Nodzīvojot kādu zināmu laiku kopā ar vienu cilvēku, zūd attiecību dzirkstele un pēc laika mēs saprotam – vai nu kaut kas jādara lietas labā, vai arī jāmeklē laime citur. Savā pieredzē par šķiršanos un jaunāku partneru meklējumiem raidījumā "Sieviete. Personīgi" dalās aktrise, reklāmas speciāliste Lelde Vikmane.

"Man ir bijis tā, ka esmu uz ceļiem lūgusies kādu nākt atpakaļ," noteic Vikmane, kura tagad apprecējusies jau trešo reizi. "Tagad es saku – paldies Dievam, ka tas notika tā, kā tas notika."

Viņas partneris gan nav aizgājis pie jaunākas sievietes, kā tas daudzos gadījumos mēdz būt pēc ilgas kopdzīves, stāsta sieviete. "Mēs bijām tik ilgi kopā, ka katrs bijis aizgājis drusciņ savā takā… Savā egoismā." Vikmane skaidro, ja katrs pievērsies tikai savām lietām, nepievēršot uzmanību otram, tad varbūt pat esot labi, ja abu ceļi šķiras.

Vikmane stāsta, ka viņa savā ziņā tik ilgi palikusi kopā arī bērnu dēļ – lai bērniem būtu abi vecāki, cerībā, ka viss kādreiz atgriezīsies atpakaļ vecajās sliedēs. "Bet pēc tam tu sāc domāt – īstenībā jau nevar neko tur mainīt. Ja ir saplēsts, tad ir salīmēts tomēr pēc tam tas trauks…"

"Man pašai ir bijis draugs, kas varētu būt man dēls. Bet es jutu, ka tā nevar. Lai kā es būtu viņu mīlējusi un cik būtu tas viss patiesi, es justos noknābta, es justos vainīga arī viņa priekšā kaut kādā ziņā. Ir jābūt ārkārtīgi stipram, es tik stipra nebiju," tā Vikmane, piebilstot, ka nekādu objektīvu iemeslu, kādēļ viņi nevarētu būt kopā, nebija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!