Lai arī šķiet, ka seksa tēma ir redzama teju visur – kino, plakātos, reklāmās un medijos – patiešām svarīgākajos brīžos sarunas par to iztrūkst. Proti, partneri savā starpā nereti kautrējas pārrunāt to, kas viņus guļamistabā nomāc un neapmierina. Tāpat arī seksuālās fantāzijas un vēlmes partnerim bieži netiek atklātas.

Par to, kas īsti ir laimīga seksuālā dzīve, kāpēc tā ir svarīga un kādi ir būtiskākie soļi, lai guļamistabā valdītu saskaņa, raidījumā ""Viņa" skaidro" pārrunājām ar psihoterapijas speciālisti Inesi Putnieci.

Speciāliste norāda, ka iedoma, ka par seksu runā daudz, ir mīts. Tas tiek parādīts kino, reklāmās un ir atrodams internetā, tomēr partneru savstarpējās sarunās par seksuālo dzīvi joprojām runā reti. Kā galveno iemeslu tēmas neskaršanai, Putniece min bailes: "Sekss sākas galvā – kā sievietēm, tā vīriešiem." Lai arī sekss ir fizioloģisks process, tas iekļauj ļoti dažādas emocijas, un arī bailes ir viena no šīm emocijām. Sekss nozīmē atklāšanos otram partnerim, kas nozīmē ievainojamību un nedrošību.

Putniece uzsver, ka biklums un nespēja šos jautājumus pārrunāt var radīt problēmas. Viņa piebilst, ka svarīgi ir runāt par savām sajūtām attiecībās, ne tikai par guļamistabas dzīvi, jo seksuālās attiecības sākas agrāk nevis tajā brīdī, kad cilvēki tikuši līdz gultai. "Bailes ir tas, kas man neļauj atklāties. Man bail, ka to pret mani kaut kā izmantos, varbūt partneris par mani pasmiesies, varbūt viņš domās, ka tas nav nekas nopietns un nozīmīgs," skaidro speciāliste.

Skaties visu raidījumu uz uzzini, kāpēc ir tik grūti ar partneri pārrunāt ar seksualitāti saistītus jautājumus, kāpēc par šo tēmu ir svarīgi runāt un ko darīt, lai uzlabotu savu seksuālo dzīvi. Tāpat raidījumā tiek pārrunāts, kādi ir izplatītākie mīti, kam tic daudzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!