Foto: Shutterstock

Neuzticība attiecībās ir nepatīkama un sāpīga pieredze. Tomēr, lai kā arī gribētos, reizēm palikt uzticīgam tikai vienai personai ir izaicinājums, it sevišķi, ja uzskati par to, kas ir krāpšana, partneru starpā krasi atšķiras. Kas ir krāpšana mūsdienās un kā būt uzticīgai - skaidro portāls prevention.com.

Laika gaitā izpratne par mīlestību un laulību ir krietni mainījusies. Ja senākos laikos cilvēki visu savu dzīvi pavadīja ar vienu partneri, tagad, kad dzīvojam līdz 80, 90 un vairāk gadiem, pasakās ietvertā frāze "un viņi dzīvoja laimīgi kopā līdz mūža galam" uz kādu pāri ir attiecināma visai retos gadījumos.

Citādāku veidolu ir ieguvusi arī krāpšana. Filmu ietekmē mēs to parasti iztēlojamies kā aizliegtu mīlas afēru, kuras kulminācija notiek kādas viesnīcas numuriņā. Taču patiesībā krāpšana mūsdienu tehnoloģiju sabiedrībā ir daudz plašāks jēdziens. Mūsdienās mums vairs nav pat jāpamet mājas, lai spertu sānsoli - mēs vienkārši ieejam sociālajos tīklos vai e-pastā, kur čatojam ar sev pievilcīgu pretējā dzimuma pārstāvi, kamēr mīļotais cilvēks sēž turpat blakus, neko pat nenojaušot.

Patērētājsabiedrības ietekmē mēs arvien vairāk laika esam ārpus mājām. Visa diena tiek pavadīta ar kolēģiem - ar viņiem kopā mēs ieturam pusdienas, izrunājam jaunākās ziņas, smejamies par tikai mums saprotamiem jokiem un tiekamies bāros ārpusdarba pasākumu laikā. Lai arī šķiet, ka fiziskā saikne netiek uzturēta, ir grūti neļauties kārdinājumam spert soli tālāk, it īpaši, ja tavi un partnera uzskati par krāpšanu atšķiras.

Lai nepārkāptu šai trauslajai līnijai un nenodarītu sev un partnerim pāri, ir svarīgi vienmēr paturēt prātā dažus padomus:

Nedari to, par ko nevari pastāstīt partnerim

Pats vienkāršākais veids, kā saprast, vai tas, ko vēlies teikt vai darīt, ir krāpšana, ir pajautāt sev, vai tu pateikto vai izdarīto varētu pastāstīt savam partnerim. Kā tu justos un kā reaģētu tavs partneris, ja tu viņam par to pateiktu?

Flirtēt un pavedināt – tikai mīļoto

Nav nosodāmi flirtēt, taču tā vietā, lai to nepārtraukti darītu ar savu kolēģi, pievērsies partnerim. Ja pieķer sevi domājot par kolēģi vairāk nekā par savu īsto otro pusīti, ir pēdējais laiks, lai novilktu aizlieguma robežu - pat jau vēl neesi otru fiziski krāpusi, tu to dari domās, un tas ļoti negatīvi var ietekmēt attiecības.

Apzinies savus ieguvumus un zaudējumus

Tam, ka ikdienā jūti pastiprinātu kārdinājumu flirtēt ar citiem cilvēkiem vai ar kādu vaļsirdīgi sarakstīties, ir iemesls. Pajautā sev, kādēļ tu tā rīkojies un ko tu no tā iegūsti. Vai flirts ar kolēģi tev liek justies iekārojamai un seksīgai? Vai arī tu to dari garlaicības mākta? Noskaidro, kas trūkst tavās attiecībās un atrodi ceļu, kā kaislību, ko velti citiem, ienest atpakaļ savā un otras pusītes personīgajā dzīvē.

Kopā ar partneri nosaki robežas

Izrunā ar partneri, cik tālu katrs no jums drīkst iet attiecībās ar citiem cilvēkiem un nosakiet robežas. Ir svarīgi, lai jūs ar partneri būtu vienādās domās par to, kas ir krāpšana un aizliegtajai līnijai pāri nekāptu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!