"Iemīlēšanos var pielīdzināt eiforijai – neierasts brīdis, kad viss, kas ir apkārt, ir mazsvarīgs un netverams," tā kaislīgas, ar īpašo mīlestības ķīmiju apvītas attiecības skaidroja psihoterapeite Kristīne Ašmane. Tomēr ne visās attiecības ir sastopama šī "eiforija". Kā to zināt? Lūk, "Gurl" attiecību eksperti izvirzījuši pazīmes, kas liecina, ka jūsu attiecības necaurstrāvo tik ļoti svarīgā mīlestības maģija.

Tuvības mirkļi ir neveikli

Neskatoties uz to, kādā līmenī ir jau jūsu attiecības, pirmie mirkļi kopā var būt mazlietiņ neveikli. Tas ir tikai normāli, ja uztraukums par sevi liek manīt. Tomēr, ja jūsu starpā virmo sava veida ķīmija, viss iegrozīsies pareizajā virzienā.

Piemēram, ja abi sniedzaties pēc skūpsta, tomēr kaut kas samisējas, jūs tikai pasmiesieties un vēlreiz atkārtosiet iesākto darbību, otrajā plānā noliekot neveiklumu un neļaujot starpgadījumam kaut ko sabojāt. Gluži tāpat tas attiecas arī uz citiem tuvības brīžiem.

Ja jūsu starpā nav īpašas saiknes, centieni vērst situāciju par labu var patiešām būt apgrūtinoši, dažkārt – pat nepārvarami, pilnībā zaudējot jebkādu vēlmi pat kādreiz tikties.

Ja tomēr nevari izprast jūsu tuvības mirkļu patiesumu, iepazīsties ar šīm pazīmēm, kas liecina par nesaderību gultā.

Grūtības uzturēt sarunu

Foto: Shutterstock

Vēl viens rādītājs par jūsu saderību noteikti mērāms sarunu aizrautībā. Vai spēj stundām norunāt par kopīgām tēmām? Vai ar interesi klausies pat tajā, ko īsti nesaproti? Kā ar viegluma sajūtu – vai atmosfēra ir nepiespiesta?

Šie ir jautājumi, uz kuriem noteikti jārod atbildes, lai apjaustu jūsu attiecību kvalitāti. Ja sarunas nesokas tik labi, ir neveiklas, grūti uzturamas, tad ir skaidri saprotams, ka kopīgu valodu jums ir grūti atrast, savukārt tas, protams, liecina, ka varbūt neesat radīti viens otram.

Jāatzīst, ka ne vienmēr ir svarīgi, ka jums ir lērums kopīgu interešu, ja ar aizrautību ieklausies sarunās pat par kaut ko prātam neaptveramu, esi pierādījusi, ka tevi interesē viss, kas saistīts ar otru cilvēku.

Noteikti vērts pievērst uzmanību ar klusuma brīžiem. Jā, tie mēdz būt visai neveikli, tomēr ar pareizo cilvēku arī vienkārša klusēšana ir relaksējoša un patīkama.

Laika pavadīšana divatā

Foto: Shutterstock

Gluži tāpat kā sarunām, svarīgi pievērst uzmanību jūsu kopā pavadītā laika kvalitātei. Pārim, kuru starpā virmo īpašā mīlestība, nebūs nekādu problēmu uzturēties divvientulībā. Ja problēmas nesagādā kā vienošanās par dažādām izklaidēm, tā arī vienkārša garlaikošanās mājās, tad, iespējams, tiešām esat radīti viens otram.

Ja tomēr intereses ir pārāk dažādas, turklāt pielāgoties citu plāniem ir grūti, iespējams, neesi "zaudējusi galvu" otra dēļ. Līdzīgi ir arī ar pilnīgu slaistīšanos – ja tā ir omulīga un neko vairāk patiesībā nemaz nevajag, lūk, apliecinājums, ka svarīga ir tikai otra tuvība un nekas cits.

Ja attiecībās ir dzirkstelīte, tomēr tā ir nedaudz pēdējā laikā padzisusi, noteikti vērts kaut kā atsvaidzināt ikdienu un atraisīt senās jūtas. Šeit vari ielūkoties vairākās rudenīgās randiņidejās, ko noteikti vērts izmēģināt.

Laika pavadīšana kompānijā

Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka ik pa laikam ikvienam ir vajadzīga kārtīga atpūta no visas pasaules, tostarp mīļajiem cilvēkiem, tāpēc nav nekas neparasts, ja reizi pa reizei arī tuvākajās attiecībās esošie cilvēki dodas savās gaitās. Tomēr tas, ka laiku pavadāt kopā, ne vienmēr nozīmē, ka jūsu attiecības plaukst uz zeļ – svarīgi, cik kvalitatīvi laiks tiek pavadīts.

Ja esat izrāvušies no ikdienas darbiem un devušies pasvinēt dzīvi kompānijā, vērts pievērst uzmanību jūsu dinamikai draugu lokā. Vai tad, kad satiekat kopīgos draugus, katrs metaties savās darīšanās, pavisam aizmirstot par otro pusīti? Protams, ikvienam ir savas sarunas un darīšanas, tomēr, ja pāra starpā valda īpašā saikne, vismaz ik pa mirklim viens pie otra pieiesiet, apjautājoties kā sokas. Ja tā nenotiek, tad vajadzētu apdomāties, kādēļ neilgojies pēc sava partnera un nevēlies noskaidrot, kā viņam klājas.

Nepieciešama īpaša piepūle, lai virzītu attiecības uz priekšu

Foto: Shutterstock

Tas, ka pie attiecībām nepieciešams strādāt un tajās vajag ieguldīt enerģiju, ir skaidrs. Taču, ja tas prasa daudz lielāku piepūli, nesagādājot nekādu prieku, ir skaidrs, ka attiecībās nav īpašā dzirkstelīte. Turklāt šādās situācijās var būt arī sajūta, ka, lai arī kas tiktu darīts, viss ir lieks un nepareizs.

Esot kopā ar pareizo cilvēku, būs sajūta, ka, lai arī kas notiktu, viss agrāk vai vēlāk ievirzīsies pareizajās sliedēs un problēmas ir otršķirīgas. Ja abi esat vienlīdz ieinteresēti un vēlaties palikt kopā, tad dažādas likstas nešķitīs nekas nepārvarams.

Ideāla otrā pusīte, bet ne tavs izredzētais

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!