Katram pārim, kurš pašķīries, ir savs stāsts. Kādam pavisam unikāls un nedzirdēts, savukārt citā var saskatīt līdzības arī ar citām pieredzēm. Šoreiz, lai parādītu, ka var gadīties visādi, piedāvājam piecus stāstus, kas parādīs, ka gadīties var visādi – kāds par notikušo tagad viegli uzelpo, bet cits vēl tagad nespēj to pārdzīvot.

Kad neviens nav gatavs pielāgoties

Viktorija dalās savā stāstā, atklājot, ka dažkārt, lai arī cik liela mīlestība valdītu abu starpā, neviens īsti nav gatavs pielāgoties. "Mums bija diezgan atšķirīgi dzīves ritmi. Man bija noteikts darba laiks, Rūdolfs bija piesaistīts projektiem un termiņiem. Attiecīgi viņš strādāja, kad bija iedvesma. Un tā viņam uznāca tieši vakaros. Viņš varēja strādāt visu nakti. No rīta, kad gāju uz darbu, viņš palika saldi guļot līdz trijiem. Brīži, kad abi bijām nomodā, bija grūti atrodami. Neviens no mums nebija gatavs mainīt savu dzīves ritmu, lai pielāgotos otram, tāpēc nācās šķirties."

Kad vīru nevar neskatīt pēc cepures

Bizness svarīgāks par mīļoto. Un labi, ka tā

Foto: Shutterstock

Atskatoties atpakaļ, Marta var droši teikt – toreiz uz visu skatījusies ar rozā brillēm un daudz ko nav pamanījusi, bet tagad pat priecājās, ka viss iegrozījies šādās sliedēs.
"Nezinu, kāpēc ar Kārli vispār satikāmies, tagad, atskatoties uz to laiku, saprotu, ka mums nebija nekā kopīga. Viņš bija ļoti ārišķīgs un varēja redzēt, ka grib dzīvot tādu spožu dzīvi – liels pulkstenis, spīdīgas lakādas kurpes, žaketes. Protams, viņš katru dienu "Instagram" ielika kādu selfiju. Un visu laiku bīdīja savu biznesu, arī sociālajos tīklos pie fotogrāfijām pievienojot tādus tēmturus kā "#businessman" , turklāt arī iedvesmojošu citātu birums nebija nekas svešs. Vairāk laika viņš veltīja sava tēla spodrināšanai, nevis man. Ar mūsu attiecībām, gluži tāpat kā ar to biznesu, nekas labs nesanāca.

Bet pats labākais – reiz Kārlis man uzrakstīja ziņu, vai man varot kaut ko palūgt. Teicu, lai nerunā aplinkus un ir tiešs. Un tāds viņš arī bija, pavaicājot vai varu viņam finansiāli palīdzēt, jo viņš ir ziepēs. Lieki piebilst, ka nebijām runājuši tiešām ilgi. Tagad, protams, priecājos, ka viss tā iegrozījās un viņš man nepievērsa tādu uzmanību, laikam bija rozā brilles un lietas nespēju saskatīt tik skaidri."

Arī vīrieši prot sasteigt lietas

Foto: Shutterstock

Arī Samantai ir stāsts, kas pierāda – arī vīrieši prot pārsteidzīgi sadomāties un izplānot nākotni, kurai nav lemts būt.

"Tas viss notika sen, kad biju vēl jauna. Iepazināmies klubiņā un uzreiz jau varēja konstatēt to, ka viņš ir krietni vecāks. Viņa draugs bija manai draudzenei paziņa. Meitene vakaru pavadīja ar savu pazīstamo, un man nekas cits neatlika, kā palikt ar to viņa draugu. Sākumā viss šķita puslīdz jauki – padejojām, parunājām, pabučojāmies. Viss lieliski. Uz rīta pusi, kad jau nolēmām visi doties mājup, viņš piedāvājās mani ar taksi aizvest uz mājām. Labi – es nodomāju.

Piebraucot pie mājas, viņš gribēja nākt pie manis, bet tā kā mani vecāki bija mājās, un patiesībā es nemaz neko negribēju ar viņu vairāk, teicu, ka nekas nenotiks šovakar.

Tomēr kādā brīdī vakara gaitā bijām apmainījušies ar numuriem. Nākamajā rītā, kad tikko modos, telefons jau bija pilns neatbildētiem zvaniem un īsziņām – vai esmu jau pamodusies, ko es daru, ko plānoju darīt. Man esot jābrauc pie viņa, viņam ir zirgi, viņa vecāki grib ar mani iepazīties. Lūk, ja līdz šim man šķita, ka dāmas parasti sadomājas ātrāk, tad šis pierādīja – nē, arī džeki prot sasteigt lietas. Lieki piebilst, ka tā arī vairs netikāmies."

Augstprātība, kas traucē attiecībām

Foto: Shutterstock

Paula teic, ka viņu šķiršanās iemesls bijusi augstprātība, kas abiem neļāvusi piekāpties. Tā sagandējusi septiņu gadu nopietnas attiecības. "Jau no pašiem attiecību pirmsākumiem bija jūtami mūsu abu niķi. Spēt piekāpties – tas bija gandrīz nereāli. Tomēr vienmēr bija tā, ka mīlējām viens otru nedaudz vairāk un muļķīgos strīdus vismaz kaut kā pārvarējām. Bija grūti, bet kopā mēs to spējām.


Ritot laikam, protams, pieradums dara savu. Vairs nebija tā asuma attiecībās. Tomēr kopā bija labi. Līdz vienam muļķīgam strīdam, kuram pat vairs neatceros iemeslu. Tas bija kaut kas pavisam sadzīvisks un tas starp mums izveidoja lielu plaisu. Nespējām atrast ceļu, piekāpties. Žēl, jo uzskatu, ka tā bija mana pirmā mīlestība. Varbūt ne pēdējā, bet īstā noteikti."

*Stāstu varoņu vārdi ir mainīti.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!