Neviens nav teicis, ka attiecības ir vieglas. Lai arī cik piņķerīgas tās reizēm būtu, ir reizes, kad jābeidz pielāgoties, jo nemitīgi ļaut sev kāpt uz galvas arī nav izeja no bezizejas. Iedvesmojoties no "Yourtango", piedāvājam uzzināt vairākas lietas, ar ko sevi cienoša sieviete attiecībās nesamierinās.

Savas būtības mainīšanu

Ikvienam cilvēkam vajadzētu atrast tādu partneri, kurš novērtēs katru niansi un pat šķietamu nepilnību, ne visu laiku kaldinās plānus, kā kaut ko otrā cilvēkā mainīt. Būsim godīgas, mūsu starpā ir daudz ļaužu, kas labprāt vēlas pārņemt kontroli un manipulē ar citiem.

Ja jūti, ka šis partneris tomēr varētu būt tavs īstais, tad tev jau pašā sākumā ir jāparāda, ka ar tevi šādas tehnikas neies krastā. Saglabā savu būtību, savu es. Arī radošā personība Gundega Skudriņa reiz stāstīja, ka vīrieša dēļ savu būtību mainīt negrasās: "Ja vīrietim mani vajag, tad tādu, mīļais draugs, kāda es esmu."

Nemitīgu upurēšanos un ļaušanu kādam citam visu laiku pieņemt lēmumus

Foto: Shutterstock

Dari to, kas tev šķiet pareizs un vajadzīgs. Neatdod nevienam varu pieņemt lēmumus tavā vietā. Protams, arī attiecībās būs dažkārt jāpiekāpjas vai jāvienojas par kompromisu, tomēr arī šajās situācijās tev ir jāapdomājas. Ja nav pareizās sajūtas, neskrien notikumiem pa priekšu un neļauj, lai citi diktē tavu laimi. Rīkojies pēc sajūtām.
Tāpat attiecības nevar būt veselīgas un ar tālejošiem plāniem, ja tev visu laiku attiecībās ir jācieš. Tiesa, mīlestība nav vienkārša, tomēr visu laiku tās dēļ upurēties arī nav normāli un vajadzīgi. Ja tomēr pieļausi, ka tev attiecībās viss smagums jānes uz saviem pleciem, ātri vien pazaudēsi jebkādu dzīvesprieku, jo sapratīsi, ka tas nav tā vērts un no attiecībām nesaņem to, ko vēlies. Neļauj, ka tevi izmanto!

Nespēju lemt, kuriem cilvēkiem tavā dzīvē ir vieta

Foto: Shutterstock

Attiecībām, kurās ir jāpakļaujas cita noteikumiem par to, ko drīkst un ko satikt nedrīkst, nav īstas nākotnes. Otram nav tiesību noteikt, ar kuriem draugiem, paziņām vai ģimenes locekļiem tev turpmāk vajadzētu vai nevajadzētu satikties. Tā ir tava izvēle, un partnerim to vajadzētu cienīt.
Šo situāciju iepriekš skaidrojusi arī ģimenes psihoterapeite Kristīne Ašmane: "Abi no pāra varētu stādīties priekšā, ka, neskatoties uz to, ka otram ir savas intereses, aizraušanās, hobiji, pat uzskati, bet ne vērtības, tomēr var pastāvēt brīnišķīga, piepildīta un bagātinoša pāra savienība. Manuprāt, ja abiem vērtība ir cieņpilnas attiecības ģimenē un abi ir pieaugušas, nobriedušas personības, kuras vērstas uz attīstību, tad nevajadzētu būt lielām grūtībām sadzīvot ar otru un arī ar citiem."

Izskata maiņu

Ja tu pati jūties labi, nevienam nevajadzētu ļaut tavus stabilos uzskatus sašķobīt. Neatkarīgi no tā, kāds ir tavs apģērba izmērs, matu krāsa vai vēl kas cits – ja tev tas patīk un jūties labi, arī otram ar to nevajadzētu būt problēmām.

Neļaujies otra striktiem pamudinājumam, apvainojumiem vai pat pavēlēm sevi kādā ziņā iespaidot un mainīt, jo īpaši tad, ja pati ar viņu neesi vienisprātis. Pats ļaunākais šajā visā ir tas, ka līdz ar šāda tipa pamudinājumiem kaut ko krasi mainīt vai izskatīties citādāk, strauji rūk tavs pašvērtējums, jo ir skaidri jūtams, ka partnerim tu nepatīc tāda, kā esi. Neļauj to sev nodarīt! Kad nāks īstais, viņam patiksi tāda, kā esi!

Labā padomā un elementārā attiecību formulā, ko ikvienam likt aiz auss, dalījies arī Andrejs Ēķis."Tā formula ir vienkārša – tev ir jāatrod dzīvesdraugs, nevis tāda, kurai ir 90-60-90, jo ilgi tu tāds nebūsi," tā Ēķis, skaidrojot, ka galvenā ir cilvēka būtība, ne lieliska figūra.

Savu plānu un mērķu atmešanu

Samierināšanos ar visām partnera izdarībām


Skaidrs, ka varbūt gluži tādu princi, kā bērnībā būsi sapņojusi, satikt neizdosies, tomēr zināmām prasībām saistībā ar partnera izvēli ir jābūt, lai tu vienkārši neļautu pret sevi izturēties nekrietni.
Viena no pašām svarīgākajām lietām, ko tev vajadzētu prasīt no sava partnera, ir sava vārda turēšana. Ja viņš kaut ko ir solījis, ir svarīgi, lai partneris neaizmirst par saviem vārdiem. Tu nevari atļaut, ka partneris atkal un atkal tevi pieviļ un uzskata, ka tas tāds nieks vien ir. Ar šādu cilvēku veidot attiecības ir ļoti grūti un vieglāk nekļūs.


Tāpat ir svarīgi, ka tu nepielāgojies attiecību modelim, ko viņš uzskata par ideālu, ja tu to nevari pieņemt. Piemēram, ja partneris uzskata, ka attiecības ir brīvas un tajās ir ļauts satikties arī ar citiem, tomēr tas tev ir prātam neaptverami, nepielāgojies. Tu sevi tikai sāpināsi.

Līdzīgu domu reiz pauda režisore un producente Žaklīna Cinovska. "Mēs, latviešu sievietes, ļoti daudz pieciešam tikai tāpēc, lai būtu kāds blakus." Viņa skaidro, ka latviešu sievietes pieciešot vīrieti un viņa izdarības – kūtrumu, slinkumu, sānsoļus.

Dzīvi bez mīlestības


Aprēķins. Sajūta, ka labāku tāpat nevarēsi atrast. Tie ir tikai divi no daudziem greizajiem iemesliem, lai būtu ar kādu kopā. Un tu to labi zini!
Kad esi ar kādu kopā, ir jābūt sajūtai, ka šis cilvēks ir īstais. Jūsu starpā ir jāmutuļo mīlestībai un vēlmei būt blakus. Ja šo sajūtu iztrūkst, attiecības nebūs patiesas. Tu esi pelnījusi būt kopā ar kādu, kurš novērtē tevi, un bez kura tev šķiet, ka dzīve nav iedomājama. Tu esi pelnījusi mīlēt un mīlētai būt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!