Foto: Shutterstock
Ir zināms, ka attiecības nevar būt laimīgas un harmoniskas, ja to dalībnieki to kopšanā neiegulda līdzvērtīgas pūles un uzmanību. Taču nereti arī pārmērīga vēlme uzlabot savstarpējo saskaņu un stiprināt jūs vienojošās saites var radīt vien negatīvas sekas. Šai sakarā izplatītas, tomēr, jāatzīst, negaidītas kļūdas, ko pieļaujam attiecībās ar vīriešiem, apkopojusi attiecību konsultante un vairāku grāmatu autore Reičela Susmena. Iepazīsties ar tām un izvērtē savu uzvedību attiecībās – iespējams, arī tu reizēm centies par daudz!

Tu uzskati, ka vīrietis ir arī tavs labākais draugs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan šķiet, ka mīļotais vīrietis un tavs labākais draugs vienā personā ir laba kombinācija, kā izrādās, šāds attiecību modelis var jūs abus padarīt nelaimīgus. Īpaši, ja pret viņu patiešām attieksies tāpat kā pret savām draudzenēm, sagaidot tādu pat empātiju, uzklausīšanas spējas un padomus, ko krīzes situācijās tev sniedz tuvākie draugi.

"Vīriešu un sieviešu komunikācijas veidi atšķiras, tāpēc nav vērts gaidīt, ka vīrieties konkrētā situācijā rīkosies tieši tā, kā esi iecerējusi. Piemēram, uzklausot tavu žēlošanos par kolēģi, viņš meklēs problēmas risinājumus un veidus, kā situāciju uzlabot, lai gan viss, ko esi vēlējusies tu, ir uzklausīšana un tevis atbalstīšana klusējot.

Vīriešiem šāda rīcība nav raksturīga, jo viņi ir tendēti uz konkrēta rīcības plāna sastādīšanu, lai mainītu vai uzlabotu apstākļus. Savukārt sievietes šādu uzvedību var traktēt kā cenšanos mūs mācīt dzīvot, izjūtot aizkaitinājumu un pārmetot vīrietim līdzjūtības trūkumu," stāsta Susmena.

Pārsteigumi, pārsteigumi…

Foto: Shutterstock

Ja laiku pa laikam ledusskapī ieliksi viņa iecienīto alu vai uzdāvināsi biļetes uz futbola maču, vīrietis, protams, novērtēs šādu rīcību, taču pārmērīga aizraušanās ar pārsteigumiem var radīt neērtības sajūtu.

Pārspīlējot ar pārsteigumiem, mīļām zīmītēm un citiem uzmanības apliecinājumiem, vīrietis satrauksies par savām spējām ievērot tevis uzstādīto latiņu otra iepriecināšanā. Turklāt – jo biežāk viņu pārsteigsi, jo vairāk zudīs īpašo mirkļu burvība.

Kas notiek jūsu guļamistabā?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Protams, vīrietim būs svarīgs viņa prasmju un spēju atzinīgs novērtējums, kā arī tavi centieni sagādāt viņam papildus baudu. Taču atceries, ka, regulāri palutinot vien partneri ar masāžu vai realizējot viņa intīmās fantāzijas, tu nedrīksti ļaut nogrimt nebūtība savām vajadzībām.

"Pāriem vajadzētu laiku pa laikam pārrunāt, cik apmierināti viņi jūtas ne tikai ikdienā, bet arī intīmajā dzīvē. Ja jūtat, ka jūsu starpā valda nesaskaņas vai arī kāda vēlmes tiek atstātas novārtā, pārrunājiet situāciju!" iesaka Susmena.

Tu pavadi ar vīrieti visu savu brīvo laiku

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai nekļūtu garlaicīga ne pati sev, ne līdzcilvēkiem, ne partneriem, atceries, ka tev ik dienas ir sevi jāpilnveido. Ja brīvos brīžus pavadīsi tikai ar partneri, kopīgi pavadītais laiks zaudēs savu kvalitāti. Ņem to vērā un neatstāj novārtā savus vaļaspriekus un intereses, kas bagātināja tavu dzīvi pirms mīļotā sastapšanas!

Pārmērīga satuvināšanās ar viņa māti

Foto: Shutterstock

Protams, attiecības ar mīļotā vīrieša ģimeni un draugiem ir svarīgas, taču atceries par robežu ievērošanu un nedalies pārlieku intīmās jūsu dzīves detaļās ar trešajām personām! Ja informēsi līdzcilvēkus par jūsu ikdienas niansēm, šo detaļu atklāšana var sarežģīt jūsu dzīvi, negatīvi atsaucoties uz tava mīļotā attiecībām ar sev tuviem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!