Foto: Shutterstock
Šķiet, vasarā gandrīz it viss ir labāk – saule, brīnumskaisti, zaļojoši augi, priecīgi un smaidīgi cilvēki. Taču vasaras karstums dažkārt var būt izaicinājums mīlas balodīšiem, kuri vēlas nodoties romantiskām izpriecām.

Sekss vasarā var būt līpīgas šausmas, ja neesi karstuma, sviedru un ķermeņa aromātu fans. Lai arī ne visu libido cieš no tveices, karstums var krietni mazināt vēlmi mīlēties vai pat mīļoties.

"Enerģisks sekss pats par sevi var būt kardiovaskulārs treniņš, tāpēc sekss karstā laikā var organismam būt tikpat izaicinošs kā došanās skrējienā," atklāj eksperte seksualitātes jautājumos Ivonna Fulbraita. "Turklāt, cilvēks arī var kļūt mazāk pārliecināts, zinot, ka, iespējams, ir nosvīdušāks un lipīgāks, arī savās intīmajās zonās, nekā parasti. Ķermeņa radītas "gāzes" arī var būt sekas mitrumam brīdī, kad ķermeņi berzējas kopā. Tas savukārt var izraisīt smieklus, un tādējādi novērst uzmanību no paša procesa."

Tieši tāpēc, iedvesmojoties no "Insider", esam apkopojuši dažādu seksologu ieteikumus patīkamam seksam karstā laikā.

Ieej dušā pirms mīlēšanās

Pirms seksa atceries ieiet remdenā dušā. Pēc tam nedaudz apslaukies ar dvieli (taču tā, lai ķermenis vēl nav pavisam sauss). Tas var palīdzēt saglabāt vēsumu. Ja proti noturēt līdzsvaru, apsver domu nodoties mīlas priekiem dušā. Šādam nolūkam īpaši parocīgi ir rokturi (vienalga – vai pie dušas vai pie vannas). Drošība pirmajā vietā!

Izmanto ventilatoru

Gaisa kondicionēšanas ierīces var būt lielas palīdzes tveicē. Ja vēlies ietaupīt naudu, lieliska alternatīva var būt maza ventilatora iegādāšanās. Svarīgi ir to novietot stratēģiski pareizā vietā. Noliec ventilatoru tā, lai gaiss tiktu pūsts jums tieši virsū. Tas pat var likt ķermenim reaģēt citādāk nekā ierasts. Ja ventilators pūtīs uz jūsu intīmajām zonām, atsevišķas seksa pozas var sajūtu ziņā būt krietni atšķirīgas, taču patīkamas," skaidro Fulbraita.

Nomaini palagus reizi nedēļā

Eksperti iesaka – izvēlies kokvilnas palagus. Lai cik dīvaini tas arī nešķistu, arī palagiem ir liela nozīme karstumā. Lai izvairītos no nevajadzīgas svīšanas, izmanto tīras kokvilnas palagus. "Būtiski ir arīdzan mainīt gultasveļu vismaz reizi nedēļā," teic seksoloģe Amanda Pusčuko, "sev tuvumā turi arī dvieli, ko izmantot nepieciešamības gadījumā." Ja palagu maiņa nepalīdz, apsver domu iegādāties lielāku gultu. "Esmu sapratusi, ka tie, kuriem ir vairāk vietas, bieži vien jūtas ērtāk. Savukārt, ja gulta ir maza, nereti viens no partneriem tveices laikā dodas gulēt citviet, kas var radīt atsvešināšanos."

Izmēģiniet dažādas seksa pozīcijas, kurās iespējams izvairieties no ciešas saskarsmes

Liela daļa stresa, kas rodas no mīlēšanās vasaras laikā, ir galvenokārt saistīts ar ķermeņu siltuma apmaiņu. Seksa pozu dažādošana varētu palīdzēt ierobežot šo kontaktu, vienlaikus saglabājot procesā baudu. "Pamēģiniet tādas pozas, kurās ķermeņi tik daudz tieši nepieskaras viens otram. Piemēram, izmēģiniet baudas izpriecas no mugurpuses vai sāna," iesaka psiholoģe Reičela Nīdla. "Jo mazāk ķermeņi saskarsies, jo vēsāk jutīsies." Suņu vai jātnieces poza ir vien divi piemēri, ar kuriem vari nodoties eksperimentam.

Ledus gabaliņi un aukstas virsmas – tavs glābiņš

Aukstas rotaļlietas un palīglīdzekļi tev un tavam partnerim var palīdzēt sasniegt jaunas baudas virsotnes un, turklāt, vēl arī atdzist! "Ar ledus gabaliņiem noglāstiet viens otra ķermeni, lai nedaudz atdzistu. Izmantojiet vēsus priekšmetus, lai radoši palielinātu baudu un komfortu!" iesaka Nīdla. Ja garastāvoklis ir īpaši rotaļīgs, iespējams, ir laiks pamest karsto guļamistabu un izmēģināt virsmas, kas ir vēsākas. "Atrodi citas vietas savās mājās un izmēģini seksa pozas, kurās nebūs tik liels kontakts ar ādu. Piemēram, atspiešanās pret virtuves leti vai vannasistabā – pret veļas mašīnu – var būt interesantas pieredzes. Nerūsējošais tērauds vai granīts būs sevišķi vēss un patīkams."

Tveice ir īstais laiks sevis iepriecināšanai

Pikantas sarunas, sekstings un izpriecas vienatnē ir vēl viens jautrs veids, kā uguntiņu saglabāt dzīvu, taču vienlaikus nepārkarst.

Mīlēšanās priekiem nododies no rīta vai vakarā

Stratēģiski izmanto laiku, kurā baudi mīlas priekus – tādējādi varēsi izvairīties no karstuma un mitruma. Izmēģini seksu agrā rītā vai vēlāk vakarā, kad gaisa temperatūra ir salīdzinoši vēsāka. Varbūt ir īstais brīdis arī mīlas dančus dejot brīvā dabā? Nereti telpas piekarst vairāk, līdz ar to – iespējams, ir vērts doties ārpus mājas.

Centies "izslēgt" savu prātu

"Izbaudi faktu, ka ar mīļoto burtiski salīpat kopā. Iespējams, tas rada vēl lielāku tuvības sajūtu. Arī neparastās smaržas uztver kā kaut ko pirmatnīgu," teic Fulbraita. Citiem vārdiem sakot – atbrīvojies un nedomā pārāk daudz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!