Foto: Shutterstock
Flirtēšana ir īsts izaicinājums un prasmju pārbaudīšanas maratons ikvienam. Pateikti pareizie vārdi īstajā laikā var pilnībā mainīt visu flirtēšanas spēli, tomēr, kā ir tad, kad dižošanās sava iecerētā priekša nesokas tik labi, kā vēlētos? Tiesa, pastāv arī otrs variants – tu domā, ka esi diezgan prasmīga, tomēr patiesībā tā nav. Kā pārliecināties, ka esi lietpratēja flirtēšanā un izvairies no traģiskākajām kļūdām? Lūk, "Gurl" sniedz izplatītākās kļūdas, no kurām vērts izvairīties.

Mānīga sevis slavināšana

Protams, neviens no tevis sākumā neprasa pilnīgu atklātību, tomēr arī patiesību piemaskēt nevajadzētu.

Nav nekādas vajadzības izklāstīt, kā šodien dabūji rājienu no priekšnieka vai atklāt jebkurus citus mazsvarīgus niekus. Tomēr mānīties, ka esi "pasaules naba" un sevi pārāk daudz lielīt – arī tas nebūs īstais ceļš uz vīrieša sirdi. Atceries, ka tad, kad cilvēks melo, to ir ļoti viegli noteikt pēc dažādām pazīmēm, tāpēc esi patiesa pret sevi un savu sarunu biedru.

Pastāsti, kas tev šķiet svarīgi – tikai tāda veidā iespējams rast patiešām interesantus sarunu tematus un ceļu uz priekšu!

Tu vienmēr gaidi, kad viņš veiks pirmo soli

Foto: Shutterstock

Dažkārt jau no mazotnes meitenes tiek mācītas, ka nekad nevajag spert pirmo soli – pirmajai nezvanīt, nerakstīt, neuzaicināt uz randiņu utt. Vai šāda situācija vienmēr ir pareiza? Ja tev patiešām patīk konkrēts vīrietis, tad kāpēc gan nerīkoties? Protams, nevajag jau uzreiz ar visām četrām mesties virsū, tomēr zināmu interesi taču izrādīt var. Šī spēlēšanās un cenšanās tēlot, ka esi nepieejama, dažkārt nerezultējas ar tiem notikumiem, kādus patiesībā vēlamies.

Kad "Viņa" uzdeva jautājumu vīriešiem par sieviešu stiķi un niķiem jeb kaitinošākajām lietām, kāds no kungiem atbildēja: "Dažkārt mazliet smieklīgi noraudzīties uz sievietēm, kuras tēlo nepieejamās. Protams, ka tā ir spēle, to es apzinos, tomēr, ja patīk – ko tur spēlēties. Ne vienmēr mēs – vīrieši – esam tik pacietīgi un ieinteresēti, lai spēlētos līdzi. Bet tad, kad pagriežam muguru un vairs nepievēršam uzmanību, vai, iespējams, atrodam kādu citu, ar ko kopā pavadīt laiku, tad uzreiz sākas satraukuma pilnie zvani, īsziņas, teksti. Bet bieži vien jau ir par vēlu, bet atkal tiekam vainoti mēs. Kāpēc visu vajag sarežģīt?

Virtuālā mīlestība

Foto: Shutterstock

Tiesa, mīlestība tiešsaistē ir mūsu gadsimta sērga. Savas simpātijas mēs izrādām, spiežot "patīk" uz sava sirdsāķīša fotogrāfijām vai sekojam katrai viņa gaitai sociālajos tīklos. Dienas beigās mēs apvaicājamies, kā šī diena ir izdevusies un aizsākam nelielu flirtu internetā.

Vārdi plūst paši no sevis, un tas šķiet pat tik vienkārši. Bet vai pareizi? Padomāsim!

Tu esi runīga, draudzīga, asprātīga un vienreizēja internetā, bet, kad satiecies, visi vārdi ir kaut kur pazuduši, vaigi iekrāsojušies koši rozā un vairs vienkārši nav, par ko runāt. Tas ir īsts pierādījums, ka flirts internetā ir ārkārtīgi vienkāršs un šķietami izdevīgs, tomēr, kad satiekamies dzīvē, viss pēkšņi sarežģījas.

Līdzīgi ir ar emociju noteikšanu. Ja tu ar viņu flirtē dzīvē, tu tomēr uzreiz vari pateikt, ja šim cilvēkam pret to ir absolūtas pretenzijas, tomēr, kamēr tavs pielūgsmes objekts nav ar tevi pārtraucis draudzību sociālajos tīklos un vēl nobloķējis tevi, lai tu nekad vairs nespētu sekot līdzi viņa gaitām, tu īsti nevari saprast, vai viņam tas patīk.

Protams, neliela degsme internetā ir pieļaujama, tomēr pārliecinies, ka arī īstajā dzīvē viss ir tik labi kā internetā!

Pārāk apjomīga informācija par otru cilvēku

Foto: Shutterstock

Atgriežoties pie tiem pašiem sociālajiem tīkliem, mēs tajos varam uzzināt visu. Jā, patiešām visu, ja vien cilvēks ir ļoti atklāts un dalās visos savos mirkļos. Kā piecēlās, ar kuru kāju izkāpa no gultas, ko ēda, cik daudz noskrēja un kā baudīja kokteili dienas noslēgumā. Ja esi kādā ieskatījusies un seko līdzi visām viņa aktivitātēm, vari būt pārāk zinoša un izpētījusi pārāk daudz.

Tiesa, dažkārt kāds no publicētajiem mīļotā piedzīvojumiem var būt labs sarunas uzsākšanas temats, tomēr, ja sāksi izķidāt visu – sākot no tā, kur viņš strādāja 2007. gadā, beidzot ar to, kā viņš pavadīja pērnos Ziemassvētkus ģimenes pulkā – iespējams, tas būtu nedaudz par daudz. Ļauj viņam pašam to atklāt!

Ķircināšana

Foto: Shutterstock

Iespējams, runājot par ķircināšanu, vīrieši ir daudz vairāk vainīgi pie šīs "netīrās" spēles, tomēr gadās arī sievietes ar diezgan asu mēli.

Bieži vien, cilvēki izvēlas savas simpātijas nedaudz paķircināt, tādā veidā gūstot uzmanību. Tiesa, dažkārt šāda spēle var patiešām būt noderīga un teiktie apgalvojumi – diezgan trāpīgi, bet asprātīgi, tomēr šajā gadījumā jāsaprot – kas par daudz, tas par skādi.
Tāpat vērts piedomāt par to, vai teiktais īsti neaizvainos otru cilvēku, tāpēc jābūt diezgan pārliecinātai, ja nevēlies izsaukt agresiju un dusmas. Šeit būtu jāpatur prātā vecais, labais teiciens, ka neizturies pret citiem tā, kā nevēlies, lai izturas pret tevi pašu.

Mešanās virsū ar visām četrām

Foto: Shutterstock

Pretstatā tēlošanai par to, ka esi nepieejamākā sieviete uz pasaules, ne sevišķi labi ir arī mesties simpātijai virsū ar visām četrām. Pirms izrādi pārāk spēcīgas jūtas, tomēr būtu vērts pārliecināties, vai šim cilvēkam tu vispār interesē. Pavēro viņa runas veidu, ķermeņa valodu, kas patiesībā var tik daudz par cilvēku atklāt, un padomā, vai viņš arī vēlas spert nākamo soli flirta spēlē.

Pavisam iespējams, esi pārāk pārņemta ar mīlestību, ka nemaz nepamani, kāda ir otra cilvēka reakcija. Viens ir skaidrs – šādos gadījumos ir jārod vidusceļš starp nepieejamāko sievieti uz pasaules un pārāk agresīvi mīlošo dāmu.

Piekrišana visam, ko viņš saka

Foto: Shutterstock

Kad tu runā ar kādu, kas tev no sirds patīk, dažkārt ir pārāk viegli aizmirsties un vienkārši pat nedomājot piekrist visam, ko viņš stāsta. Filmas, grāmatas, politika, ēdieni – visās tēmās tu tikai sapņaini un piekrītoši māj ar galvu, tomēr šajā situācijā ir jābūt nedaudz uzmanīgākai.

Ja tu piekritīsi visam, ko viņš domā, pārvērtīsies par cilvēku bez viedokļa. Jums nav jābūt pilnīgi identiskiem un jādomā vienas un tās pašas lietas. Tiesa, lai arī saka, ka pretējie poli pievelkas, dažkārt arī ietiepīga strīdēšanās un nepiekrišana it visam var būt diezgan nepārliecinoša un nevilinoša.
Tāpēc atkal jāmeklē zelta vidusceļš – esi tu pati, pastāsti, kas tev nepatīk vai patīk, paturi nelielu izaicinājumu flirtā, tomēr ietiepīgi nestrīdies par katru sīkumu.

Ideja, ka partneris nolasīs tavas domas

Foto: Shutterstock

Šķiet, ka ikviena no mums ir nedaudz nogrēkojusi šajā jomā. Mēs tiešām par daudz sagaidām no apkārtējiem cilvēkiem. Atjēdzies! Neviens nav supervaronis, un mēs nevaram sagaidīt, ka kāds bez vārdiem nolasīs mūsu vēlmes.

Tu pati izdomā, pati nepasaki, pati nesagaidi, ko neprasīji, bet beigās vēl apvainojies – tā ir īsta klasika. Tāpēc varbūt esi nedaudz tiešākā, negaidi, ka viss notiks pēc tava prāta pat tad, ja tu to nelūdz.
Ja tu vienkārši pasveicināsi viņu veikalā vai uzsmaidīsi garāmejot, pastāv maza iespēja, ka viņš sapratīs, ka zem šīm nevainīgajām draudzības pazīmēm slēpjas kas vairāk. Saki, ja kaut ko vēlies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!