Foto: Shutterstock
Uzsākot jaunas attiecības, gribas cerēt, ka tās būs ilgas un laimīgas, taču ne vienmēr dzīvē tā notiek. Dažādu iemeslu dēļ attiecībās viens no partneriem var nejusties līdz galam laimīgs, tāpēc nolemj savu dzīvi vairs nesaistīt ar konkrēto cilvēku. "Salauztu sirdi" salīmēt iespējams arī tad, ja šķiršanās brīdī tavas jūtas ir vēl gana spēcīgas.

Šķiršanās iemesli var būt ļoti dažādi – neuzticība, raksturu nesakritība, atšķirīgs dzīves redzējums… Labā ziņa ir tā, ka arī tad, ja partneris aizgājis no tevis vai tu sevis labad pieņēmi šādu lēmumu, dzīve pēc šķiršanās turpinās. "Elite Daily" eksperti apkopojuši piecus veidus, kā nepatīkamo posmu pārdzīvot pēc iespējas ātrāk un vieglāk.

Neturi emocijas pie sevis

Pirmais solis, kā tikt pāri smagajām sirdssāpēm, ir ļaut emocijām vaļu – ja vēlies, tad izraudies, izkliedzies, dusmojies un bēdājies. Ja tev sāp, tā patiesībā ir laba ziņa, jo, tikai pārdzīvojot visu emociju gammu, tu varēsi tikt šīm attiecībām pāri. Ir pilnībā saprotams, ka pirmajā brīdī tu vēl pat neapver situāciju, pēc tam bēdājies, tad dusmojies, jo beigu galā tev paliks vieglāk.

Mēģini saprast, ka ne vienmēr ar bijušo iespējams saglabāt labas attiecības. Iespējams, tev ir vajadzīgs laiks, lai spētu pārraut romantisko saikni, taču neuztraucies, ja tev pēc šķiršanās sāp. Nevaino sevi pie tā, ka tev vēl ir romantiskas jūtas pret otru, pat ja viņam tādas nav. Ja tu esi izšķīrusies neuzticības dēļ, neaizmirsti par pārdzīvojumiem, kurus tev partneris lika izjust, kad uzzināji par to. Neviens to nav pelnījis, tāpēc nebaidies savas emocijas izteikt skaļi un patiesi.

Izklaidējies, bet neuzsāc uzreiz jaunas attiecības

Nē, tas nenozīmē, ka tev nevajadzētu iepazīties ar jauniem cilvēkiem un pavadīt laiku interesantu cilvēku kompānijā. Gluži pretēji – šo laiku noteikti vērts izmantot, lai darītu tās lietas, kurām attiecībās nebija laika, piemēram, izstāžu apmeklēšana, draugu satikšana, došanās ekskursijās uz citām pilsētām u.c. Svarīgi ir uzreiz neuzsākt jaunas attiecības, kuras visdrīzāk tev būs vajadzīgas tikai tāpēc, lai aizmirstos par iepriekšējām.

Nevar noliegt, ka iepazīšanās ar kādu interesantu cilvēku tev var palīdzēt novirzīt domas un izklaidēt, taču nopietnu attiecību veidošanu noliec uz kādu brīdi malā. "Ielecot" jaunās attiecībās, neizsāpot iepriekšējās un netiekot galā pašam ar sevi, mēs tikai atrodam "plāksteri", kurš uz brīdi ļaus justies labāk, taču ilgtermiņa labumu tas nedos.

  • Šajā rakstā atradīsi vērtīgus padomus, kā vajadzētu mainīt savu ikdienu, lai pēc iespējas ātrāk aizmirstu bijušo partneri un sāpīgo šķiršanos.

Nedomā par iemesliem un neseko partnera gaitām soctīklos

Ir saprotams, ka pirmajās šķiršanās nedēļās tev gribēsies zināt visu, ko otrs dara, taču galvenokārt vai arī viņš/viņa pārdzīvo. Lai arī uz brīdi, iespējams, radīsi apmierinājumu, ka zini, ar ko viņš satiekas un kā pavada laiku, tas tev nepalīdzēs ātrāk savest sevi kārtībā. Ir teiciens – "no acīm prom, no sirds ārā", kam nevar nepiekrist, jo nemitīga viņa redzēšana ir tikai sevis šaustīšana.

Ja šīs attiecības neizdevās, visticamāk, tam tā bija lemts būt. Lai arī šobrīd tev to ir grūti saprast, pēc laika atskatīsies uz pārdzīvojumiem ar smaidu, jo patiesi attiecībās redzēsi arī "mīnusus", kāpēc tām nebija lemta mūžīga nākotne. Pēc šķiršanās cilvēkiem parasti gribas meklēt iemeslus, kāpēc tā notika, taču ne vienmēr tie ir rodami – secinājumu izdarīšanai tev vēl būs laiks, tāpēc šobrīd šīs domas ieslēdz tālākajā apziņas nostūrī.

Žurnāla "Santa" redaktore Inita Sila atklājusi, ka viņai šķiršanās bija kā augšāmcelšanās. "Es esmu tiešām fiziski vārtījusies uz grīdas un kliegusi sāpēs, un sev solījusi, ka vairs nekad to negribu piedzīvot." Kā viņai izdevās tikt pāri šķiršanās sāpēm, lasi šeit.

  • Lai pārliecinātos, ka šķiršanās ir bijis pareizs lēmums, izlasi šo rakstu.

Atrodi pat vismazākā prieka nesēju

Foto: Shutterstock

Raksti vēstules, bet nenosūti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!