Foto: Shutterstock
Lielākajai daļai ir viena vai divas iecienītākās saldējuma garšas, kuras viņi izvēlas vairumā gadījumu. Neskatoties uz pieejamo garšu daudzveidību, daudziem komfortu mīlošiem cilvēkiem piemīt tendence tuvināties tam jeb izvēlēties to, kas viņiem ir pazīstams. Citu saldējuma garšu izmēģināšana nav liels risks, tomēr dažiem tas var būt milzīgs pārbaudījums, jo tas paredz vēl neiepazītus apstākļus. Taču, ja esi gatava izmēģināt jaunas garšas, tu varētu būt pārsteigta, ka citu baudi tikpat ļoti vai pat vairāk nekā tavas iecienītākās. Tiesa, šajā rakstā saldējuma garšas ir tikai alegorija mūsu preferencēm par potenciālo partneri.

Dažādi pētījumi rāda līdzīgu tendenci attiecību veidošanā – daudziem cilvēkiem ir noteikts potenciālā partnera tips, ar kuru viņi satiekas, portālā ''Psyshology Today'' skaidro psiholoģe Roksija Zarrabi. Ja arī tu esi pamanījusi, ka atkal un atkal satiecies ar cilvēkiem, kurus vieno līdzīgas īpašības, arī tev ir savs tips. Un tips var attiekties gan uz fiziskām īpašībām, gan uz noteiktiem personības raksturlielumiem, kas līdzīgi visiem partneriem, piemēram, radošums, spontanitāte, ekstravertums. Bieži vien, ja tev ir konkrēts partnera tips, kurš piesaista, bet atkārtoti jūsu savienība neizdodas, tur slēpjas kāds iemesls. Un, lai arī sākotnēji tas varētu šķist neprāts, iespējams, tev nepieciešams turpmāk satikties ar kādu, kurš nav tavs tips. Kāpēc? Turpinājumā daži no ieguvumiem.

Iespējams, tas, ko vēlies, nav tas, kas tev nepieciešams

Ja agrāk neesi devusi iespēju cilvēkiem, kas it kā nav tavs tips, tu varētu būt pārsteigta, uzzinot, ka dažādas īpašības, kuras vienmēr esi vēlējusies savā partnerī, tev nemaz nav tik svarīgas un nepieciešamas. Piemēram, varbūt tevi ļoti piesaista ekstraverti un sabiedriski partneri, bet galu galā tev izveidojas iepriekš nekad nepiedzīvota cieša saikne ar introvertu.

Tu vari par sevi uzzināt kaut ko jaunu

Iepazīšanās ar kādu, kurš nav tavs tips, skaistums ir tāds, ka tu, iespējams, sevi ierobežosi mazāk, būsi atvērtāka, kā rezultātā izkāpsi no komforta zonas un uzzināsi par sevi kaut ko jaunu, piemēram, iepriekš neatklātu talantu. Tāpat šāds partneris var tevi mudināt izmēģināt un iesaistīties jaunos vaļaspriekos un aktivitātēs, par kurām iepriekš nemaz nenojauti – tās tevi aizraus.

Tu vari kļūt elastīgāka savā iepazīšanās pieejā


Foto: Shutterstock

Pat ja viss neizdodas ar kādu, kurš nav tev raksturīgais tips, tas var tev palīdzēt uzzināt, kā būt elastīgākai un atvērtākai jaunai pieredzei ar cilvēkiem, kuri, iespējams, parasti tevi nesaista, bet ar kuriem ilgtermiņā varētu būt kopīgas nākotnes potenciāls. Iespējams, tu pat atskārtīsi, ka tev nemaz nav konkrēta partnera tipa, un visu šo laiku tās ir bijušas vien muļķīgas iedomas, rakstīts portālā ''Bustle''.

Uzzināsi, ka pieķeršanās laika gaitā pieaug arī bez tūlītējas pievilcības

Dažas no romantiski spēcīgākajām saitēm izveidojas, jo laika gaitā organiski pieaugusi pievilcība. Tas gan nenozīmē, ka tev nekavējoties jāmet plinte krūmos, ja uzreiz neizjūti pievilcību pret partneri, kurš nav tavs ierastais tips, jo patiesībā tas var tev spēlēt par labu – tas ļaus tev lēnām iepazīt otru, neizjūtot spiedienu un nenovēršot uzmanību ar fizisko ''ķīmiju''. Tas arī var ļaut tev būt šeit un tagad, tādējādi labāk iepazīstot otru un palielinot iespēju izveidot ilgtermiņa saikni.

Galu galā iepazīšanās ar kādu, kurš nav tavs tips, var būt lieliska pieredze, kas paver jaunas iespējas, palīdz salīdzināt tavas vēlmes ar tavām vajadzībām un, iespējams, noved pie ilgstošām attiecībām. Nākamreiz, kad jau pašā sākumā gribi ''norakstīt'' kādu, jo viņš vai viņa nav tavs tips, tomēr apsver domu dot otram iespēju, jo tu nekad nevari zināt, ko no šīs pieredzes varēsi mācīties un kā viss izvērtīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!