pasaulei), šonedēļ analizēsim personības iekšējo telpu, un sāksim ar pašnovērtējumu. Nostājies spoguļa priekšā un pieraksti uz lapiņas visu par savu izskatu, cik objektīvi vien iespējams.

Pievērs uzmanību savai sejas izteiksmei un stājai. Pēc tam sastādi sarakstu, uzskaitot visu, kas tev patīk un kas nepatīk sevī. Domā gan par savu izskatu, gan uzvedību. Pievērs uzmanību visām iespējamām īpašībām, kuras tu spēj vērst par labu, kā arī tām, kuras mainīt nav iespējams. Galu galā, seksapīls ir cieši saistīts ar pašapziņu. Tu nevari, piemēram, mainīt faktu, ka esi sieviete ar spēcīgu miesasbūvi, taču tu vari pieņemt savu ķermeni tādu, kāds tas ir, lai spētu vairot savu seksapīlu.

Piestrādājot pie pašnovērtējuma, tev šonedēļ jāatrod laiks, lai vienatnē - mierīgā un klusā vietā – padomātu, kuras ķermeņa daļas tev nepatīk. Tad iztēlojies, ka šīs vietas uz tava ķermeņa tev kļūst mīļas.

Nepatika pret atsevišķām sava ķermeņa daļām, kājām vai degunu, ir gluži normāla parādība, taču atceries, ka ikvienai ķermeņa daļai ir nepieciešama mīlestība, lai tā kļūtu skaista. Izturies pret sevi ar mīlestību, jo pilnvērtīgai dzīvei un seksuālajai pieredzei ir būtiski, lai tu atrastu laiku un vietu ne tikai citu cilvēku, bet arī sevis iemīlēšanai. Seksapīla visnozīmīgākā daļa rodas pateicoties pozitīvai attieksmei pret savu ķermeni.

Lai iztēlotos sevi kā seksuāli pievilcīgu sievieti, kādu tu vēlies sevi parādīt apkārtējai pasaulei, tev palīdzēs televīzija, kur novērot sabiedrībā populāru cilvēku uzvedību, manieres, izturēšanos. Izvēlies kādu sievieti, kura tevi iedvesmo kā sievišķā seksapīla paraugs. Jo vairāk viņas temperaments, miesasbūve un stils līdzinās tavējam, jo labāk. Tomēr ņem vērā, ka ikviena cilvēka seksapīla stils ir tikpat daudzšķautņains, kā ikviena cita personības iezīme. Tādēļ izmanto šo sievieti kā seksapīla paraugu, taču necenties būt viņas kopija.

Vari arī izvēlēties atsevišķas vairāku seksapīlu cilvēku personības iezīmes, lai radītu savu ideālu, kam vēlies līdzināties. Ikvienam māksliniekam ir savas mūzas vai mentori, kas sniedz radošo iedvesmu. Kāpēc gan lai tev nebūtu sava mūza?

Vēl viens uzdevums seksuālās pašapziņas veicināšanai šonedēļ – aizver acis un domās atgriezies bērnībā, kad tu biji maza meitene. Atceries laiku, kad autoritātes vēl neiejaucās ar cenzūru tavā pašizpausmē. Toreiz apkārtējie tevi uztvēra kā jauku būtni, un tev nebija jātēlo vai jāizliekas par kādu citu. Atceries brīžus, kad tu juties mierīga un droša, jo varēji būt brīva personība - tāda, kāda patiesībā esi. Ja tu esi reliģioza, domā par visuma radošo spēku, kas radījis tevi ar unikālu personības seksualitāti, ko nevajag nomākt. Izvirzi šo seksapīlo imidžu par savu mērķi.

Nākamnedēļ - otrais solis.

Sagatavots pēc “Ivillage.com”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!