Foto: Aculiecinieka foto/Privātais arhīvs/Linda Lauva
Tā kā uz pasaules nav divu izskatā un raksturā identisku cilvēku, nav arī pilnībā vienādu attiecību. Neskatoties uz to, ka katra iepazīšanās, bildinājuma stāsts un pārsteigums kāzu dienā ir atšķirīgs, tie visi kā viens ir mīlestības, izdomas un rūpju pilni. Lai gan daudzi savu privāto dzīvi izvēlas atstāt zem četrām acīm, citi ir gatavi dalīties savā priekā un stāstos, kas var kalpot kā iedvesma arī citām romantiskajām savienībām un mīlestības meklētājiem.

Vienalga, vai tici tam, ka īsto mūža partneri liktenis jau tavā dzīves grāmatā ierakstījis vai arī tu pati ar saviem lēmumiem un rīcībām veido savu stāstu – mīlestība nereti atrod cilvēku, kad viņš to vismazāk gaida. Vai tam vienmēr jābūt svešiniekam? Nebūt nē, jo arī "Viņa" stāstu kolekcijas pāri ir pierādījums tam, ka mīlestība var uzplaukt arī starp darba kolēģiem un labākajiem draugiem.

Kamēr vieni ar kāzām nesteidzas un to neredz kā obligātu nepieciešamību laimīgai kopdzīvei, citiem oficiāla savienības un ģimenes veidošana ir svēta lieta. Arī tad, ja partneri labi zina, ka grib precēties un veidot ģimeni, netiek aizmirsts arī par pārsteiguma efektu, kura dēļ kungi nereti nāk klajā ar trakākajām, romantiskākajām un neparastākajām bildinājuma idejām. Kā piemēru var minēt Rūdolfa un Zanes stāstu – to, vai viņa ir gatava kļūt par viņa sievu, vīrietis iestarpināja starp citiem ašā "maratona" jautājumiem. Kāda bija Zanes reakcija, lūko šajā rakstā.

Savukārt kāzas atkal ir atsevišķs un ļoti individuāls stāsts. No lielām ballēm draugu lokā līdz pat divvientulībai ārzemēs – tik dažādi cilvēki izvēlas mīt gredzenus. Neskatoties uz saviļņojumu un patīkamo satraukumu, kāds var valdīt īpašajā dienā, arī kāzās iespējams partneri pārsteigt, piemēram, piepildot kādu viņa ilgi lolotu vēlēšanos. Tā tas bija arī Beatrises un Oskara kāzu dienā, jo viņa sagādāja vīram neaizmirstamu un emocionālu pārsteigumu. Vairāk par to vari lasīt šeit.

Turpinājumā esam apkopojuši 10 "Viņa" arhīva krājuma rakstus par pāriem, no kuriem iespējams mācīties, kas ir mīlestība.

'Beatrises neaizmirstamais pārsteigums vīram kāzu dienā

Foto: Linda Lauva

Beatrise un Oskars iepazinās 14 gadu vecumā portālā "Draugiem.lv" – pēc 12 gadu draudzēšanās 2018. gadā viņi mija gredzenus, pārejot sievas un vīra godā. Kāzu dienu Beatrise pacentās radīt patiesi emocionālu un neaizmirstamu, pārsteidzot vīru ar vijoļspēles priekšnesumu. Kāpēc tas bija tik īpašs? Kāpēc viena uz vijoles nospēlēta dziesma izraisīja tik daudz prieka asaru? Savu īpašo pārsteigumu vīram Beatrise uzticējusi arī "Viņa" lasītājiem.

Beatrise atklāj, ka ar tagadējo vīru mācījusies paralēlklasēs Iecavas vidusskolā, bet pirms tam viņu nebija pamanījusi. "Es pat nenojautu, ka tāds cilvēks eksistē! Bet viņš mani jau bija ievērojis un uzrakstīja draugos. Es biju diezgan aktīva gan bērnu, gan jauniešu vecumā, visur piedalījos un biju redzama – dejoju, dziedāju, arī folkloras kopā darbojos, un no turienes manā dzīvē arī parādījās vijole.
Kad man bija 13 gadu, izdomāju, ka gribu spēlēt vijoli. Biju folkloras kopas "Tarkšķi" dalībniece, skolotāja Kristīne uzņēmās palīdzēt man iemācīties spēlēt šo instrumentu – tas lielā mērā gan bija mans darbs ar vijoli, nevis skolotāju. Prakse, prakse, prakse…" Sieviete stāsta, ka viņai, kā citi saka, esot absolūtā dzirde, jo viņa spēlē nevis pēc notīm, bet dzirdes. "Tā es būtībā spēlēju visos koncertos, stāvēju un klausījos. Melodija galvā saslēdzās, un mēģināju to līdzīgā veidā spēlēt uz vijoles. Tā turpināju savu spēli izkopt dažādos pasākumos kopā ar folkloras kopu. Ja cilvēkam nav kur regulāri muzicēt, viņš diez vai varēs iemācīties spēlēt instrumentu." Beatrise uzsver, ka viņa esot tipiskais muzikants, kurš pašmācības ceļā trinkšķina un kuram beigās sanāk, nevis mūziķis.

Lasīt vairāk

Iemīlēties filmēšanas laukumā: Lienes un Klāva attiecību stāsts

Foto: Privātais arhīvs

Lai gan bieži vien mēdz teikt: "Tavs īstais cilvēks kaut kur tepat aiz stūra vien ir!", nereti šādas frāzes šķiet izvilktas no zila gaisa un nepamatotas. Tomēr var gadīties arī tā, ka otrā pusīte patiesi dienu dienā ir tev blakus, taču neesi vēl aptvērusi, ka, piemēram, kolēģis ir tavs dzīves sirdsdraugs. Šis ir stāsts par Jantonu ģimeni jeb Lieni un Klāvu, kuri iepazinušies darbā, bet iemīlējušies – filmēšanas laukumā.

Kā sarunā ar "Viņa" atklāj Liene, abi ar Klāvu dzīvo Piņķos, ko sauc par lielisku vietu, kur pavadīt ikdienu un audzināt bērnus. Jantonu ģimene strādā vienā uzņēmumā – SIA "Lāči", kur tad abi arī esot iepazinušies. "Lāčos strādāju par mārketinga un vairumtirdzniecības daļas vadītāja asistenti, savukārt Klāvs ir noliktavas pārzinis," teic Liene. Skaidrības labad jāpiebilst, ka šobrīd pāris divvientulību vairs nebauda – Liene ir bērnu kopšanas atvaļinājumā, jo viņu duetam pievienojusies mazā princese Loreta, kurai šobrīd ir pusotrs mēnesītis.

"Lāčos strādāju kopš 2015. gada vasaras, Klāvs – kopš 2016. gada pavasara, tomēr tad mēs fiziski nesatikāmies," turpina Liene. "Es paralēli RTU studijām strādāju "Lāču" veikaliņā Mārupē, un Klāvs – ceptuvē. Kopš 2017. gada vasaras strādāju ofisā, tomēr viens otru neievērojām. Tā tikai šķiet, ka mārketings ar noliktavas darbu nav nekā saistīts, bet, kā izrādās, tomēr ir. Arvien biežāk nācās iet uz noliktavu pēc iepakojumu paraugiem, maisiņiem un tamlīdzīgām lietām, lai apskatītu produktu dizainus, taisītu preču paraugus." Tomēr "paldies" par liktenīgo tikšanos pāris var teikt fondanta – cukura glazūras paciņām, kuru dēļ Liene 2018. gada ziemā devās uz noliktavu. "Un tā bija mūsu pirmā apzinātā tikšanās. Tad sākām sarakstīties, komunicēt, tikties kā draugi – kolēģi. Mums ir kopīgas intereses, līdz ar to simpātijas ātri vien radās."

Lasīt vairāk

Tatjanas un Gaurava tradīcijām bagātais stāsts

Foto: Privātais arhīvs

Latviete Tatjana un indietis Gauravs Kolhapuri dzīvo Anglijā. Tatjana ir programmētāja, bet Gauravs strādā par kvalitātes nodrošināšanas pārstāvi apdrošināšanas jomā. Abu stāsts ir īpašs, jo viņi apprecējās gan Indijā, gan Latvijā. Par kopdzīvi, pielāgošanos un divām kāzām stāsta pats laimīgais pāris!

Abi pirmo reizi satikās Anglijā, Braitonā, – viesnīcā, kurā viņi arī strādāja. Vairāku mēnešu garumā aizņemtības dēļ pāris tikai sasmaidījies, līdz vienā kopīgā darba kolēģu pasēdēšanā Tatjana drosmīgi spēra soli tuvāk, kopīgi nofotografējoties ar Gauravu un pēcāk publicējot foto sociālajos tīklos, tā atgādinot par jautro vakaru. Drīz vien Gauravs sāka rakstīt Tatjanai, abi laiku pa laikam satikās draudzīgās kolēģu pasēdēšanās un pēc tam baudīja vakara pastaigas divatā gar jūru. Pēc pirmā skūpsta viņiem bija pilnīgi skaidrs, ka vēlas būt kopā, un tā arī sākās pāra romantiskās attiecības.

Pēc kāda laika Gauravs uzaicināja Tatjanu pārcelties kopā uz Londonu un uzsākt kopdzīvi tur. Viņu mīlestība auga augumā. Pārim jau bija skaidrs, ka viņi ir kā radīti viens otram. Tomēr pienāca brīdis, kad abiem bija jāpadzīvo šķirti. Tad arī sapratuši, ka vēlas precēties un būt kopā vienmēr.

Lasīt vairāk

Lazovsku straujais mīlas stāsts

Foto: Privātais arhīvs

Anželika un Arvīds Lazovski viens otrā ieskatījās pirms diviem gadiem [raksts tapis 2017. gadā - red.], tomēr jau deviņus mēnešus dzīvo kā ģimene, jo ir precējušies un dzīvo laimīgā un mīlestības pilnā kopdzīvē. Lai gan abi nāk no Ludzas, viņi satikās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kur Anželika ir ārsta palīgs, bet Arvīds – autovadītājs. Pirms tam viņi viens otru nebija pat satikuši.

Anželika jau skolas laikā zinājusi, ka vēlas savu nākotni saistīt ar medicīnu. Uzsākot studijas, viņa saprata, ka ārsta palīga profesija ir domāta viņas temperamentam. "Mans darbs kļuva par manu dzīves sastāvdaļu, es pilnībā tam atdodos un nevaru vairs sevi iedomāties bez šīs profesijas," stāsta sieviete. Sākotnēji gadu viņa nostrādājusi Ludzā, pēc tam savus spēkus izmēģinājusi Rēzeknē. Pēc pieciem nostrādātiem gadiem viņa atgriezusies savā pilsētā. "Lai gan Ludza ir maza pilsētiņa, spēju sevi atrast un realizēt tajā." Atsākot darba gaitas Ludzā, viņa pirmo reizi ieraudzīja Arvīdu, laika gaitā attīstot spēcīgākās jūtas, kādas viņai jebkad ir bijušas.

Savukārt Arvīda izvēlētais ceļš ir nedaudz citādāks. Pabeidzot vidusskolu, viņš turpinājis mācības auto mehānikas jomā. Pēc mācībām viņš devās uz ārzemēm, bet bijusi vēlme atgriezties. "Kad uzzināju, ka ir iespēja doties strādāt par autovadītāju NMPD, nekavējoties izmantoju šo iespēju, pat ne mirkli neaizdomājoties, jo tieši šis darbs ir tas, kas mani veido. Es pat nevarēju iedomāties, ka tieši šajā profesijā satikšu savu īsto mīlestību, kas man ir liela dāvana," stāsta Arvīds.

Lasīt vairāk

Romantisks un negaidīts bildinājums mežā

Foto: Aculiecinieka foto

"Ieraudzīju viņu uzvalkā ar rozi rokās, un man asaras sāka birt kā pupas. Viss apkārt notiekošais uz mirkli apstājās, bijām mēs divi vien," par sajūtām bildinājuma laikā stāsta Lāsma, kuras mīļotais cilvēks (tagad jau vīrs) Kristaps bija sagatavojis skaistu un mīļu pārsteigumu. Piedāvājam iepazīties ar pāra romantisko stāstu.

"Sveiki. Mani sauc Lāsma, un vēlos jums pastāstīt par skaisto dienu, ko sarūpēja nu jau mans vīrs Kristaps. Esam kopā piecus gadus un piecus mēnešus [raksts tapis 2019. gada jūlijā - red.]. Bildinājums notika 9. septembrī, 2017. gadā. Tas bija laiks, kad klusībā jau cerēju, ka varētu notikt šis skaistais brīdis. Tikai nekad nebiju iedomājusies, ka tas patiešām būs tik skaisti," savu stāstu iesāk Lāsma.

Viņa lasītājus aicina ieslēgt dziesmu "Let it go", ko izpilda mūziķis Džeimss Bejs (James Bay), jo tieši šī dziesma skanēja fonā bildinājuma laikā. "Neskatoties uz to, ka šī dziesma ir par šķiršanos, mums tā ir ļoti īpaša. Kāzu dienā Kristaps mani sagaidīja pie altāra, spēlējot uz ģitāras šo dziesmu, un arī pirmā deja bija pie šīs dziesmas," atklāj stāsta varone.

Lasīt vairāk

Romantiskais Pumpuru stāsts

Foto: Kristaps Stalidzāns

Bildinājums dzimšanas dienas rīta saullēkta spozmē, paštaisīta koka gredzena kārbiņa, kāzu fotosesija tauriņu mājā un fantastiskas precības – vieni no skaistākajiem dzīves posmiem, ko izdzīvoja Linda un Mārtiņš Pumpuri. Savā saldajā stāstā dalās paši precētie.

Pāris iepazinies Ogrē – Lindai tā ir dzimtā puse, bet Mārtiņš uz šo pilsētu atceļojis pa karjeras taciņu. Abi jau pirms tam bija apsprieduši iespēju par gredzenu mīšanu, tomēr līdz galam vienojušies nebija. Pēc divu gadu ilgas kopdzīves Mārtiņš kādā sevišķi agrā novembra rītā, kas pārdomāti iekritis arī Lindas dzimšanas dienā, aizvedis Lindu uz pilsētas skatu torni un saullēkta spozmē meties uz viena ceļa. "Sajūtas, ko atceros no bildinājuma dienas, ir ļoti jaukas. Par kāzām jau bijām iepriekš runājuši, tāpēc pats bildinājums nebija liels pārsteigums, bet bildināšanas process gan," atminas Linda. "Bija skaists saullēkts. Tāda nedaudz sirreāla sajūta. Paša bildinājuma laikā galvā pavīdēja doma, ka Mārtiņam, kurš nometies uz ceļa, uz tās apledojušās koka grīdas, varētu būt auksti," smej laimīgā līgaviņa, piebilzdama, ka tajā brīdī vēlējusies apskaut savu līgavaini. Tā kā koka pakāpieni rīta dzestrumā bija apledojuši, Mārtiņš nosmej: "Diezgan bīstams pasākums, bet izdevās."

Lasīt vairāk

Stipra mīlestība un 'tīras' attiecības līdz kāzām: Rebekas un Toma precības Islandes burvībā

Foto: Lūcija Rošāne

Rebeka un Toms ir sieva un vīrs jeb pavisam jaunā un laimīgā Liepiņu ģimene. Kopš viņu iestūrēšanas laulībā pagājušas vien pāris dienas, tāpēc saviļņojums par notikušo vēl ir gluži svaigs. Abi kāzām izvēlējušies visai interesantu formātu: laulību slēgšana valsts priekšā jeb, kā paši to vēlāk nosaukuši, "uzvārda maiņas svētki" norisinājušies tepat Latvijā, bet Dieva priekšā pāris salaulājies neprātīgā skaistumā Islandē. Par savu lēmumu precēties un strāvojošo mīlestību stāsta paši jaunlaulātie!

Rebeka kopā ar savu labāko draudzeni darbojas savā uzņēmumā – "Piparmētra", kur kopīgi tiek radīti dažādi dizaina produkti, savukārt Toms ir elektrisko sakaru tīklu projektētājs. "Savā ziņā katrs savā profesijā nemitīgi radām kaut ko jaunu, tādēļ no sava vīra bieži dzirdu, ka abi esam mākslinieki… Bet es par to tikai iesmeju," ar smaidu saka Rebeka.

Lasīt vairāk

Pārsteigums ašo jautājumu 'maratonā'. Kā Rūdolfs bildināja Zani

Foto: Privātais arhīvs

Zane Gauruča un Rūdolfs Milzarājs ir kopā trīs gadus [raksts tapis 2017. gadā - red.]. Tā paša gada 14. jūlijā Rūdolfs uzdeva Zanei vairākus jautājumus, bet tikai viens no tiem viņu saviļņoja tā, ka neko citu par patiesu "jā" atbildēt viņa nemaz negrasījās. Negaidītais bildinājums, kas izskanējis ašo jautājumu maratonā, pēc publicēšanas sociālajos tīklos izpelnījies kā draugu un paziņu, tā arī svešu cilvēku uzmanību.

Toreiz Zane ar Rūdolfu izdomājuši, ka abi varētu viens otram sagatavot vairākus jautājumus, uz kuriem sniegt ašās atbildes, bet jautājumu sēriju nofilmēt, lai paliek atmiņā. Vispirms savās mājās "nopratināts" tika Rūdolfs, bet tikai vēlāk Zane sapratusi, kādēļ ar savu jautājumu sagatavošanu dzīvesbiedrs vilcinājies. Aptuveni pēc nedēļas, tieši dienu pēc Zanes dzimšanas dienas ģimenīte devusies izbraucienā pa Mežaparku. Rūdolfs ierosinājis atrast kādu skaistu vietiņu un beidzot uzdot jautājumus. Neko nenojauzdama, Zane piekritusi. Jautājumu sērijas beigās izskanējis maģiskais jautājums, kuru todien Zane pavisam noteikti negaidīja.

Lasīt vairāk

Santas un Kristapa neparastās kāzas

Dzimtsrakstu nodaļa vai baznīca, septiņi tilti un mičošana – šķiet, tā ir tradicionālu kāzu recepte, tomēr, ņemot vērā katra pāra intereses, iespējas un vēlmes, kāre pēc kaut kā mazliet neparastāka tomēr šad un tad arī parādās pie apvāršņa. Šoreiz neliels ieskats Santas un Kristapa Grietiņu īpašajā dienā, kas viņus abus un arī kāzu viesus veda uz mežu.

Runājot par iestūrēšanu laulības ostā, Santa atklāj, ka pagājis diezgan ilgs laiks – abi ar kāzām nav steigušies, jo kopā tāpat bijis labi. Tiesa, arī aizņemtā ikdiena nav bijusi labvēlīga nopietnu plānu kaldināšanai par nākotni, jo bijis jādzīvo te un tagad, kur Santa ir uztura speciāliste, bet Kristaps sevi atrod uzņēmējdarbībā. Tomēr, protams, kādreiz šai dienai bija jāpienāk.

"Bildinājumu saņēmu mūsu ceļojuma pēdējā dienā Balkānos. Devāmies pastaigā gar jūru, un Kristaps izteica priekšlikumu doties uz pamestā mola galu, jo tur būšot skaistas fotogrāfijas. Es gan iebildu, jo bija diezgan vējains, mola akmeņi bija slapji un slideni, un man kājās bija nepiemēroti apavi. Tomēr Kristaps mani pierunāja, un mola galā mani sagaidīja pārsteigums – mums priekšā bija galdiņš ar vīnu un uzkodiņām. Un tālāk sekoja bildinājums," patīkamos mirkļus atminas Santa.

Lasīt vairāk

Kā Andra un Matijs 31 stundu kāpa kalnā, lai salaulātos

Foto: Privātais arhīvs

Andra Marta Krēsliņa un Matijs Babris – jaunlaulātie [raksts tapis 2016. gadā - red.], kuri nupat pārsteiguši savus tuviniekus, sašūpojot arī sociālos tīklus ar fotogrāfiju, kurā abi mij gredzenus Ķīnā. Pāris, kurš solīto astoņu stundu kāpienu pievarējis 31 stundā, lai tikai salaulātos Hua kalnā, dalās savā stāstā par avantūrisko piedzīvojumu un precībām.

Pārgājieni, ceļojumi un dažādas citas avantūras jaunajam pārim nav svešas. Tieši kāre pēc piedzīvojumiem viņus burtiski saveda kopā. Abi satikušies nakts pārgājienā un drīz vien tā kļuvusi par tradīciju, kas abus vienojusi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Gada ilgajās attiecībās, iepazīstot vienam otru, abi atklājuši, ka viņus vieno kopīgs sapnis – aizceļot uz Ķīnu. "Vairāk par to runājot, sapratām, ka tā ir mūsu sapņu zeme un ka tur labprāt arī kādu laiku dzīvotu," stāsta Andra. Tā kā abi tomēr bija saistīti ar Latviju, pāris nolēma padarīt savu vizīti Ķīnā īpašu. Kādam kas "īpašs" saistīsies ar kādu sirdij tuvu suvenīru, bet Andrai un Matijam – ar kāzām, neskatoties kurā mēnesī uz turieni dotos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!