Foto: Shutterstock
Līgosvētkos un Jāņu vakarā papardes zieda meklējumi ir viena no lietām, kas katram kārtīgam svinētājam ierakstīta svētku darāmo darbu sarakstā. Tāpat arī mīlēšanās brīvā dabā kaut reizi ikvienu ir vilinājusi. Taču, lai no mīlas priekiem gūtu vislabāko pieredzi, ir lietas, kuras der atcerēties un ņemt vērā ikvienam - gan tiem, kas kaislei pie dabas krūts nodevušies spontāni, gan tiem, kas to savlaicīgi ieplānojuši.

Kādam varētu šķist - ''Es taču jau zinu visu, kas man par seksu būtu jāzina.'' Tomēr mīlēšanās mājās, mīkstā gultā vai brīvā dabā ir kas pavisam atšķirīgs. Tāpēc, ja jau sen ar partneri vēlaties to izmēģināt, iedomas, ka visu zināt, jāmet pie malas un jāiepazīstas ar ieteikumiem, kas palīdzēs nevis raizēties par riskiem, bet gan pilnībā atbrīvoties un no procesa iegūt tikai to patīkamāko.

Lai nepieļautu citu kļūdas vai, iespējams, iedvesmotos mīlas prieku īstās vietas meklējumiem, piedāvājam iepazīties ar pieredzes stāstiem par mīlēšanos brīvā dabā, kā arī uzzināt vairāk par vietām, kur to izmēģināt un ko ņemt vērā. Tāpat noskaidro, ko vērts atcerēties gan plānotos, gan spontānos baudas mirkļos.


Baudas mirklim grūti atteikt: pieredzē dalās mīlas prieku baudītāji

Foto: Shutterstock
Karstas vasaras dienas peldes jūrā ne tikai atveldzē, bet var arī likt asinīm kūsāt. ''Ar draugu kādā ļoti karstā vasaras dienā nolēmām doties uz jūru nopeldēties. Ūdens kā piens, karsti un slapji ķermeņi un rotaļīga šļakstīšanās ar ūdeni jau peldes laikā uzsit asinis. Kad braucām mājās, viņš sāka glāstīt manas kājas, un es pat nepaspēju apjēgt, kas notiek, kad jau bijām iebraukuši kādā meža nostūrī. Sākām skūpstīties, un iekāre ņēma virsroku,'' savā pieredzē dalās Sabīne. Viņa atklāj, ka tobrīd pat domas, ka, lai gan izvēlētā vieta mežā ir nomaļa, kāds tomēr var viņus pieķert, un arī ierobežotā vieta mašīnā nav spējusi valdīt adrenalīnu, jo abi jutušies nezūdošas dzīvības pilni.

Sekss mašīnā nav nekas neparasts, taču tas ir labākais risinājums, kā mīlas priekus izbaudīt publiskā vietā, bet uzkrītoši nelecot visiem acīs. Miks atklāj, ka auto ir glābējs arī tajos brīžos, kad gribas ar otro pusīti mīlēties, bet nav īsti kur, kā nereti notiek attiecībās, kur abi dzīvokli dala nevis viens ar otru, bet ar kādu labu draugu. ''Es tobrīd vēl dzīvoju kopmītnēs, bet viņa kopā ar vecākiem. Abās vietās regulāri kāds apgrozījās, tāpēc mums nebija īsti kur. Kādā reizē vairs nevarējām izturēt, ļāvām adrenalīnam un kaislei mūs vadīt un mīlas priekiem nodevāmies kāda tirdzniecības centra stāvlaukumā tieši ap darba laika beigām, kad iepērkas visvairāk cilvēku.'' Puisis stāsta, ka tā nav bijusi vienīgā reize – mīlēšanās mašīnā notikusi arī ātro ēstuvju stāvlaukumā, lidmašīnu vērošanas vietā un, līdzīgi kā Sabīnes gadījumā, arī nomaļā meža nostūrī.

Visas automašīnas nav vienādas, tāpēc mīlas prieku baudīšana kādā no tām var būt apgrūtinoša. Miks skaidro, ka, lai gan viņa garā auguma dēļ ne vienmēr process ir ērts, viņš nekādas traumas nav dabūjis, taču meitenei nav tik ļoti paveicies, jo ir bijušas reizes, kad iet tik karsti, ka kāda ķermeņa daļa atsitas pret roku balstu vai pat mašīnas griestiem.

Ne visi baudas mirkļi var tikt ieplānoti, kā tas nereti ir ar mīlēšanos automašīnā. Maija atzīstas, ka reiz skolas izlaidumā satikusi bijušo klasesbiedru, ar kuru jau skolas laikā saistījusi neīstenota jūtu ķīmija, kurai beidzot ļāvusies. ''Svinējām draugu izlaidumu. Kādā brīdī pamanīju ierodamies senu klasesbiedru, kuru nebiju satikusi pāris gadus, bet pret kuru jau skolas gados bija jūtama zināma vilkme. Sākām runāt, iedzērām pāris dzērienus, un parādījās abpusējs flirts, pēc kura abi zinājām, ka projām dosimies kopā. Bija jau uzausis gaišs rīts, un ceļš mājup veda cauri mazam pilsētas parkam. Tobrīd sākām skūpstīties, un puisis mani aizrāva malā – turpat aiz parka krūmiem. Mirklī aizmirsām par sētniekiem, kas pašā rīta agrumā sāk savu darbu, un citiem svinētājiem, kas, iespējams, tāpat kā mēs izvēlējušies parku mājupceļam.'' Maiju un viņas partneri kaisles brīdī neuztrauca ne tikai iespējamie garāmgājēji, bet arī skudras vai citi kukaiņi, kas mitinājās zālītē, uz kuras abi ļāvās mirklim.

Savukārt Viktors stāsta, ka mīlas priekiem reiz nodevies uz mājas jumta terases. ''Tikko bija beigusies ballīte. Kopā ar kādu viešņu divatā sēdējām uz dīvāna, sākām skūpstīties, iejaucās glāsti, un tā kaisle pārņēma vadību. Adrenalīna sajūtu pastiprināja tas, ka atradāmies uz divstāvu mājas jumta, bet tai apkārt bija deviņstāvu mājas – tikai cerējām, ka neviens mūs slepenībā nevēro.''


Sekss brīvā dabā - ieteikumi, kur un kā to darīt

Foto: Shutterstock
Kā jau pieredzes stāsti apstiprina, mīlas priekiem ne vienmēr iespējams jau laikus sagatavoties, taču ir lietas, kuras pirms pilnībā ļauties baudas mirklim jācenšas atsaukt atmiņā. Piemēram, ja esat pludmalē, vislabāk to darīt uz sedziņas vai dvieļa, jo smiltis var radīt diskomfortu. Tāpat svarīga ir arī vietas izvēle – pietiekami līdzena virsma, lai netraumētu muguru, un pēc iespējas tālāka no citu acīm, lai jūs nepieķertu kāds peldēt vai sauļoties gribētājs.

Ja Līgosvētkos vai Jāņu vakarā esat ieplānojuši nodoties papardes zieda meklējumiem, ''Cosmopolitan'' kā drošu veidu, kā izvairīties no smiltīm, durstīgiem zāles stiebriem, moskītiem vai citiem kukaiņiem, iesaka telti. Taču pirms tam jāpārliecinās, ka telts ir kārtīgi nostiprināta, jo kaisles brīdī negribēsi, ka kādas asākas kustības dēļ telts virs tevis sabrūk. Savukārt, domājot par pozām, kuras izvēlēties seksam teltī, ''Women's Health'' iesaka izvairīties no jātnieces pozas, jo tai var nebūt pietiekami daudz vietas, taču aicina izvēlēties tādu, kurā esat aci pret aci un kas rada sevišķu tuvību.

Tāpat papardes zieda meklējumiem piemērota būs jau iepriekš apspriestā mašīna, kas būs īstā vieta, ja laikapstākļi nelutina, kā arī palīdzēs paslēpties no izsalkušajiem moskītiem. Taču, atcerieties, - ja esat nolēmuši nodoties mīlas priekiem automašīnā, vēlams to atstāt tālāk no pārējo viesu auto, lai mašīnas līgošanās jūsu ritmā nepievērstu citu uzmanību vai nepamodinātu kādu, kas nolēmis nosnausties savā auto turpat blakus. Kā arī, ja mašīnu būsiet atstājuši nostāk no citiem, nevajadzēs uztraukties, ka baudas mirkļa karstumā aizsvīdušie logi jūs abus pāragri nenodos.

Ir reizes, kad palaimējas un arī ikdienas priekus var baudīt divvientulībā, piemēram, peldes ezerā vai dīķī. Ja peldēšanai vēlaties piesist dzirkstelīti, izmēģiniet mīlēšanos ūdenī. Taču jāatceras, ka prezervatīvi un ūdens nav labs savienojums un tas zem ūdens var nepalikt savā vietā, tāpēc jau laikus jādomā par citām izsargāšanās metodēm vai arī skūpstus un glāstus ūdenī varat izmantot kā priekšspēli.

Savukārt, ja gribas gūt neierastas sajūtas un ja iespējas ļauj, izmēģiniet seksu uz batuta. Taču, lai sevi netraumētu, ''Cosmopolitan'' eksperti iesaka izvēlēties pozu, kurai nav nepieciešamas ātras un straujas kustības. Tāpat tos, kas meklē jaunas izjūtas, portāls aicina nodarboties ar seksu uz šūpolēm, kas atvieglos auguma vai svara nesaderības, kā arī kalpos kā speciālo seksa šūpoļu alternatīva.


Nepiemēroti laikapstākļi, īstā poza, pārdomāts apģērbs - lietas, kuras apdomāt jau iepriekš

Foto: Shutterstock
Arī, ja mīlēšanos brīvā dabā esat jau iepriekš ieplānojuši, kaisles brīdī loģiskā domāšana pavisam noteikti būs atslēgta un iespējamie traucēkļi liksies mazsvarīgi. Taču ir lietas, par kurām varat padomāt jau iepriekš, lai mīlēšanās pie dabas krūts sniegtu tikai to patīkamāko pieredzi. Mīlas priekiem ļauties grib ikviens, taču neviens kopā ar baudu negrib saķer saaukstēšanos vai karstuma dūrienu, tāpēc ''Bustle'' iesaka iepriekš pārbaudīt laikapstākļu prognozi. Protams, skūpstīšanās un sekss lietū var šķist romantisks, jo filmās tā taču ir, tomēr spēcīgas lietus gāzes, pērkona dārdi un zibens var visu tikai sabojāt. Tāpat arī pārmērīgs karstums var apgrūtināt elpošanu vai ātri atūdeņot, bet ar sausu muti skūpstīties nepatīk nevienam.

Vasarā no kukaiņiem vai moskītiem, kuri nepacietībā gaida, kad varēs tev iekost, nav iespējams izvairīties. Tāpēc jau iepriekš samierinies ar domu, ka kaisles mirkli var iztraucēt oda sīkšana pie auss vai skudru rāpošana uz kādas no rokām vai kājām. Nespiedz vai necenties aizbēgt, ja tas patiesi notiek, jo tā, visticamāk, sabojāsi patīkamo mirkli. Tāpat neaizmirsti par ērcēm un, atgriežoties mājās, pārbaudi, vai kāda nav piesūkusies.

''Cosmopolitan'' iesaka jau iepriekš saģērbties piemēroti mīlas priekiem. Piemēram, sievietēm iesaka vilkt svārkus vai kleitu, kuru var viegli paraut uz augšu un tikpat viegli arī nolaist uz leju, kā arī viena diena bez apakšveļas ļaunumu nenodarīs. Savukārt vīriešus mudina, ja ir tāda nepieciešama, vilkt jostu, kuru nav sarežģīti attaisīt, un šortus vai bikses, kas nav pārlieku piespīlēti, bet gan ir viegli novelkami un arī ātri uzraujami augšā, ja kāds negaidīti pārsteidz.

Tāpat ļoti svarīga ir pozas izvēle, jo zeme ne vienmēr var būt pateicīga mīlas priekiem. Gadījumā, ja tā klāta dubļiem vai durstīgu zāli, nodarbojieties ar seksu stāvus – piemēram, vīrietis var būt pacēlis sievieti, vai dāma var būt noliekusies ar muguru pret kungu. Šīs pozas var arī palīdzēt ātri atgūties, ja uzradies kāds negaidīts viesis. Tomēr jau iepriekš sagatavojiet rezerves bēgšanas plānu, lai izvairītos no mulsuma un kauna sajūtas, kādu nejauši sastopot.

Ir skaisti ļauties baudai brīvā dabā, taču nedrīkst aizmirst, ka daba jāsaudzē un nedrīksti aiz sevis neko atstāt, piekodina ''Your Tango''. Tāpēc pirms pamet mīlēšanās vietu, pārliecinies, ka neesi aizmirsis savākt izlietotos prezervatīvus vai citus atkritumus, kurus esat radījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!