Foto: Jaruek Chairak/Shutterstock

Līdzīgi kā modē un interjerā, arī kāzu un pasākumu organizēšanas industrijā ir savas tendences un stili, kas pastāvīgi mainās, un 2016. gads mums atkal sagādās gaumīgus pārsteigumus. Kā galvenais dekorēšanas virziens noteikti saglabāsies jau ilgāku laiku izmantotais vintage stils, taču šogad tas kļūs krāšņāks, bagātīgāks un spožāks, turklāt aktuāli būs dekorēšanā izmantot daudz zaļumu, augu virteņu un podiņpuķu.

Turpinājumā iepazīsties ar trīs galvenajiem stilistiskajiem virzieniem, par kuriem padomāt, izvēloties savu kāzu noformējumu šovasar, ko sadarbībā ar portālu Precos.lv iesaka Anna Polīte, Whitedeco.lv.

Mirdzoši metāliskā greznība un piesātinātas krāsas

Foto: Shutterstock

Kāzu svinēšana šajā gadā kļūs greznāka. Ierasto linu elementu un lauku vienkāršības klāstu papildinās metāliska greznība un piesātinātība krāsās. Dekoros parādīsies zeltīti, sudraba, bronzas, vecināta stikla un gliteru (mirdzoši) elementi. Aktuāli kļūs piesātināti toņi – bordo, tumši zils, violets un brūns. No baroka, cauri neoklasicismam un līdz pat filmai par Lielo Getsbiju (Great Gatsby). Zelts, pārpilnība un bohēma - gan noformējuma, galda klāšanas izvēlē, gan apģērbā.

Protams, lai nenonāktu galējībās, šāds noformējums jāizvēlas ļoti pārdomāti un uzmanīgi, ņemot vērā vidi, kurā paredzētas svinības. Tāpēc, Izvēloties šo stilu, iesaku pamatā balstīties uz vienkāršiem vintage elementiem – linu, mežģīnēm, senatnīgām mēbelēm un dekoriem no vecmāmiņas lādes, taču tos papildināt ar spožām detaļām – zeltītiem svečturiem, gliterētiem galdautiem, mercury (vecināta) stikla vāzēm un kristāla glāzēm.

Ja svinības paredzētas muižā vai pilī, iesaku spožos elementus izmantot mazāk, jo šajās telpās jau interjers pats par sevi būs krāšņs, taču, kāds sīkumiņš "odziņai" – svečturi, vāzes, galda kartes, kā arī foto stūrītis ar senatnīgām mēbelēm būs lielisks ansamblis. Svinot brīvā dabā, viesu namā vai restorānā, spozmes gan nevar būt par daudz.

Varat izmantot gliterētus galdautus vai galda celiņus, krēslu lentas piesātinātā tonī, spožas gaismiņu virtenes un svečturus. Viesu sarakstu iespējams izvietot greznā barokāla foto rāmī un dzērienus pasniegt no glāzēm, kas vairāk atgādina biķerus. Tāpat pāris noteikti izbaudīs fotosesiju barokāli dekorētā mežā, un kopējo stilu papildinās ceremonijas vieta, kas dekorēta, piemēram, ar piesātinātas krāsas dārza ziediem un eikaliptiem.

Zaļumi, zaļumi un vēlreiz zaļumi

Foto: Shutterstock

Kā otrais stila virziens, kas būtiski iezīmē 2016. gada kāzu dekorēšanas tendences, ir zaļumi, zaļumi un vēlreiz zaļumi! Varat aizmirst par statiskām griezto ziedu kompozīcijām. Šogad modē ir viss, kas ir zaļš un nav grieztie ziedi – podiņpuķes, sukulenti, lapu virtenes, dzīvās zaļās augu sienas, papardes un vēl, un vēl - jo vairāk, jo labāk.

Šie zaļumi lieliski izskatīsies kopā ar elementiem no dabiska koka un stikla, papildinājumā ar gaišiem pasteļu toņiem. Arku dekorēšanai ceremonijas vietā ierasto griezto ziedu vietā iesaku izvēlēties zaļas augu un zaru virtenes – eikaliptu, efeju, vītolu, ozolu – jebko, kas ir zaļš un košs apvienojumā ar vintage stila drapējumu.

Liels pluss ir tas, ka šāda izvēle būs daudz lētāka kā grieztie ziedi. Virtenes labi izskatīsies arī noformējumā svinību zālē jaunlaulātajiem aiz muguras, pie dzērienu bāra vai svinību telpas griestos. Tāpat ceremonijas un svinību vietu dekorēšanā aktuālas būs podiņpuķes, telpaugi vai pat garšvielas.

Kā alternatīvu ceremonijas arkai vai dekoram aiz jaunlaulātajiem svinību zālē var izmantot īrētas vai pašu veidotas zaļās augu sienas – turklāt nebūs jādomā par atsevišķa fotostūrīša uzstādīšanu.

Ja izvēlaties noformēt savas kāzas šādā stilistikā, arī neatņemams būs kāds spožumiņš vai greznuma elements. Piemēram, ja svinības plānojat teltī vai lauku vidē, tad kā gaismu elementu izvēlēties kristāla lustras, bet galdu dekorējiet ar spožiem sudrabotiem svečturiem. Tāpat nelieli spoži akcenti vai kristāli, piemēram, galda kartēs, izvēlētajās rotaslietās vai tērpā radīs lielisku efektu.

Bohēmiskās kāzas jeb hipiju stils

Foto: Shutterstock

Kā trešā tendence, ko vēlos izcelt 2016. gadā, ir hipiju kāzas brīvā dabā. Hipiju tērpi, brīvi kārtoti pļavas ziedi, tamborējumi un ābelēs sakārti sapņu ķērāji. Gaiši, brīvi un nepiespiesti.

Šī tendence kāzu noformējumā nāk kopā ar 70. gadu renesansi modē un interjerā. Šis noformējums būs ideāls, ja vēlaties kāzas svinēt brīvā dabā, atkāpjoties no tradicionālā. Puķu bērnu noformējums dod pilnīgu radošu brīvību, taču reizē arī daudz ieguldīta personīga darba un laika.

Šādām kāzām piestāvēs pašu veidoti dekori – mežģīnes un tamborējumi, pļavas ziedi, ar roku rakstītas zīmītes, pašu darināti lukturīši svecēm.

Ierastos galdus var aizstāt ar bufetes veida ēdināšanu un attiecīgi veidot arī vides noformējumu – dažādus stūrīšus, bluķīšus un galdiņus, kur viesiem nepiespiesti baudīt atmosfēru. Ābelēs iekārti baldahīni dos mājīgumu un telpiskumu, bet kokos ievītas gaismiņas radīs patīkamu atmosfēru vakarā.

Protams, elementus iespējams kombinēt, pielāgot un personalizēt, taču dekori jāizvēlas atkarībā no pāra gaumes, svinību vietas un vides, jāņem vērā sezonalitāte. Kā arī, lai noformējums izdotos, vienota stilistika jāievēro cauri visam procesam - no ielūgumiem un jaunā pāra tērpiem, līdz ceremonijas vietas noformējumam un pusnaktī pasniegtās kūkas dizainam.

Vēlu veiksmi un 2016. gadā iesaku nebaidīties eksperimentēt, kombinēt tradicionālo un vienkāršo ar krāšņo un spožo. Šogad nevajag baidīties no spīguļiem, gliteriem un bohēmas, jo kāzas taču ir auglības un bagātības svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!