Nopietnas un arī komiskas detaļas par notikumiem gultās visā pasaulē piedāvā jaunais “Seksa atlants”. Honkongas medicīnas profesore Judīte Makeja apkopojusi informāciju par seksa dzīves paradumiem dažādu tautību pārstāvju vidū.
Cilvēki nodarbojas ar seksu, un tā tas pasaulē notiek ik dienas 120 miljonus reižu. Kuri nāciju pārstāvji tad ir globālās seksbumbas? Visbiežāk - vairāk kā 130 reizes gadā - to dara krievi, franči un amerikāņi. Par pēdējiem tas ir diezgan pārsteidzošs fakts, jo 46 procenti amerikāņu arī apgalvo, ka viņiem kārtīgi izgulēties ir daudz svarīgāk nekā mīlēties visu nakti.

Turpretī karstasinīgie brazīlieši labprāt ir gatavi palikt nomodā patīkamu tuvības brīžu dēļ – viņi ir tie, kuri ar seksu nodarbojas visilgāk. 30 minūtes ir vidējais brazīliešu seksa akta ilgums. Taizemē toties ir cieņā ātrais sekss – jau desmit minūtes vēlāk abi partneri nodarbojas ar citām lietām.

Visproduktīvākie ir Nigērijas iedzīvotāji. Šīs zemes iedzīvotājiem ir pasaulē vislielākā iespējamība dzimumakta laikā palikt stāvoklī, jo mazāk nekā desmit procenti nigēriešu lieto pretapaugļošanās līdzekļus. Vidusmēra nigēriešu sieviete savas dzīves laikā dzemdē 7-8 bērnus. Turpetī, piemēram, šveiciete laiž pasaulē 1-2 bērnus.

Šveices gultas ir vidējais statistiskais rādītājs eiropiešu seksa paradumiem. Pirmā reize eiropietim ir 18 gadu vecumā. 20 gadu vecumā 53 procentiem Eiropas sieviešu un 50 procentiem vīriešu jau ir dzimumakta pieredze, tomēr tikai seši procenti sieviešu un septiņi procenti vīriešu šajā vecumā ir praktizējuši orālo seksu.

Honkongas medicīnas profesore Judīte Makeja šo detalizēto informāciju par to, kurš ko un kā dara, un cik bieži, ir apkopojusi pirmajā “Cilvēku seksuālās uzvedības atlantā” (Atlas of Human Sexual Behavior”).

Jau gadu desmitiem ilgi Makeja, kura ir Pasaules veselības organizācijas līdzstrādniece, nenogurstoši cenšas radīt sabiedrībā, it īpaši Āzijā, lielāku izpratni par cilvēku seksualitāti. Savu rīcību viņa savas grāmatas priekšvārdā pamato ar Konfūcija citātu: “Tiklīdz cilvēki ir sagādājuši pārtiku un apģērbu, viņu domas pievēršas seksam.”

Protams, ka ar domāšanu vien nekas nebeidzas. Šķiet, ka ar seksu nodarbojas visi, kam vien nav slinkums, taču izglītības trūkums pasaulē daudziem liedz uzzināt, kas ir dzimumakts un kādas ir tā sekas. Piemēram, Malaizijas ģimenes ministrija noskaidrojusi, ka vismaz diviem procentiem visu precēto pāru, kuri meklējuši pie ārstiem palīdzību neauglības gadījumā un vēlējušies mākslīgo apaugļošanu, īstenībā nekad nav bijis dzimumakts.

Makeja savā grāmatā uzskaita ne tikai svarīgas un komiskas detaļas par to, kas notiek pasaules gultās, bet arī tikpat rūpīgi analizē arī tādas tēmas kā drošs sekss, seksa tūrisms, seksuālā vardarbība un prostitūcija.

Ar seksu visā pasaulē tiek pelnīti miljardi un miljoniem darbavietu ir radītas tikai seksa vajadzībām un tā sekām – sākot no vecmātēm, kondomu ražotājiem un beidzot ar pornogrāfisko preču ražotājiem. 73 procenti visu seksa filmu tiek uzņemtas ASV, savukārt Centrālās Eiropas valstu iedzīvotāji ir vislielākie laulības pārkāpēji un galvenie vainīgie seksa tūrisma uzplaukumā Taizemē, kur ik gadus seksa industrija uz tūristu rēķina nopelna 25 miljardus ASV dolāru.

Makeja arī aprēķinājusi, ka izvarošana valstij izmaksā visdārgāk no visiem noziegumiem, jo, piemēram, ASV ik gadus tiek izmaksāti 127 miljardi dolāru izvarošanas upuriem.

Dažviet pasaulē par ārlaulības sakariem nākas maksāt ļoti augstu cenu. Irānā, Pakistānā, Saūda Arābijā un Jemenā par neuzticību laulībā tiek piespriests nāves sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!