Šķiet, ka vismaz reizi ikviens sagājies ar nepareizo cilvēku un attapies attiecībās, kurās viņam noteikti nevajadzēja būt. Kāpēc tā notiek? Kāpēc regulāri kāpjam uz viena un tā paša grābekļa, bet nespējam atrast savu īsto? Ar "Huffington post" ekspertu palīdzību, mēģinājām rast atbildes uz šiem jautājumiem.

Tu baidies palikt viena

Ja tu uzskati, ka būt vienai – tā ir katastrofa, tad nebūt nav nekāds brīnums, ka attopies attiecībās, kurās tev absolūti nevajadzētu būt.

Cilvēki, kuri ir gana pašpietiekami arī būdami vieni, neskries satikties tikai tāpēc, lai pie sāniem kāds būtu. Viņiem tas nav vajadzīgs. Tā vietā, lai dedzīgi kādu meklētu, viņi izbauda savu kompāniju, protot sadzīvot ar šo faktu. Bet kad īstā iespēja nāk, viņi ir gatavi attiecībām.

Arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis teicis: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva."

Tu neesi izkristalizējusi savus standartus

Foto: Shutterstock

Ikvienam no mums ir lietas, ko mēs otrā cilvēkā novērtējam, kā arī kaut kas, kas mums sevišķi nesimpatizē - jo ātrāk šīs lietas tiks izkristalizētas, jo veiklāk varēs atrast to, ko patiesi meklē.

Saproti, kas tevi patiešām tracina, un, ja uzsākot tikties, šīs lietas konstatē, neļauj visam sarežģīties! Labāk jau sākumā visu atrisini un pieņem lēmumu, vai tev tas tiešām ir vajadzīgs. Bieži vien tieši tāpēc, ka neesi sapratusi, ko vēlies dzīvē, sanāk attapties attiecībās, kurās neesi laimīga.

Tomēr te jābūt uzmanīgai – ja pāršausi pār strīpu un būsi pārāk izvēlīga, iespējams, savu laimi arī neatradīsi.

Tu nespēj izlemt, kas tev dzīvē ir vajadzīgs un ko tu vēlies

Nereti attiecībās balstās uz kādām pagātnes problēmām, ko neesi izpratusi, atrisinājusi un ar kurām tikusi galā. Arī šis ir viens no iemesliem, kādēļ agrāk vai vēlāk nākas atskārst, ka atkal esi iekūlusies attiecībās, kurās nebūt neesi laimīga.

Iespējams, tev patīk, ka vari valdīt pār otru, varbūt tev vajadzīgs tieši pretējais – pārmērīgas rūpes. Iespējams, tev ir pārāk zems pašvērtējums vai liekas normāla emocionāla vardarbība. Jebkurš no šiem un daudziem citiem līdzīgiem scenārijiem nav veselīgs, tomēr, lai no tiem izvairītos, vispirms jātiek galā ar sevi. Kad būsi atskārtusi, kāpēc visu laiku sanāk būt nelaimīgās attiecībās, spēsi saprast, kas tev no dzīves ir nepieciešams, lai tas vairs neatkārtotos.

Tu jūties pārāk droši jau pazīstamajā teritorijā


Viens no iemesliem, kāpēc nekad nekas nemainās un allaž sanāk uzkāpt uz tā paša grābekļa, ir tāds, ka tu esi pieradusi pie viena tipa cilvēkiem. Proti, ja savus partnerus satiec, piemēram, bāros, nebūtu nekas neparasts, ja ikviens no viņiem šad un tad vēlētos labi atpūsties šādās iestādēs un kaut kas kopīgs viņiem būtu. Lai arī, protams, neviens nav identisks, zināmas paralēles var savilkt.

Ja jau, piemēram, piecas reizes sanācis piedzīvot vilšanos, cerība, ka kaut kas mainīsies, ir pavisam niecīga. Ja vari savilkt zināmas līdzības ar saviem bijušajiem, iespējams, ir laiks sapurināt sevi un pamainīt lietu būtību. Dodies uz vietām, kur parasti neej, un pamēģini kaut ko jaunu, jo ar vienām un tām pašām metodēm citas zivis nenoķersi!

Tu neuzskati, ka esi pelnījusi kaut ko labāku

Foto: Shutterstock

Partneri, ar kuriem tiecies, pilnībā spēj atspoguļot tavu pašvērtējumu. Ja tu esi attiecībās, kurās tevi neciena, pazemo vai kā citādi izturas visai slikti, turklāt tu to paciet, tas var liecināt, ka neuzskati, ka esi pelnījusi, lai pret tevi izturētos labāk. Te gan jāpiebilst, ka tas neattaisno šādu rīcību no partnera puses, bet ir jāsaņem sevi rokās un jārīkojas, lai citi tevi pārstātu sāpināt.
Šādās neveselīgās attiecībās jācenšas atrast atbildi uz jautājumu – ko es no šīm attiecībām iegūstu? Ko es esmu pelnījusi? Noteikti ir svarīgi apsvērt, vai tavs pašvērtējums neiedragā iespējas uz īstu, patiesu un skaistu mīlestību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!