Foto: Shutterstock
Mūsdienās ir kļuvis jau teju par normu gūt jaunus iespaidus, bez sirdsapziņas pārmetumiem "liekot ragus" savam partnerim. Attaisnojumi šādai rīcībai ir visdažādākie: rutīna, intereses zudums pret otru cilvēku, kaisles mazināšanās un garlaicības iezagšanās attiecībās. Tomēr, pirms spert šo neatgriezenisko soli, nenāktu par ļaunu aizdomāties, ka mirkļa vājuma brīdim var būt arī gana daudz ēnas pušu. Pat viens neapdomīgs sānsolis var iztukšot attiecības, sagraut sapņus, sabojāt nākotnes plānus un neatgriezeniski mainīt tavu dzīvi ne uz to labāko pusi.

Pirms sāc krāpt partneri, uzdod sev jautājumu: kā tu justos viņa vietā, ja būtu mainītās lomās? Un nevajag censties sevi attaisnot, meklējot vainu apstākļu sakritībā vai cilvēkos. Vai otrs ir pelnījis tādu attieksmi, kas viņam sagādā sāpēs un vilšanos? Atceries, ka dzīvē par visu ir jāmaksā, tādēļ, pirms pārkāp laulības solījumu, rēķinies ar iespējamām sekām, par ko brīdina portālu "Familyshare" un "Marketium" speciālisti.

1. Tu kļūsi par meli

Meli ir krāpšanas neizbēgamas sekas.

Tev nepārtraukti nāksies pārdomāt savas uzvedības attaisnošanas stratēģiju līdz sīkumiem, lai tikai kādu dienu nesapītos savos melos. Samierinies ar domu, ka tev uz mūžīgiem laikiem tiks uzspiests meles un krāpnieces zīmogs, jo šīs divas lietas nav atdalāmas viena no otras.

2. Agri vai vēlu patiesība nāks gaismā

Ja ne šodien vai rīt, tad vienalga pēc laika krāpšana tomēr tiks atklāta. Labi vēl, ja to uzzinās tikai tavi tuvākie cilvēki, bet iedomājies, cik apkaunota tu jutīsies, ja šis fakts nāks ausīs arī taviem draugiem un darba kolēģiem? Vai tu esi gatava dažādām baumām, neizbēgamai aprunāšanai un nosodīšanai, kas gāzīsies pār tevi, līdzko tiksi atmaskota?

3. Tu pievilsi visus

Lai kādus attaisnojumus arī mēģināsi rast savai rīcībai, vienalga visa vaina būs jāuzņemas tev vienai. Tev, protams, var piedot un pat censties saprast, bet cilvēku acīs tomēr būsi un paliksi laulības pārkāpēja, kas padevusies kārdinājumam.

4. Tu būsi slikts piemērs apkārtējiem

Ar krāpšanu tu radīsi ne tikai sliktas un neuzticīgas sievas tēlu, bet citu acīs tu automātiski kļūsi arī par neuzticamu draudzeni, biznesa partneri un sliktu māti. Neviens taču negribēs līdzināties vai uzticēties krāpniekam.

5. Tu zaudēsi savu morālo autoritāti

Protams, izteikties tu varēsi, bet diez vai kāds ieklausīsies tevis teiktajā.

6. Tu zaudēsi dzīvesbiedra uzticību

Viņš, protams, tev var piedot krāpšanu, bet uzticību atgriezt vairs nebūs iespējams nekad. Tas, kurš reiz nodevis savu tuvāko, nevar gaidīt, lai tas pret viņu attiektos tāpat kā agrāk. Tāpēc jūsu attiecības, visticamāk, vairs nekad neatgriezīsies iepriekšējā līmenī.

7. Tu zaudēsi daļu sava īpašuma

Lielākajā daļā krāpšanas gadījumu jārēķinās ne tikai ar morāliem zaudējumiem, bet arī ar materiāliem: šķiršanās, šantāža, necieņa no kolēģu un radinieku puses – tas viss var negatīvi ietekmēt tavu finansiālo stāvokli.

8. Tu zaudēsi daudz laika, kamēr sakārtosi dzīvi

Nekas un nekad vairs nebūs kā agrāk. Laulības pārkāpšana ir neatgriezenisks process, kas uz visiem laikiem pārrauj saites ar iepriekšējo dzīvi. Nākamie soļi parasti ir: meli, sirdsapziņas pārmetumi, vainas apziņa, attiecību sabrukums un vientulība. Paies krietns laika sprīdis, līdz atkal emocionāli sevi sakārtosi un spēsi pati sev piedot.

9. Tu zaudēsi daudz cilvēku

Rēķinies ar to, ka, pārkāpjot laulību, zaudēsi ne tikai savu dzīvesbiedru, bet arī daudzu citu tuvu cilvēku cieņu, jo krāpšana it kaut kas vairāk kā tikai viena konkrēta cilvēka nodošana.

10. Tu riskē iedzīvoties STS

Vai tu esi simtprocentīgi pārliecināta, ka tavs mīļākais nav inficēts ar kādu seksuāli transmisīvu saslimšanu (STS)? Neviens taču nemēdz atklāti lielīties ar ko tādu, tāpēc daža laba infekcijas slimība var kļūt par vēl vienu neizdzēšamu krāpšanas zīmogu tavā dzīvē.

11. Ne vienmēr kaimiņa dārzā ogas ir saldākas

Bet, ja nu tavs mīļākais, kā vēlāk izrādīsies, nav ne tuvu tik burvīgs un nevainojams cilvēks, kāds sākumā likās? Uzsākot slepenas attiecības, visu diktē tikai kaisle un vēlēšanās iekost aizliegtajā auglī, kam bieži vien ar laiku seko nežēlīga vilšanās.

12. Beigās tu to visticamāk nožēlosi

Diezin vai kāds, gulēdams uz nāves gultas, ir nožēlojis to, ka dzīves laikā nav pārkāpis laulību. Drīzāk jau agri vai vēlu tu nožēlosi, ka esi krāpusi savu otru pusīti. Diemžēl izlietu ūdeni vairs sasmelt nevar, tāpēc ar šo vainas apziņu nāksies sadzīvot visu atlikušo mūžu.

13. Zaudējums būs lielāks nekā ieguvums

Krāpšanas pieredze nav tā pieredze, par kuru tu vari būt dzīvei pateicīga. Ļaunuma noteikti būs vairāk nekā tu spēj iedomāties. Īslaicīgs vājuma brīdis var nežēlīgi un neatgriezeniski izpostīt visu tavu dzīvi. Vai tas ir tā vērts? Ja attiecības tiešām nonākušas strupceļā, tad labāk esi godīga gan pret sevi, gan citiem. Daudz pareizāk būs pārtraukt attiecības ar cilvēku, kas tev ir kļuvis vienaldzīgs, nekā nodevīgi viņu krāpt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!