Foto: Shutterstock
Nemanot ir pienācis laiks, kad varam apņemties laboties un atkal ar lielāku sparu piedomāt pie savas labsajūtas. Tas nozīmē arī pāris jaunieviesumus randiņpasaulē! Ja viena no tavām vēlmēm nākamajā gadā ir atrast savu izredzēto, lūk, atvadies no šiem "Womenshealthmag" attiecību ekspertu izvirzītajiem un neveiksmīgajiem randiņu paradumiem, kas nereti visam pieliek punktu, pat tā īsti nemaz nesākoties.

Pārāk augsti standarti

Būsim godīgi, ikvienam no mums domās ir izveidots saraksts, kurā uzskaitīti galvenie punkti, kas raksturo to īsto un perfekto. Raiena Reinoldsa lieliskā humora izjuta, Čaninga Tatuma seksīgie deju soļi un Raiena Goslinga torss…

Bet realitāte ir tāda, ka neviens nav perfekts. Bieži vien esam iztēlojušās savu šķietamo princi, taču mūsu iezīmju apkopojums ir tik niansēts un nostrādāts, ka tādu cilvēku atrast ir ļoti grūti, lai neteiktu pat nereāli. No otras puses skatoties, protams, zināma vīzija par savu izredzēto varētu nākt tikai par labu, respektīvi, ar kuru katru taču dzīvot kopā nevajadzētu. Tomēr sāpīgākais moments šajā visā ir tas, ka, augstie standarti, ko meklē savā otrā pusītē, bieži vien aizmiglo tavu domāšanu, palaižot garām tiešām lieliskus vīriešus.

Ko darīt? Reizi pa reizei atstāj savu sarakstu mājās un dodies uz randiņu kā piedzīvojumu. Satiec konkrēto cilvēku ar apziņu, ka no ikviena cilvēka tu vari kaut ko iemācīties. Turklāt necenties varbūt tik ļoti koncentrēties uz viņu, bet gan to, kā viņš izturas pret tevi. Vai kopā ar viņu jūties labi? Vai viņš piefiksē un atminas lietas, ko esi stāstījusi? Vai viņš izrāda interesi par tevi? Tās ir atbildes, kuras ir vērtīgi atrast!

Ieķeršanās misterā Nepieejamajā

Foto: Shutterstock

Ir vairāki iemesli, kādēļ cilvēks varētu būt nepieejams, proti, viņš var būt precējies vai arī viņā var sēdēt kādi "dēmoniņi", kas apgrūtina tikšanās procesu, piemēram, sāpes par ilgstošu attiecību pārraušana vai arī kāda cita trauma. Lai arī kāda tipa iemesls šis būtu – ātri konstatējamais vai ilgāk šķetināmais – censties veidot attiecības ar šāda tipa cilvēkiem var būt īpaši apgrūtinoši un pat "toksiski". Cenšoties veidot attiecības ar misteru Nepieejamo, tu iekulsies liekā drāmā, tikai vēlāk attopoties, cik sarežģīta ir palikusi tava dzīve.

Ko darīt? Ja visi vīrieši, ar kuriem tu kaut ko centies uzsākt vai izveidot, ir nepieejami, iespējams, vērts apjaust, ka tā jau ir problēma, jo apzināti vai neapzināti vienmēr tiecies pēc drāmas un sarežģījumiem. Atceries, ka izmainīt cilvēku, ja viņam pašam nav tāda vēlēšanās, nevar, tāpēc rūpīgi jāapdomā, vai sevi kārtējo reizi vienkārši nepakļauj mocībām, cerot, ka kaut kas mainīsies un viņš kļūs "pieejamāks".

Noteikti vērts ielūkoties arī šajā rakstā, kas, iespējams, radīs kādu atbildi uz taviem jautājumiem: Es, tu un mūsu 'dēmoni'. Psihoterapeite skaidro, kā tie rodas un vai ir uzveicami.

Pārāk nopietni, pārāk drīz

Foto: Shutterstock

Vēlme veidot attiecības un satikšanās ar jauniem cilvēkiem nav nekas slikts, tomēr par attiecībām kopumā vajadzētu aizdomāties tajā brīdī, kad, piemēram, pēc nedēļu ilgas satikšanās tiek uzsākta kopdzīve vai uz katriem ģimenes svētkiem ierodies ar citu kavalieri.

Ko darīt? Nedzen zirgus! Ja konkrēto cilvēku līdz sirds dziļumiem nepazīsti, attiecību sasteigšana ir piemērotākā recepte, lai visu salaistu grīstē. Kā skaidro speciālisti, kad attiecības it kā paliek nopietnākas (vai arī cilvēki tā vienkārši uzskata), ļaudis mēdz vairs neieguldīt tik daudz laika, lai patiešām iepazītu savu partneri. Tieši tāpēc pirms lieliem un drosmīgiem soļiem vajadzētu vispirms iepazīt arī kaitinošākos otrās pusītes draugus vai paceļot. Citiem vārdiem – vispirms nepieciešams tiešām saprast, ka šīm attiecībām ir nākotne, lai sevi kārtējo reizi nesāpinātu.

Steidzīga nākotnes plānu kaldināšana

Foto: Shutterstock

Tu satiecies ar šo brīnišķīgo vīrieti kādu laiciņu un jau prātā vienpersonīgi esi izplānojusi savu dzīves scenāriju kopā ar viņu. Brangas kāzas, mīļas ģimenes lološana un novecošana kopā. Šķiet pasakaini, vai ne? Taču arī šajā gadījumā ir jābūt uzmanīgai un jāļauj lietām ritēt savu gaitu, jo pastāv iespēja, ka jūsu redzējums par attiecībām itin nemaz nesaskan, kas atkal tevi novedīs pie "apdedzināšanās".

Ko darīt? Dzīvo tagadnē. Pirmajā attiecību posmā nepieciešams vienam otru iepazīt, lai saprastu, vai saderība un savstarpējā ķīmija ir tik spēcīga, lai pavadītu daudz vairāk laika kopā. Nevajag skriet notikumiem pa priekšu, citādi tavas vīzijas un sapņi var tev likt vilties realitātē.

Sarkanā signāla ignorēšana

Foto: Shutterstock

Sarkanā signāla ignorēšana ir būtisks punkts, ja plāno ar konkrēto vīrieti veidot nopietnas attiecības. Ja pieķer sevi pie domas, ka "viņš ir perfekts, tikai … ", pārliecinies, ka pēc vārda "tikai" patiesībā neseko kas pavisam nopietns. Nereti gadās, ka tieši šis viens "tikai" var būtiski ietekmēt jūsu attiecības un pat sagraut tās, piemēram, atšķirīgs viedoklis par laulībām, bērniem. Kas sākotnēji var šķist tikai kā nieks vai kaut kas ļoti tāls, patiesībā visai pamatīgi var ietekmēt jūsu partnerību.

Ko darīt? Problēmas nemēdz izgaist, tās ir jāatrisina! Jums par to ir jārunā un jācenšas rast kompromiss. Ja tomēr pie tā nevarat nonākt, varbūt vienkāršāk ir attiecībām pielikt punktu, kamēr abi vēl neesat sarežģījuši visu.

Pārāk liela piesardzība vai neprātīga paļaušanās

Foto: Shutterstock

Pasaulē netrūkst dīvaiņu un cilvēku, kas var tevi sāpināt. Zināmai piesardzībai ir jābūt, tomēr, visam ir jābūt robežās, atrodot zelta vidusceļu.

Dažkārt mēdzam patiesi noslēgties, tā arī nekad neļaujot sevi līdz galam iepazīt. Ja patiesi vēlies pielikt punktu dzīvei vienatnē un gribi ar kādu satikties, tev viņam ir jādod iespēja.

Otra galējībā atkal ir pārāk liela ļaušanās mirklim, absolūti nenopietni uztverot visu, kas notiek – pārliecinies, ka situācija ir droša!

Ko darīt? Uzskatīt, ka ir iespējams mesties randiņpasaulē, un nekad netikt sāpinātai, ir mīts. Tomēr, protams, to var censties apiet. Ja redzi, ka tips, ar kuru esi satikusies, ir šaubīgs vai izturas pret tevi necienīgi – dodies prom. Bet, ja tavs vērtējums par viņu ir pozitīvā zīmē, izbaudi vakaru!

Kritiska vērtēšana

Foto: Mallory Johndrow / cc

Daudzi no mums randiņos visu uztver ļoti zīmīgi un piesardzīgi, protams, ar labu nolūku. Tomēr, patiesību sakot, lai arī zināmu priekšstatu par cilvēku pirmā satikšanās reize dod, ne viss ir tik vienkārši.

Situācijas mēdz būt dažādas un tām var būt arī dažādi izskaidrojumi. Piemēram, ja vīrietis nepiedāvā izmaksāt, tas nenozīmē, ka viņam ir sliktas manieres un viņš uzreiz nav tavs īstais – varbūt viņa iepriekšējā randiņbiedrene sadusmojās un sacēla brēku par to, bet tagad viņš uzskata, ka tā viņam ir bijusi laba mācība vairs nepiedāvāt izmaksāšanu.

Ko darīt? Necenties atrast visniecīgākos iemeslus, kāpēc šīs vīrietis nav tavs īstais un vienīgais. Tiesa, objektīvi izvērtēt partneri ir nepieciešams, tomēr dažkārt ir vajadzība vairāk iepazīt otru cilvēku, ne uzreiz veikt secinājumus un gluži par tradīciju ieviest vīriešu noraidīšanu katra mazākā nieka dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!