Foto: Shutterstock
Kā atšķirt vīrieti, kuru būtu vērts apprecēt, no cilvēka, ar kuru vien tērē savu laiku, lai, attiecībām izirstot, attaptos viena un nelaimīga? Attiecību eksperts un publicists Džeimss Maikls Sama piedāvā savas profesionālās darbības, kā arī paša pieredzes rezultātā gūtas atziņas par kļūdām, ko mīlošs vīrietis attiecībās nekad nepieļaus. Iespējams, tās ļaus tev izvērtēt savu attiecību ikdienu.

Tavs izskats

Matu garums, grima izvēle, svars, apģērbs, kuru izvēlies… Vīrietis, kurš ciena savu sievieti, nekad neierobežos viņas izvēli ārējā tēla veidošanā. Protams, ikvienai no mums patīk mīļoto iepriecināt, laiku pa laikam uzvelkot viņa iecienīto kleitu vai ieveidojot matus tā, kā vīrietim patīk vislabāk, taču partnera ietekme uz mūsu ārējo tēlu nekad nebūs lielāka, ja vien attiecības ir veselīgas.

Tava privātā telpa

Ja jūsu attiecībās nav nekā slēpjama (kā tam vajadzētu būt), visticamāk, jūs neraizējaties, ja gadās pamanīt vienam otra sarakstes sociālajos tīklos, kāda sūtīto īsziņu vai atvērtu e-pastu. Tomēr tas nenozīmē, ka vīrietim ir tiesības regulāri pārlasīt tavas privātās sarakstes. Ja sastopies ar šādu privātās telpas nerespektēšanu, neatstāj to bez ievērības!

Tevis neatbalstīšana

Pašpārliecināti un veiksmīgi cilvēki savas ambīcijas neapmierina, noniecinot apkārtējo spējas un veikumu. Ja vīrietis kritizē tava darba rezultātu, atrunā no mērķu nospraušanas un apšauba tavu spēju tos sasniegt, vari būt droša, ka neesi atradusi cilvēku, ar kuru būtu vērts nodzīvot mūžu.

Tevis nenovērtēšana

Ja esam kopā ar mūsu laika, uzmanības, rūpju un mīlestības vērtu cilvēku, mums nav jāizpelnās viņa pretmīla un novērtējums. Atceries, ka tev nav jāpierāda sava vērtība neviena vīrieša acīs – ja tā nerodas dabiski, vīrietis, ar kuru esi kopā, nav tavu emociju vērts!

Kādas ir viņa prioritātes?

Veselīgās un mīlestības pilnās attiecībās tev jau kopš to sākuma nevajadzētu justies kā otrā plāna aktrisei, aizpildot vien partnera brīvo laiku. Ja nejūties novērtēta un nesaņem cerētās emocijas, ko vēlies gūt no vīrieša, pārrunājiet, kādi ir jūsu uzskati par attiecībām un ko no tām sagaidiet.

Tevis atstāšana novārtā

Attiecības paredz divu cilvēku iesaistīšanos to būvēšanā, uzturēšanā un grūtību pārvarēšanā. Ja tev šķiet, ka cīnies viena, kaut kas jūsu savstarpējā komunikācijā ir palicis nepateikts. Savu sievieti mīlošam un lolojošam vīrietim nekad nevajadzētu radīt sajūtu, ka neesat vienota komanda!

Krāpšana

Mūsdienu pasaulē valda dažādi viedokļi par to, vai monogāmija ir iespējama un dabiska (jo īpaši vīriešu lokā), taču, ja esat cieņpilnās un mīlošās attiecībās, kurās jūsu savienība nav pozicionēta kā attiecības bez saistībām, jautājumi par iespējamu neuzticību gluži vienkārši ir lieki.

Necieņa pret tevi

Savstarpējā cieņā balstās ikvienas attiecības un romantiskas jūtas starp vīrieti un sievieti nav izņēmums. Tevis vērts vīrietis nekad nepaudīs necieņu pret tevi, tāpēc, ja esi ar ko tādu saskārusies, turklāt ne reizi vien, izvērtē, vai tev šādas attiecības maz ir nepieciešamas!

Nesarunāšanās

Lai attiecības būtu harmoniskas, laimīgas un attīstītos, ir vitāli svarīgi spēt runāt un sarunāties. Ja vīrietis izvairās no nopietnu un ne vienmēr tīkamu jautājumu pārrunāšanas, sarunas arvien atliekot, ieņemot pasīvi agresīvu nostāju vai demonstrējot klaju uzbrukšanas taktiku, jūsu attiecības, visticamāk, nebūs ilgas, toties sāpīgas un vilšanās pilnas gan!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!