Foto: PantherMedia/Scanpix
Analizējot vairāku pāru seksuālo dzīvi, pētījumos atklāts, ka vairāk orgasmu sasniedz tās sievietes, kuras mīlējas ar fiziski pievilcīgiem, vīrišķīgiem un seksā dominējošiem partneriem, savukārt sievietes, kuras atzinušas, ka labprāt uzlabotu sava vīrieša izskatu, gūst mazāk baudas, vēstī "Daily Mail".

Tāpat atklāts, ka, sievietei izjūtot orgasmu vienlaicīgi ar savu partneri vai nedaudz vēlāk, palielinās arī iespēja apaugļoties, tādējādi apgāžot savulaik populāro uzskatu, ka sievietes orgasms ir bioloģiski nevērtīgs.

Optimālais orgasma laiks olšūnas apaugļošanai ir minūte pirms vīrieša gūtā orgasma vai arī četrdesmit piecas minūtes pēc vīrieša ejakulācijas, un speciālisti šo novērojumu arī papildinājuši ar viedokli, ka, orgasma laikā apaugļojoties olšūnai, tiek atlasīts labākais iespējamais gēnu kopums topošajam auglim.

Pētījumā piedalījās 110 pāru, raksturojot savu mīlas dzīvi, gūto orgasmu specifiku, kā arī sniedzot vērtējumu par savu un seksuālā partnera pievilcību, kā arī viņa sievišķību vai vīrišķību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!