Lielai daļai sieviešu šķiet – vien tas, ka vīrietis ar tevi pavada pāris romantisku vakaru, izrāda uzmanības apliecinājumus un apber ar komplimentiem, liecina, ka viņš tevis dēļ pilnībā zaudējis prātu. Nav izslēgts, ka jūsu starpā ir uzšķīlusies dzirkstele, taču tas vien uzreiz nenozīmē, ka būsi viņam vienīgā un dzīves liktenīgā.

Attiecībām ir jāļauj veidoties – tev nevajadzētu sevi ielikt grožos tikai tāpēc, ka iepriekšējā pieredze nebijusi veiksmīga vai baidies kādam uzticēt savu sirdi. Taču nevajag arī aplami domāt, ka ikkatrs vīrietis, kurš pirmajā tikšanās reizē uzsmaida, parunā un nākamajā dienā uzraksta, tevi redz kā potenciālo sievu. Tev jābūt vērīgai un, noliekot jūtas, kā arī emocijas pie malas, uzmanīgi jāpavēro viņa ikdienas rīcības un frāzes, kas var liecināt par īstermiņa, nevis ilgtermiņa ieinteresētību.

"Elite Daily" eksperti apkopojuši pazīmes, kas lielā mērā norāda uz to, ka drīz no vīrieša varēsi dzirdēt frāzi "Vaina jau nav tevī, es vienkārši negribu nopietnas attiecības". Kas īsti slēpjas zem šī populārā vārdu virknējuma, lasi šajā rakstā.

Viņš ar tevi nerunā par nākotni

Viena no visskaidrāk saprotamajām pazīmēm, ka vīrietis patiesi vēlas ar tevi veidot ilgstošas attiecības, ir plānu likšana kopā nedaudz tālāk par to, ko šodien ēdīsiet vakariņās. Tas nenozīmē, ka noteikti abiem jāsapņo par kopīgu māju un bērnu vārdiem, taču vismaz idejiskā līmenī vīrietis, kurš vēlas soļot attiecību attīstībā uz priekšu, rosinās domāt par kopīgiem izbraucieniem vai pasākumiem, kurus varētu apmeklēt.

Skaidrs ir arī tas, ka jūtas laika gaitā mainās – arī tad, ja sākumposmā viņš ar tevi varēja kopā iztēloties vecumdienas, nenozīmē, ka pēc gada vai diviem viņš domās tāpat. Pievērs uzmanību tam, kā vīrietis runā par saviem plāniem, piemēram, vai izskan vārdu savienojums "mēs varētu" un vai viņš vispār vēlas ar tevi par to runāt. Protams, attiecībās nevajag pilnībā atteikties no "es" formas jeb tām lietām, kuras gribi darīt pati, taču lietu pieņemšana vienpersoniski un regulāra tevis atstāšana aiz borta neliecina par lielu mīlestību.

Ielūkojies šeit un izlasi, kādas izplatītas vīriešu darbības liecina par intereses zudumu attiecībās.

Viņš tevi neiepazīstina ar draugiem un ģimeni

Foto: Shutterstock

Daudzām sievietēm šis ir patiesi sāpīgs jautājums. Ja viņas satiekas ar kādu vīrieti, jūt savstarpējo ķīmiju, vēlas iepazīt šī vīrieša dzīvi visā pilnībā, ietverot arī cilvēkus, kas viņam ir svarīgi. Tomēr daudzi vēl aizvien pieturas pie populārā, nerakstītā attiecību likuma, ka ar draugiem un ģimeni neiepazīstina tik ilgi, kamēr pats nav pārliecināts, ka šīs attiecības ir gana nopietnas.

Tu vari noteikt, cik stipras ir vīrieša jūtas pret tevi, pavērojot, cik ļoti viņš grib, lai tu iejustos viņa ikdienā un būtu daļa no tās. Neapšaubāmi, katram cilvēkam ir attiecību pieredze un "bagāža", kas nāk līdzi, tāpēc svarīgi noskaidrot, kāpēc viņš nevēlas jūs iepazīstināt. Ja iemesls nav gana loģisks un saprotams, tev ir pamats domāt, ka jūsu savienība ir uz mirkli vai vairākiem, bet ne uz mūžu.

Standarta tikšanās – filmu vakars mājās

Foto: Shutterstock


Vai tava jaunā simpātija lielāko daļu tikšanās reižu vēlas pavadīt mājās, guļot dīvānā un skatoties filmas? Tas, no vienas puses, nemaz nav slikti – pavadāt laiku divatā un neviens jūs netraucē –, taču no otras puses šī situācija ir daudz sliktāka. Filmu skatīšanās parasti ir aizbildināšanās, kad negribas runāties. Jā, pirmā randiņa standarta variants, taču, ja tas atkārtojas dienu no dienas, vīrietis uz tevi neskatās īsti nopietni – viss, ko viņš vēlas, ir kompānija, lai nebūtu jāpavada laiks vienam.

Tāpat nav jēgas velti tērēt laiku ar vīrieti, kurš visu laiku ir jāpierunā kaut ko darīt. "Varbūt", "Tad jau redzēsim", "Līdz tam vēl jānodzīvo" – klasiskas atrunāšanās un izvairīšanās frāzes, kas, tiesa, dažkārt var būt patiesas un liecināt, ka cilvēks patiešām ir aizņemts, tomēr tas diezgan spēcīgi liecina arī par to, ka viņš nav ļoti lielā sajūsmā par tavu piedāvājumu.

Lai skaidrāk varētu saprast un definēt, kad tad tiešām vīrietis ir tevī ieskatījies un pamazām arī zaudē prātu, ielūkojies šajā materiālā, kurā uzskaitītas ieinteresētu vīriešu rīcības.

Viņš vēlas ar tevi tikai intīmo tuvību

Foto: Shutterstock

Šis ir diezgan skaidri saprotams – runa nav par to, ka jums nebūtu savstarpēja pievilkšanās, bet gan to, ka viņš vienkārši nav tevī samīlējies, kā tas tikšanās reizēs varētu šķist. Tas nenozīmē, ka tu vai viņš kaut ko izdarījis nepareizi, vienkārši neesat radīti tam, lai kopīgi iestūrētu laulības ostā un sagaidītu vecumdienas.

Jā, pilnībā iespējams, ka tikšanās reizē viņš ir pats mīļākais un valdzinošākais vīrietis pasaulē, taču neļauj tam sev aizmālēt acis. Zvani vēlos vakaros, kas nav aicinājumi vakariņās, bet gan uz tikšanos mājās, neliecina par lielo mīlestību jūsu starpā. Tu nenoliedzami viņam patīc, bet tev pašai jāatbild sev uz jautājumu, vai šādas attiecības tev ir pieņemamas.

Ja atkal un atkal attopies emocionāli neveselīgās attiecībās, vērts pārtraukt vainot nepareizos vīriešus, ar ko tiecies, un beidzot rūpīgāk paraudzīties uz sevi. Plašāk par šo tēmu lasi šeit.

Viņš regulāri aizmirst tevis sacīto

Vīrietis, kurš patiesi ir ieinteresēts sievietē, pievērsīs uzmanību sīkumiem, piemēram, kādi cepumi viņai vislabāk garšo, kādas kvalitātes novērtē cilvēkos, kas viņai vislabāk izskatās. Arī tad, ja vīrietis šķiet ļoti jauks un mīļš pret tevi, bet šādas mazās nianses neatceras, nekur nav teikts, ka viņš maz to dzirdējis, kad sacīji. Tas var veidot apjukumu – viņš rada iespaidu, ka tu viņu nopietni interesē, taču tajā pat laikā šādām lietām uzmanību nepievērš.

Vīrieši, kuriem uz tevi nav nopietnu nodomu, neņemies "krāmēties" ar šīm lietām. Viņi izdomās kādu citu veidu, kā pievērst uzmanību, taču viņiem nav vajadzības šādus sīkumus paturēt prātā – ja vien viņu mērķis nav tev sajaukt prātu un aizmiglot acis. Atceries, ka tieši tie vīrieši, kuriem nav nopietnu nodomu, centīsies apbērt tevi ar standarta frāzēm, kas liek atmaigt. Kad cilvēks ir iemīlējies, tipisks ir "rozā briļļu" periods, tāpēc īpaši svarīgi iepriekšminētās pazīmes ņemt vērā, lai nesacerētos un neatstātu sevi muļķīgā situācijā.

Šajā rakstā atradīsi vēl citus trauksmes signālus, ka viņš nav tevī līdz galam ieskatījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!