Foto: Shutterstock
Neskaitāmas attiecības, kas ikreiz beigušās neveiksmīgi, var radīt sajūtu, ka piesaisti tos vīriešus, kuri nav radīti attiecībām. Iespējams, attiecību sākumā viss ir lieliski, teju kā sapnī, bet jau pēc neilga laika atklājas sākotnējā sapņu prinča ēnas puses. Viņam visu diennakti ir nepieciešama tava uzmanība, bez viņa ziņas tu nedrīksti pat labierīcības apmeklēt, vai arī katrs cents, ko grasies iztērēt, ir jāpamato. Lai gan no neveiksmīgām attiecībām pilnībā izvairīties nav iespējams, ir signāli, kas var liecināt – ar šo partneri attiecības labāk neveidot.

Vairāki neveiksmīgi attiecību mēģinājumi var radīt sajūtu, ka vairs nav jēgas censties un mīlestībai jāatmet ar roku, jo tev taču nav lemts. Tomēr nesteidz izdarīt šādu secinājumu, jo tu neesi vienīgā, kurai vēl līdz šim nav izdevies atrast savu cilvēku. Lai tu uz karstām pēdām neadoptētu kaķi vai vairākus, jo tā taču vecmeitai piederas, iedvesmojoties no portāliem "Your Tango" un "Bolde", piedāvājam iepazīties ar astoņiem vīriešu tipiem, ar kuriem attiecības labāk neveidot. Tāpat uzzini, kā šos tipus atpazīt.

  • Te iepazīsties ar septiņiem sieviešu tipiem, no kuriem kungi bēg kā no uguns.

Taču ņem vērā, ka attiecības ar otru cilvēku, ar kuru uzsākt kopdzīvi, stāties laulībā un veidot ģimeni, nav domātas un arī nepieciešamas visiem. Tāpat jāatceras, ka tev obligāti nevajag otru cilvēku, lai tava dzīve būtu piepildīta un tu justos laimīga. Ir daudzi, kas ir pašpietiekami un izvēlas savu dzīvi aizvadīt bez saistībām, tāpēc zini – ja tu nevēlies attiecības, tev tādas nav jāuzsāk tikai tāpēc, ka jūti sabiedrības, tostarp ģimenes un draugu, spiedienu.

Neuzticīgais un konfliktētājs

Foto: Shutterstock

Ja tavs mērķis, sākot satikties ar jaunu partneri, ir izveidot veselīgas, mīlošas un ilglaicīgas attiecības, pavisam noteikti gribēsi turēties pa gabalu no brunču mednieka, kas nevienās attiecībās nespēj palikt uzticīgs savai mīļotajai.

Kā viņu pazīt? Mēģini noskaidrot viņa ētiskuma izpratni un savtīguma līmeni. Vīrieši, kas krāpj savu partneri, ir ar vāju morāli, un viņu darbības virza viņu dziņas un savtīgās vēlmes. Tāpat, ja tev radies iespaids, ka viņam trūkst rakstura, arī tas ir sarkanais signāls – viņš, ļoti iespējams, būs tev neuzticīgs.

Konfliktētājs

Tā kā attiecībās spēja atrast risinājumu konfliktsituācijā ir ļoti augstā vērtē, vislabāk jau laikus teikt ardievas potenciālajam partnerim, kuram raksturīga izteikta konfliktēšana.

Kā viņu pazīt? Šādu vīrieti, visticamāk, nodos viņa temperaments. Strīdu laikā viņš var sākt sevi aizstāvēt pat tad, ja tu pie nesaskaņām nevienu nevaino. Tāpat viņš konflikta karstumā var kļūt agresīvs – sākt kliegt, apvainot tevi, iespējams, pat pielietot spēku.

Slinkais un pārmērīgais taupītājs

Foto: Shutterstock

Laiku pa laikam ikviens no mums piedzīvo slinkuma brīžus – gan esot vienatnē, gan attiecībās. Taču tev neizdosies izveidot attiecības ar vīrieti, kuru slinkums pārņem regulāri.

Kā viņu pazīt? Par to liecinās tas, cik ātri viņš pārstāj censties. Ņem vērā, ka par to neliecina tikai lieli un krāšņi žesti, bet arī ikdienišķas darbības. Un, visticamāk, tās pazudīs, tikko kā sliņķis atskārtīs – tu sevi velti tikai viņam. Tā kā viņš savu "balvu" ir saņēmis, vairs nav nepieciešams censties un var dot slinkumam vaļu.

Pārmērīgais taupītājs

Attiecībās ir svarīgi iemācīties otram dot, protams, ar mēru, jo izlutināšana pēcāk var būt arī savienības beigu iemesls. Tomēr ir arī tādi potenciālie partneri, kas ir pārmērīgi taupītāji un centīsies atrast jebkuru iemeslu, lai izvairītos no jauniem izdevumiem.

Kā viņu pazīt? Te nepieciešams novērtēt vīrieša dāsnuma līmeni. Protams, vīrietim nav obligāti jābūt bagātam vai vienmēr jāsedz jūsu kopīgie izdevumi. Taču apmaksāt rēķinu pirmajos dažos randiņos, ja tu neuzstāj uz pretējo, nav nekas neparasts. Ja viņš ne reizi nav izrādījis interesi, tā var būt zīme, ka viņš ir taupīgs. Arī tas, ka viņš par katru tavu ieceri, kurai nepieciešami tēriņi, tev vairākas reizes pārvaicā, vai tas tiešām ir nepieciešams, vai arī vienmēr piedāvā lētākas un ne vienmēr kvalitatīvākas alternatīvas, var liecināt par izteiktu vēlmi ierobežot tēriņus.

Negausīgais alkohola lietotājs un kontrolētājs

Foto: Shutterstock

Ļoti bieži randiņos un svētku pasākumos bez dzirkstošo dzērienu lietošanas neiztikt, un tas nav nekas slikts, jo reizi pa reizei alkohola patēriņš ir pieļaujams. Kādu reizi pēc garas darba dienas arī vīna glāze par ļaunu nenāks. Taču vēlme ķerties pie glāzītes teju katru dienu var iznīcināt arī ilgstošas attiecības, tāpēc ir svarīgi laikus atpazīt partneri ar noslieci uz alkoholu.

Kā viņu pazīt? Novērtē viņa spēju būt atturīgam. Iespējams, katrā randiņā, kurā pasūtat arī grādīgos dzērienus, viņš nevis apreibst, bet piedzeras. Varbūt viņš lielākoties tevi aicina uz ballītēm, kuru centrā ir alkohols, vai arī neprot apstāties un cilā glāzi pēc glāzes arī tad, kad teju vairs nestāv kājās.

Kontrolētājs

Greizsirdība nav nekas neparasts. Tās ir jūtas, kas rāda – tev otrs ir svarīgs. Taču pārmērīga greizsirdība, kas pārvēršas par kontroli, ir toksiska. Un bieži vien, kad ir jau par vēlu, no kontrolējoša partnera ir neiedomājami grūti atbrīvoties.

Kā viņu pazīt? Attiecību sākumā jautājumi par to, kur un ar ko esi, var šķist mīļi. Taču, jūsu saiknei kļūstot spēcīgākai, šķietami nevainīgi jautājumi var pārvērsties kontrolē. Kontrolējošs partneris darīs visu, kas viņa spēkos, lai dabūtu tevi tikai sev. Viņš nomelnos tavus draugus, arī ģimenes locekļus. Viņš nepārtraukti gribēs zināt, kur atrodies, ar ko esi kopā, kad būsi mājās u. tml. Ja tev jaunā partnera greizsirdība liekas aizdomīga vai pārmērīga, iespējams, ir laiks attiecības pārtraukt, pirms nav par vēlu.

Egoists un mūžam brīvais

Foto: Shutterstock

Egoisms mazās devās var nākt arī par labu, taču, kad tas pārvēršas par apsēstību ar sevi un citu nolikšanu pēdējā prioritāšu saraksta vietā, tas ne par ko labu neliecina. Attiecībās ar šādu cilvēku ļoti ātri tevi pārņems mazvērtības sajūta, tev pietrūks partnera uzmanības un visu savu enerģiju nāksies iztērēt viņam un viņa vēlmēm.

Kā viņu pazīt? Šāds vīrietis nepārtraukti runās par sevi – arī tad, kad būs jautājis par tevi, viņš atradīs veidu, kā sarunu novirzīt uz sevi. Un, to panākot, viņš centīsies notikumus virzīt tā, lai tiktu slavēts un godāts. Savukārt, ja tu atradīsi iespēju paust savu viedokli, viņa sejā un uzvedībā ātri vien būs nolasāma garlaicība. Tāpat šādam vīrietim var trūkt empātijas, tāpēc viņš var arī nepamanīt, kā viņa rīcība ietekmē tevi. Viņš var arī tevi kritizēt un apkaunot ne tikai privāti, bet arī publiski. Taču tu nebūsi vienīgā, kas uz savas ādas izjutīs viņa rīcību, – tie būs arī viesmīļi, biļešu kontrolieri, taksisti un citi.

Mūžam brīvais

Neviens no mums nepiedzimst gatavs attiecībām. Spēja ar otru veidot veselīgas un ilgstošas attiecības parādās ar laiku, un tu kopā ar partneri šo spēju laika gaitā izkop vēl vairāk. Ļoti iespējams, uzsākot tikties ar jaunu partneri, viņš var nebūt gatavs attiecībām, bet, ja viņš tām nav gatavs arī ar trešo, ceturto vai pat desmito partneri, no šāda vīrieša vislabāk turēties pa gabalu, jo, visticamāk, arī tu nebūsi tā īstā, ar kuru viņš veidos attiecības.

Kā viņu pazīt? Šajā gadījumā tev jāiemācās ieklausīties savā iekšējā balsī. Dažkārt šādi vīrieši ir ļoti viltīgi – viņi regulāri vēlēsies ar tevi satikties, iespējams, arī tevi apdāvinās un visādi citādi liks tev justies īpašai un mīlētai. Taču, ja vīrietis vēlas tikai tikties, nevis veidot nopietnas attiecības, visticamāk, kāda tava iekšējā balss jau signalizēs, ka viss nemaz nav tik skaisti, kā varbūt liekas. Par to var liecināt arī tas, ka viņš tevi neiepazīstina ar saviem vecākiem un draugiem, kaut arī tu to esi vairākkārt lūgusi. Iespējams, arī viņa sociālajos tīklos tu ne reizi neesi parādījusies, kas mūsdienās arī ir viens no rādītājiem, ka otrs attiecības, ļoti iespējams, nevēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!