Foto: Shutterstock
Runā, ka mīlestība ir akla. Nereti to, kas patiesībā notiek attiecībās, saskatīt ir visai grūti. Tomēr tevis pašas dēļ to darīt vajadzētu! Iedvesmojoties no "Power of Positivity" ekspertiem, izvirzījām pazīmes, kas izskaidro – partneris tevi nekrietni izmanto.

Viņš nerunā par nākotni

Viena no pazīmēm, kas var apliecināt, ka partneris nelūkojas uz jūsu attiecībām sevišķi nopietni, ir izvairīšanās no nākotnes apspriešanas. Ja jau esat kopā ilgāku laiku, tomēr jautājums par attiecību ievirzīšanu nopietnākā gultnē ir izpalicis, padomā, kāds tam varētu būt iemesls.

Apdomāt partnera jūtu patiesību vajadzētu tajā brīdī, kad pēc zināma kopā pavadīšanas laika viņš vēl joprojām to uzskata par tikai "jautru laika pavadīšanu". Tiesa, aiz šādas izvēles varētu slēpties arī nopietnas iekšējās problēmas (psiholoģes skaidrojumu par mūsu iekšējiem "dēmoniņiem" lasi šeit), tomēr tikpat labi šajā gadījumā varētu sākt prātot arī par to, ka partneris tevi vienkārši izmanto. Līdzko tu būsi apjautusi situāciju un vēlēsies runāt par nopietnākiem, kopīgiem dzīves lēmumiem, viņš ātri vien nozudīs no tavas dzīves.

Viņš ir savtīgs guļamistabā

Foto: Shutterstock

Kāda ir tava dzīve aiz guļamistabas durvīm? Vai partneris domā tikai par sevi, vai tomēr kā prioritāti izvirza arī tavu vēlmju apmierināšanu? Kā stāsta eksperti, šī var būt viena no noteicošajām lietām, kā apjaust, vai partneris tevi izmanto.

Veselīgās attiecībās, lai arī vēlmes var būt atšķirīgas, vienmēr tiek rasts zelta vidusceļš. Abi partneri ir spējīgi rast veidu, lai kopā būtu laimīgi.

Tomēr, ja partneris tevi izmanto, ir skaidrs, ka viņam nebūs nekādas vēlmes apmierināt arī tevi. Partneris, kurš ir savtīgs guļamistabā, tāds bieži vien ir arī citās jomās. Šādās situācijās viņš tevi izmanto, lai gūtu apmierinājumu sev.

Tu nekad neesi satikusi viņa draugus un ģimeni

Foto: Shutterstock

Tas, vai partneris tevi vēlas iepazīstināt ar saviem draugiem un ģimeni jeb tuvākajiem cilvēkiem, noteikti ir vērā ņemams attiecību rādītājs. Ja partneris to izvēlas darīt, ir skaidrs, ka viņš neuzskata, ka drīz vien jūs katrs iesiet savu ceļu. Tas nozīmē, ka tu esi gana īpaša, lai viņa dzīvē uzturētos vēl kādu mirkli.

Tomēr, ja viss dzīvē iegrozījies citādi un nekad neesi satikusi nevienu no viņa tuviniekiem, var sākt parādīties šaubas, ka partnerim nav sevišķi nopietni nolūki. Tas tā ir tāpēc, ka šajā gadījumā partnerim ir daudz vieglāk tevi izslēgt no dzīves un vienkārši pazust. Ja saskati sevi šajā situācijā, svarīgi izvērtēt, vai tas tev tiešām ir vajadzīgs – varbūt tu pieķersies, bet viņš, kad vien sagribēs, kādā dienā vienkārši pazudīs no tavas dzīves.

Ja tomēr ieplānota tikšanās ar mīļotā tuviniekiem, iespējams, noderēs šie padomi, kā par sevi radīt labu iespaidu un izsprukt no neveiklām situācijām.

Viņš allaž vaicā pēc palīdzības, bet tev nav gatavs palīdzēt

Foto: Shutterstock

Tiesa, attiecībās ir pilnīgi normāli, ja partneri viens otru atbalsta un izpalīdz ikvienā dzīves jomā. Tas ir ikdienišķi un veselīgi – tā ir neatņemama attiecību sastāvdaļa.

Viss paliek sarežģītāks tajā situācijā, ja palīdzības lūgšana ir vienpusēja, proti, partneris visu laiku tikai prasa, bet pretī neko nedod. Un pats sāpīgākais ir tas, ka arī tad, kad tu kaut ko lūdz, vienmēr saņem atteikumu. Neatkarīgi no tā, ko partneris no tevis vaicā, ja tev ir sajūta, ka tu tikai dod, krasi maini lietu būtību! Šī arī ir viena no nepārprotamajām pazīmēm, ka otrs cilvēks tevi izmanto! Neļauj šādi iegrozīties situācijai!

Jūs satiekaties tikai tad, kad to vēlas partneris

Foto: Shutterstock

Protams, ikvienam ir savi darbi, lietas un pienākumi. Ne vienmēr ir tik viegli no tiem izrauties un darīt to, ka varbūt patiešām vēlētos. Tomēr visam ir savas robežas.

Lūk, situācijas piemērs! Tu vēlies satikties ar partneri, bet viņš netiek. Tu piedāvā citu laiku un vietu, bet piedāvājums jau atkal nav gana labs, lai viņš tam piekristu. Galu galā – jebkurš ierosinājums no tavas puses tiek noraidīts. Tomēr pavisam citādāka situācija ir tad, kad pirmo soli sper viņš. Jā, iespējams, tu esi pārāk dziļi ieskatījusies partnerī, tomēr tad, kad viņš ierosina tikties, tu nespēj pretoties. Visbeidzot sanāk tā – kad tu vēlies pabūt kopā, partneris nekad neizbrīvē laiku, bet kad to grib viņš, tu vienmēr padevīgi piekāpies. Ja esi seriāla "Sekss un lielpilsēta" fane, noteikti atminies šo situāciju un to kā Lieliskais (Mr. Big) par to sūkstījās Kerijai Bredšovai!

Šajā situācijā problēma ir tajā, ka partneris nav gatavs pamainīt savus plānus, lai pabūtu ar mīļoto cilvēku. Viņš ar tevi sazinās tikai tad, kad to vēlas viņš, bet tu pie viņa piekļūt nespēj. Tas nav veselīgi un lielā mērā pierāda – partneris tevi vienkārši izmanto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!