Cik bieži nākas dzirdēt par ģimenēm, kurās vīrs vai sieva ir vecāks par kādiem piecpadsmit vai divdesmit gadiem. Ja vīrs pēc gadiem savai sievai der par tēvu, tad šādu pāri sabiedrība ja nu gluži neatbalsta, tad vismaz nenosoda. Tomēr, ja sieva ir vecāka par vīru – tas jau tiek izvertēts kā izaicinājums sabiedrības morālajai stājai. Bet kādēļ? Visam var rast psiholoģisku izskaidrojumu.

Ja Jūs izvēlaties vecāku vīru, tas vien nozīme to, ka esat - "sieviete-meita", bet Jūsu attiecības var nosaukt par"tēva- meitas". Jums ir vajadzīgas rūopes un aizarddzība kā bērnībā, kad Jūs bijāt tēva mazā meitiņa. Ja Jūs piesaista krietni jaunāki vīrieši, Jūs esat"sieviete-māte". "Mātes-dēla" attiecībās Jums patīk izrādīt rūpes par savu partneri.

Ar kādām problēmam saskaras cilvēki, kas tomēr izvelas nevienlīdzīgās laulības.

Šķēru efekts

Psiholoģi gan uzsver, ka laulības, kurās partneriem ir liela gadu starpība ir lemtas neveiksmei, īpaši gadījumā, ja vīrietis vai sieviete ir vecāki par savu partneri uz gadiem divdesmit. Šādas laulības ir nolemtas šķēru efektam - seksualitāte un psiholoģiskās prasības vīra un sievas starpā attīstās pretējos virzienos. Pēc pārs gadiem laulībā jaunākajam vīram vai sievai mainās prasības, tie kļūst neatkarīgāki un patstāvīgāki, un viņus vairs neapmierina "tēva-meitas" vai "mātes-dēla" attiecības. Nozīmīgs faktors ir arī paaudžu atšķirības audzināšanā, statusā, uzvedībā un ieradumos.

Mainu vīru pret...dēlu

Sieviete savas seksualitātes virsotnes sasniedz ap 30 gadiem, bet vīrietis 18-20 gados. Nevienlīdzīgās laulībās, kur vīrs ir vecāks par sievu, sieva cieš no seksuālas nepietiekamības - tā kā sievietes seksualitāte tikai pieaug, bet vīrieša krīt, parādās neuzticības problēma. Tieši šī iemesla dēļ, pieaugusi sieviete izvēlas jaunu puisi. Skatoties no seksualitātes, šīs ir pašas vienlīdzīgākās laulības, kas apmierina abu pušu prasības.

Svarīgs ir arī katra cilvēka psiholoģiskais vecums. Daudzi jūtas krietni jaunāki, par savu ierakstu pasē! Sieviete 30 vai 40 gadu vecumā var nopietni aizrauties ar jauniešu modi vai mūziku, un jauns pielūdzējs pie tā visa ļoti labi iederās.

Jaunietim šādas attiecības ir izdevīgas ar to, ka pieaugusi un patstāvīga sieviete, nepieprasīs, lai viņš pilda savu vīrieša pienākumu naudas pelnīšanas veidā, ģimenes nodrošināsanā, kā arī bērna radīšanā. Jo ne katrs puisis 20-25 gadu vecumā ir spējīgs uz šādu varoņdarbu!

Šādas laulības ir izdevīgas arī ar to, ka sievietes vidēji dzīvo 10-15 gadus ilgāk par vīru. Tāpēc, lai sasniegtu ideālas attiecības "viņi dzīvoja ilgi un laimīgi un nomira vienā dienā", sievai ir jābūt vecākai par vīru, un neviss otrādi.

Šādās attiecībās nedrīkst aizmirst, ka  "vīrietis -dēls" ir diezgan neizlēmīgs un nepatstāvīgs. Šeit ir gan savi mīnusi, gan plusi - viņš ne tikai apbrīnos savas pieaugušās sievas talantus un ļaus sevi sargāt, bet būs pasīvs un neparliecināts arī tajās situācijās, kad svarīgi ir sniegt morālo atbalstu un izrādīt kaut kādu tomēr iniciatīvu.

Man vajadzīgs tētis

Ja meiteni piesaista vecāki vīrieši - un tā nav tikai savtīga interese,tad viņai ir nepieciešams "vīrs-tēvs", kurš viņu sargās un lolos.

Seksuālā ziņā jaunai un nepieredzējušai meitenei būs labāk ar pieaugušu un pieredzējuši partneri. Kā arī pieaudzis, patstāvīgs vīrietis meitenei būs īsts balsts un aizsargs. Arī viņa maka saturs būs pietiekams, lai nodrošinātu ģimeni un bērnu.

Arī pieaugušam vīrietim attiecības ar jaunu skaistuli ir izdevīgas. Reti kuru vīrieti pēc 50 seksuālā ziņā saista viņa vienaudzes, tadēļ jauna mīļāka atraisa pašas cēlākas jūtas. Kā arī, aizsarga un aizbildņa statuss glaimo vīrieša pašapziņai,

Ko gan mums saka zinātnieki

Visi pētījumi apstiprina, ka tas, ko izvelas sieviete, spēcīgu ietekmi atstāj bērnības attiecības ar tēvu. Sieviete, kuras lieliski saprotas ar tēvu, arī vīru izvēlas līdzīgu tēvam.

Šajā gadījumā viņas izvēlas "tēvs-meita" attiecības. Šādas sievietes veido 70 % no nevienlīdzīgo laulību skaita, pie šīs kategorijas pieder arī sievietes, kuras ir augušas bez tēva vai ir agri to pazaudējušas. Pastāv pieņēmums, ka sieviete izvēlas vīru līzīgu savam tēvam, cerība, ka arī viņas vīrs būs lielisks tēvs bērniem.

Sievietes, kuru attiecības ar tēvu ne tuvu nav labas, izvēlas vīrus krietni jaunākus. Viņas izvēlas vīrieti- bērnu ilgstošiem romāniem, bet atlētiski veidotos, ar lielisko miesasbūvi tikai īslaicīgām intrigām.

Sirdij nepavēlēsi

Ja Jūs jūtat tiešām spēcīgas un nopietnas jūtas, ja Jūsus mīlestība ir tīra kā rīta rasa, nepievērsiet uzmanību nekam un ne vienam - sekojiet tikai savai sirds balsij.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!