Foto: Shutterstock
Neapšaubāmi, filmas mūsos ir radījušas iedomas par to, kādam ir jābūt seksam. Taču, izmēģinot to praksē, nākas atskārst, ka īstajā dzīvē viss nemaz tik gludi nenotiek. Patiesībā pretēji ekrānā attēlotajam, kur neviens nepazīst priekšspēli un pēc mīlas rotaļām nav nepieciešama sevis sakopšana, reālās dzīves palagu dančos var notikt daudz neveiklu brīžu.

Saduršanās ar galvām, gāzu izdalīšanās vai nesekmīgi jaunu pozu izmēģinājumi filmās netiek atainoti, bet dzīve ir dzīve, un mums ir jāsaprot un jāpieņem, ka arī sekss var nebūt tāds, par kādu sapņojam vai kādu to iztēlojamies. Iespējams, arī tu mīlas prieku karstumā esi piedzīvojusi kādu šķietami bezgala neveiklu un apkaunojošu brīdi. Lai turpmāk, nonākot kādā neērtā situācijā, tu nejustos slikti, iedvesmojoties no portāla ''Muscle and Fitness'', piedāvājam iepazīties ar biežāk sastopamo, kas var noiet greizi seksa laikā, un kā šādas situācijas risināt.

Kāds jums ''uzskrien''

Neveiklības pakāpe, kas rodas, ja kāds ienāk istabā, kamēr tu un tavs partneris mīlējas, ir atkarīga no tā, kādas ir jūsu attiecības ar mīlas rotaļu iztraucētāju, un to, kādas ir tavas un partnera attiecības. Neskatoties uz to, cik tuvi esat, obligāti jāatvainojas tam, kas nepiedalījās jūsu izpriecās, jo tā ir standarta pieklājība. Bet pēc tam ar partneri nepieciešams izrunāt, kā šī situācija jums liek justies. Piemēram, ja esat jau ilgstošās attiecībās un jūs iztraucējis kāds mīļotā labs draugs, situāciju varat pārvarēt ar humoru.

Tomēr vislabākais veids, kā no šādas situācijas izvairīties pilnībā, ir aizslēgt istabas durvis, ja zināt, ka pastāv iespēja – kāds jūs varētu iztraucēt. Tā pavisam noteikti aiztaupīsit neveiklu brīdi sev un kādam trešajam.


Saplīst prezervatīvs

Foto: Shutterstock
Viens no gudrākajiem veidiem, kā tikt galā ar situāciju, kad pārplīsis prezervatīvs (neskatoties uz to, vai to atskārt pašā mīlas rotaļu karstumā vai pēc tām), ir būt emocionāli sagatavotai, skaidro seksa konsultants Ēriks M. Garisons. Citiem vārdiem – par seksu ir jārunā pirms ķerties pie lietas, tostarp par bijušajām pieredzēm, seksuāli transmisīvajām slimībām (STS) un kontracepciju.


Neapšaubāmi, ar kādu mesties palagos ir vienkāršāk, nekā jautāt par STS. Taču neērtu jautājumu savlaicīga izrunāšana ir svarīga, lai spētu necelt paniku brīdī, kad kaut kas noies greizi. Informācija par STS ir īpaši svarīga, lai zinātu tālāko rīcību – ja tavs partneri reiz ir slimojis vai šobrīd izslimo kādu kaiti, arī tev prezervatīva plīsuma gadījumā būtu jāpārbaudās.

Runājot par prezervatīva pārplīšanu, nevēlama grūtniecība arī viena no lietām, kuru nedrīkst aizmirst. Un ja jau mīlējoties izmantojāt prezervatīvu kā kontracepju, visticamāk, ar partneri bērnus vēl nevēlaties. Lai arī risks palikt stāvoklī saplīsuša prezervatīva dēļ ir salīdzinoši neliels, tas tomēr pastāv. Šeit risinājums būtu avārijas kontracepcijas tablete, kuru var iegādāties jebkurā aptiekā. Ja ar partneri esat ilgstošās attiecībās, jau iepriekš katram gadījumam vari avārijas kontracepciju iegādāties, jo dzīvē ne vienmēr viss notiek pēc plāna. Iepriekšēja sagatavošanās aiztaupīs stresu, kas radīsies, ja nakts vidū vai citos apgrūtinātos apstākļos nebūs iespēja doties uz aptieku un šo kontracepciju iegādāties.
Tomēr ņem vērā, ka vislabāk par avārijas kontracepcijas lietošanu vispirms konsultēties ar savu ginekologu, kas vislabāk pazīst tavus sievišķos orgānus un hormonus. Ginekologs varēs ieteikt vislabāko kontracepciju pret nevēlamu grūtniecību.

Nepareizā atvere

Foto: Shutterstock
Mīlas rotaļu karstumā vairāk ieklausāmies savā ķermenī, nekā domājam ar prātu, tāpēc var gadīties neveiklas situācijas, tostarp partneris var savu dzimumlocekli ievadīt ''nepareizajā'' atverē – nevis makstī, bet tūplī. Lai arī ir dāmas, kas anālajam seksam saka ''jā'', iespējams, tu to nevēlies, tāpēc atveru sajaukšana varētu tevī izraisīt nepatīkamas sajūtas. Vienīgais, ko tādā situācijā vari darīt, ir paskaidrot mīļotajam, ka tas nav tas, ko tu vēlies.

Ko šādā situācijā var darīt vīrietis? Kungam, ja dāma nebilst ne vārda, jāprot lasīt viņas ķermeņa valoda, jo nepatika pavisam noteikti tajā atspoguļosies. Kā arī nevajag kautrēties savu kļūdu atzīt un par to atvainoties. Iespējams, šo gadījumu izrunājot, tu un tavs mīļotais nolemsiet izmēģināt kaut ko jaunu vai būsiet lietas kursā par to, ko jūs abi palagos nepavisam nevēlaties darīt.

Nepareizais vārds

Foto: Shutterstock
''Šī ir raksturīga kļūda pāriem, kas ir jaunās attiecībās, it īpaši tad, ja viens no pāra salīdzinoši nesen pārtraucis ilgstošas attiecības,'' saka seksa terapeite Reičela Nīdla. ''Ja tev seksa laikā pasprūk cita cilvēka vārds un tavs partneris to dzird, atvainošanās ir obligāta. Tāpat pret partneri jāizjūt empātija un mīļotajam jāpaskaidro, ka tas nebija speciāli, bet gan to veicinājuši pagātnes ieradumi.''

Runājot par reakciju, kāda ieteicama neīstajā vārdā nosauktajam partnerim, Garisons mudina no notikušā neizdomāt vairāk, nekā ir patiesībā. Protams, ja vien tev nav pamatota iemesla domāt, ka partneris tevi krāpj. ''Cita cilvēka vārda nosaukšana seksa laikā nebūt nenozīmē, ka tavs partneris vēlas būt kopā ar kādu citu,'' skaidro Garisons. ''Visticamāk, intensīvas fiziskās sajūtas var izraisīt atmiņu uzplaiksnījumus un uz brīdi likt aizmirsties.''

Taču jāpiebilst, ka, nosaucot neīsto vārdu, ir jāsaprot, ka arī pēc taviem paskaidrojumiem, kāpēc tā noticis, mīļotais drīkst justies slikti un pārdzīvot notikušo. Tev tas ir jāsaprot, jāpieņem un jāparāda, ka tu nevēlētos būt nekur citur, kā tikai kopā ar viņu.

Nevēlamas ķermeņa skaņas

Foto: Shutterstock
Neatkarīgi no tā, vai kāds no jums atraugājas, palaiž gāzes, ''izdveš'' citas ķermeņa skaņas vai pat negaidīti izdalās kādi ķermeņa šķidrumi, ir svarīgi necelt paniku, stāsta Garisons un piebilst, ka arī prieka asaras pēc orgasma ir nekontrolējama reakcija, kas piemīt dažiem cilvēkiem. Jūs abi esat tikai cilvēki, tāpēc gāzes seksa laikā ir neizbēgamas, un jo biežāk mīlēsieties, jo biežāk iespējams šādas situācijas piedzīvot.


Vēdera burkšķēšanai vai gaisam, kas uzkrājies makstī un, izdaloties no tās, rada gāzēm līdzīgas skaņas, nevajadzētu tev vai tavam partnerim likt justies neērti, kā arī par to nevajadzētu kaunēties. Risinājumi šādās situācijās būs atkarīgi no tavām un partnera attiecībām, bet Garisons iesaka no situācijas iziet ar humoru. Tas tāpēc, ka smiekli palīdz ražot hormonu endorfīnu, kas intīmajam mirklim piešķirs vairāk pozitīvu emociju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!