Foto: Shutterstock
Ja priekšspēle ir pārdomāta un nesteidzīga, tā var ne tikai veikt nepieciešamo sagatavošanos galvenajam procesam, bet arī būt satraucoši patīkama. Taču problēma rodama tajā, ka šī tuvības daļa vienveidības dēļ ar laiku kļūst neinteresanta, tādēļ daudzi to vienkārši izlaiž un nododas mīlas priekiem uzreiz. Turpinājumā iepazīsties ar pāris idejām, kā tik ļoti nepieciešamajai priekšspēlei piešķirt "asumiņu".

Lai gan varētu šķist, ka priekšspēle nepieciešama tikai sievietēm, tā liek arī vīrieša asinīm bangot straujāk. Taisnība, ka sievietēm tā vairāk vajadzīga no rītiem, kad vīrietis pēc labi izgulētas nakts bioloģisku iemeslu dēļ jau pamostas gatavs seksam, taču nevar noliegt, ka viņus vēl vairāk iekvēlina iespēja partneri paķircināt un lūkoties uz viņas ķermeni.

  • Starp citu, neskatoties uz to, ka daudzi pāri rīta seksam vilkuši treknu strīpu, tas var atstāt labu iespaidu ne tikai uz pašsajūtu visas dienas garumā, bet arī veselību kopumā. Vairāk uzzini te.


Līdzīgi par priekšspēli izteicies arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis. Viņš uzsver, ka apgalvojums – vīriešiem nevajag priekšspēli, ir tikai stereotips: "Tas ir izgudrojums. Priekšspēles garums ietekmē seksa kvalitāti ne tikai attiecībā uz sievietes sajūtām. Tas ietekmē arī pašu procesu visādos aspektos."

Steigšanās ir viena no lietām, kas attiecībās neapmierina daudzas sievietes, kurām priešspēle ir nepieciešama, lai radītu spēcīgu emocionālo spriedzi. Par vēl citām izplatītām likstām lasi šajā rakstā. Taču turpinājumā piedāvājam iepazīties ar portāla "Glamour" ieteikumiem, kā uzlabot rutīnā iegājušo priekšspēli un guļamistabas priekus padarīt pikantākus.

Priekšspēle ar aizsietām acīm

Foto: Shutterstock

Kamēr vieni dod priekšroku maigai tuvībai, ar ilgstoša acu kontakta turēšanu, citi labprāt guļamistabā izmēģina kādas neparastākas lietas. Ja līdzšinējā priekšspēlē iezagusies vienveidība, viens no variantiem ir partnerim tās laikā aizsiet acis. Tas, protams, nenozīmē, ka seksā vijīgo šallīti nevarētu ņemt nost, taču pikantai priekšspēlei tā var noderēt itin labi.

Šāds variants sniedz vairākus ieguvumus – pirmkārt, aizsietas acis liek pārējām maņām kļūt uzmanīgākām. Cilvēks sāk vairāk klausīties, izjust pieskārienu, kuru negaidīja, ieelpot partnera unikālo smaržu, kas, iespējams, iepriekš palikusi otrajā plānā. Otrkārt, šādi tiek vairota savstarpējā uzticība. Ļaujot partnerim aizsiet sev acis, tu kontroli nodod viņa rokās, tādējādi veidojot saikni, kas varbūt pirms tam netika tik uzmanīgi kopta. Un, treškārt, ar aizsietām acīm šķiet katrs solis ir pārsteigums, kas noteikti nav vērtējams slikti.

Kā nezaudēt kaisli intīmajā tuvībās, ilgstoši esot attiecībās ar vienu partneri, uzzini šeit.

Priekšspēle nav tikai guļamistabā

Foto: Shutterstock

Visbiežāk cilvēki mīlas priekiem nododas gultā, taču tas simtprocentīgi nenorāda, ka arī priekšspēlei jānotiek tur. Ja vēlies būt spontāna, ar vilinošiem skatieniem, maigiem pieskārieniem un uzbudinošām frāzēm, kas iečukstētas ausī, iesāc priekšspēli virtuvē, mašīnā, kafejnīcā vai ciemos. Tieši negaidītas rīcības ir tās, kas seksuālajai dzīvei piešķir odziņu.

Nenoliedzami, attiecību sākumposmam ir savs šarms, kuru atminoties, iespējams, lūpas pat neapzināti savelkas noslēpumainā smaidā. Lai gan no rutīnas pasargāts nav neviens pāris, tas nenozīmē, ka iepazīšanās laika sajūtu nevar reanimēt arī pēc vairākiem mēnešiem vai gadiem. Atceries jūsu pirmās tuvības reizes, kādu īpašu frāzi vai apģērbu, kas bija mugurā. Liec šos "ieročus" lietā, lai partneri iekvēlinātu vēl vairāk un palīdzētu atminēties brīžus, kad viens no otra nevarējāt rokas atraut. Tāpat peļams nav lomu spēļu variants, ja tās abiem šķiet saistošas.

Lai gan vienkāršākais variants, kā uzzināt par otra vēlmēm seksā, ir vienkārši par tām pajautāt, ne visi cilvēki tomēr ir tik atvērti par tām runāt. Šādā gadījumā var noderēt "Jā/Nē/Varbūt" tabula, kuru katrs aizpilda individuāli, lai varētu konstatēt, ko jūsu savienība intīmajā tuvībā varētu realizēt.

Par tehnikām, kas palīdzēs partnerim darīt zināmas tavas vēlmes, lasi šeit.

Priekšspēle bez skūpstiem

Foto: Shutterstock

Šķiet, ka skūpsti ir viena no galvenajām priekšspēles sastāvdaļām un bez tiem nu nekādi nevar iztikt, taču šajā gadījumā runa ir par rotaļīgu ķircināšanu. Kad nonāc tuvu aci pret aci ar partneri, izvairies gan no viņa iniciatīvas, gan arī turies pretī vilinājumam viņu noskūpstīt pati. Šāds neliels saspringums, kad esat tik tuvu, taču šķietami "nedrīkstat" spert šo soli, priekšspēlei piešķirs kaut ko nebijušu, kas var būt par pamatu vēl piesātinātākai tuvībai.

Nevar noliegt, ka arī izjustas dejas iekļaušana priekšspēlē var būt patiesi iederīga. Taču neaizmirsti arī tajā izmantot ķircināšanas elementus, kas partnerim liks sevi turēt grožos, lai nemestos tavos apskāvienos. Dejo lēnām un neļauj viņam noteikt ritmu. Lai arī cik ļoti tajā brīdī viņam gribētos priekšspēli mest pie malas, svarīgi vismaz vienam paturēt prātā, ka seksu bez tās var salīdzināt ar braukšanu pa amerikāņu kalniņiem bez sākotnējās uzvilkšanas augstākajā punktā. Beigu galā brauciens būtu labs, bet kaut kas tomēr līdz pilnai laimei pietrūktu.

Priekšspēle no rīta līdz vakaram

Foto: Shutterstock

Priekšspēlei nav noteikta laika. Tā var sākties agrā rīta stundā, kad vēl tikai tikko atvērta viena acs, un turpināties visas dienas garumā. No rīta pamodini mīļoto ar kādu uzbudinošu teikumu, kas liek teju vai noreibt, bet pārējā dienas daļā neaizmirsti ik pa laikam nosūtīt kādu īsziņu, kuras saturs vēstī par kopējiem vakara plāniem – ko darīsiet, ko vilksi mugurā, cikos tiksieties un tamlīdzīgi.

Nelielas spriedzes uzturēšana līdz brīdim, kad varēsiet būt kopā, intīmajai tuvībai piešķir īpašu dzirksti. Tāpat intrigas uzturēšana dienas laikā dod iespēju fantazēt par to, kā īsti vakars varētu izvērsties, kā arī nodrošina, ka kopā būšana tiek stādīta kā prioritāte.

Priekšspēle – atpūta prātam

Foto: Shutterstock

Reizēm visnepieciešamākā priekšspēle ir vienkārša atpūta un relaksācija. Iespējams, partnerim radušās problēmas darbā, viņu nomāc galvassāpes vai virsroku ņēmis uztraukums par kāda pasākuma organizēšanu, tāpēc nevar gaidīt, ka, ienākot pa durvīm, viņš uzreiz būs gatavs mesties mīlas priekos.

Svarīgi, lai cilvēks būtu klātesošs gan ar ķermeni, gan prātu, tāpēc iešana kopīgā vannā vai masāža var būt labs veids, kā relaksēties un satuvināties. Lai gan ir vīrieši, kuriem sekss palīdz aizmirsties, liela daļa sieviešu atbrīvojas no stresa, kad viņas ir emocionāli tuvas ar savu partneri. Lai intīmajā dzīvē sasniegtu jaunas virsotnes, jābūt pārliecinātiem, ka partneris emocionāli jūtas labi. Tad neizpaliks arī viss pārējais.

Ko vajadzētu ņemt vērā, lai uzlabotu savu seksuālo dzīvi, vairāk skaidrots šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!