Ar viņu kopā bija interesanti un jautri. Viņš likās seksīgs, prata gatavot garšīgus ēdienus, labi sapratās ar tavu kaķi. Viņš bija tavs sapņu princis. Kādu laiku tu biji laimīga. Tā bija iesākumā.
Tā ir tagad: viņa joki vairs nešķiet asprātīgi. Viņš ir garlaicīgs. Sekss ir garlaicīgs. Arī ēdiens, ko viņš jums abiem gatavo, šķiet apnicīgs. Pat tavs kaķis vairs negrib ar viņu draudzēties. Ko iesākt, ja kopā vairs nav labi?

Mēs ikviens reiz esam bijuši līdzīgā situācijā. Kādu dienu, sēžot pie brokastu galda, tu skaties uz viņu un domā: “Kas ir šis vīrietis? Ko viņš šeit dara? Kā lai es palūdzu viņam aiziet?” Tavu rīcību šādā izšķirošā situācijā, kad piepeši saproti, ka viņš nav Īstais, lielā mērā noteiks jūsu attiecību veids.

Vienas nakts romāns:
Šo attiecību modeli pārtraukt ir visvienkāršāk: “Man ļoti žēl, bet es nesen esmu pārtraukusi attiecības ar savu ilglaicīgo partneri. Tu esi ļoti jauks, bet man vēl vajadzīgs laiks, lai saprastu, ko īsti es gribu.”

Īslaicīgas attiecības:
Šai gadījumā vajadzīga atklāta un godīga izrunāšanās. Pajautā, ko viņš domā par jūsu attiecībām, un tad izsaki savus iebildumus. Paskaidro, ka varbūt labāk pārtraukt šīs attiecības, ja šķiet, ka tās nesniedz jums abiem to, ko gaidījāt.

Ilglaicīgas attiecības:
Pārtrauc tās, tiklīdz esi pieņēmusi šo lēmumu. Nevajag demonstratīvi koķetēt vai uzsākt attiecības ar citu, cerībā, ka tādējādi iepriekšējās attiecības izjuks pašas par sevi.

Nekļūsti zemiska, nelaipna un negodīga, domājot, ka tavs partneris apvainosies un pametīs tevi. Neapspried savas attiecību problēmas ar ikvienu, kurš ir ar mieru klausīties, bet gan ar partneri, kuram visvairāk būtu jāzina, ko tu par viņu domā.

Ilgstošas attiecības, ja jums ir bērni:
Vissarežģītākā situācija, jo šeit jārēķinās arī ar bērnu jūtām un domām. Kā šķiršanās ietekmēs viņu dzīvi? Nav jāpaliek kopā tikai bērnu dēļ, taču ieteicams par viņiem padomāt vispirms, kad gatavojies pārtraukt attiecības ar savu partneri.

Bērnu dēļ šāda šķiršanās ir jāveic cik vien iespējams ātri un mierīgi. Strīdiem un “saspringtām diskusijām” nevajadzētu notikt bērnu klātbūtnē. Ģimenes psihologiem vecāki bieži ir teikuši: “Bērni tobrīd bija augšstāvā, kad mēs strīdējamies, viņi noteikti neko nedzirdēja.”

Tikpat bieži psihologiem nācies dzirdēt, kā šie bērni vārdu pa vārdam atkārto briesmīgas frāzes no vecāku skandāliem, par ko vecāki bija svēti pārliecināti, ka bērni neko nav manījuši. Bērniem ir jājūt, ka vecāki viņiem sniedz drošības sajūtu, tādēļ – lai ko tu darītu – izvairies no attiecību skaidrošanas un strīdiem bērnu klātbūtnē.

Visbeidzot:
Vienmēr ir skumji apzināties, ka cilvēks, kurš kādreiz tev likās visskaistākais, visgudrākais un vismīļākais, tagad vairs tāds nešķiet. Taču atceries, ka šis cilvēks kādu laiku tev bija ļoti īpašs un tu par viņu rūpējies, tādēļ izturies pret viņu tā, kā gribi, lai izturētos pret tevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!