Foto: Shutterstock

Šķiršanās ir pagalam ķēpīga un nepatīkama padarīšana. Protams, attiecību pārraušanu sāpīgi pārdzīvo abi, un, ja vēl šķiršanās laikā savu viedokli nelūgti izsaka visi radi un draugi, milzu pārdzīvojumi, negulētas naktis, puņķi un asaras ir garantēti. Tomēr nereti gadās, ka sāpes rada ne tikai skumjas par aizgājušo, bet arī nožēla un vēlme atjaunot attiecības.

Ja attiecības atjaunot cerošais partneris esi tu, protams, gribas uzzināt, vai arī otrs jūtas līdzīgi. Tu meklē kontaktu ar bijušo, iztaujā draugus par jaunumiem un jūti greizsirdību, redzot, ka otrs labi pavada laiku kopā ar kādu citu. Šāda uzvedība ir raksturīga cilvēkiem, kas nožēlo šķiršanos un vēlas bijušo atgūt. Ja otrs vēlas to pašu, arī viņš rīkosies līdzīgi.

Šādām uzvedības niansēm vajadzētu pievērst uzmanību arī tad, ja ar esošo situāciju esi apmierināta. Iespējams, tu jau sen vairs neprāto par to, kā būtu, ja būtu, un centies būt draudzīga pret bijušo, jo tomēr kopā izēsts ne viens vien puds sāls. Tomēr, ja otrs nožēlo šķiršanos, tava draudzīgā uzvedība var tikt pārprasta. Ir svarīgi atpazīt otra cilvēka rīcības motīvus un novilkt stingras līnijas, ja tas nepieciešams.

Iedvesmojoties no "I Heart Intelligence", "Elite Daily" un "Bustle", piedāvājam iepazīties ar pazīmēm, kas liecina – bijušais nav gatavs pielikt punktu.

Interese par tavu mīlas dzīvi un greizsirdība


Foto: Shutterstock
Labu attiecību uzturēšana un savas dzīves apspriešana ar bijušo nav nekas neparasts. Ja pēc attiecību pārtraukšanas otrs apvaicājas, kā tev klājas, nevajadzētu uzreiz nospriest, ka viņš tevi izmisīgi vēlas atgūt. Iespējams, viņam vienkārši interesē, kā tev klājas. Tomēr ir jautājumi, pret kuriem vajadzētu attiekties uzmanīgi. Viens no tiem ir pārspīlēta interese par tavu mīlas dzīvi un jaunajām simpātijām.

Ja bijušais izmisīgi cenšas izdibināt, vai tu ar kādu tiecies, tas var nozīmēt, ka viņš pats tevi joprojām redz romantiskā gaismā. Informācija par to, ka joprojām esi viena, var likt viņam domāt – mums vēl ir iespēja. Nekautrējies norādīt, ka šis ir jautājums, ko ar viņu apspriest nevēlies. Tas, vai tu ar kādu satiecies, taču neietekmē viņa dzīvi. Ja nevēlies attiecības atjaunot, liec saprast, ka tava mīlas dzīve jūsu abu attiecības vairs nekādi neietekmē.

Protams, interese par mīlas dzīvi var izrādīties draudzīgs žests, bet, ja bijušais izrāda greizsirdību, runājot par to, ka tu varētu satikties ar citu, viņš nav tevi aizmirsis. Tas pats attiecas arī uz greizsirdību pret svešinieku bārā, kas tev pievērš uzmanību vai izsaka komplimentu. Tu pati taču nekļūsti greizsirdīga, ja otrs tevi neinteresē romantiskā gaismā. Uzmanīgi izturies arī pret bijušā mēģinājumiem padarīt tevi greizsirdīgu. Tava greizsirdība viņam būtu kā zaļā gaisma iespējai atjaunot attiecības.

Dalīšanās savos pārdzīvojumos un izmisīgi mēģinājumi saglabāt saikni


Foto: Shutterstock

Regulāras īsziņas par dažādiem niekiem, fotogrāfijas ar interesantām uz ielas pamanītām lietām, dažādi joki un atziņas par aktuālajiem notikumiem pasaulē – šķietami nevainīga komunikācija ar bijušo var izrādīties maldinoša. Ja mani, ka bijušais izmisīgi mēģina saglabāt saikni, stāstot par saviem pārdzīvojumiem, un interesējas par visu notiekošo tavā dzīvē, esi uzmanīga. Iespējams, ka komunikācija patiešām ir gaužām nevainīga, bet var gadīties, ka pastiprinātā interese liecina par vēlmi atjaunot zudušo.

Ja šķiet, ka bijušais cenšas atjaunot saikni un dalās savos pārdzīvojumos, pievērs uzmanību arī citām zīmēm, piemēram, cik aktīvi viņš seko līdzi tavām gaitām sociālajos tīklos. Ja viņš regulāri skatās tavus stāstus "Instagram", atzīmē tavus ierakstus ar "patīk" un komentē tos, ir skaidrs, ka viņš domā par tevi. Tas nozīmē, ka šaubas par to, vai šķiršanās bija pareizais lēmums, ir ļoti iespējamas.

Gremdēšanās atmiņās un vēlme pārrunāt notikušo


Foto: Shutterstock
Ja tavs bijušais vēlas pārrunāt "vecos, labos" laikus atkal un atkal, tas var nozīmēt, ka viņš cenšas starp jums no jauna uzšķilt dzirksti. Tas var notikt gan klātienē, pārrunājot jaukos brīžus, ko pavadījāt kopā, vai, daloties sociālajos tīklos ar informāciju, kas tev liek domāt par jūs attiecību gaišajiem mirkļiem, piemēram, kādu brīnišķīgu ceļojumu vai pasākumu, kas jums bija īpašs.

Tāpat var gadīties, ka bijušais vēlas apspriest ne tikai patīkamos brīžus, bet arī pārspriest iemeslus, kāpēc izšķīrāties, analizēt, kas notika un vai pieņēmāt pareizo lēmumu. Šādu sarunu iniciēšana var nozīmēt gan darbu ar sevi un mēģinājumu saprast, vai attiecības atjaunot vispār būtu vērts, gan ieceri parādīt, ka, iespējams, tomēr pārsteidzāties ar punkta likšanu jūsu mīlai.

Savu mantu atstāšana tavās mājās


Foto: Shutterstock
Izšķīrāties jau sen, bet viņa mīļākais džemperis joprojām glabājas tavā atvilktnē un arī savas grāmatas viņš nav pacenties savākt? Tu regulāri par to atgādini, bet viņam tāpat "neizdodas" savas mantas nogādāt mājās? Tā var būt zīme, ka viņš var mēģinās atjaunot attiecības vēlāk. Ja bijušā mantas glabājas pie tevis, viņam var rasties sajūta, ka durvis nav līdz galam aizvērtas, jo iemesls sazināties ar tevi atradīsies tavās mājās.

Var gadīties, ka bijušais atrod neskaitāmus iemeslus, kāpēc novilcina tava dzīvokļa atbrīvošanu no savām mantām. Neuzķeries uz muļķīgiem aizbildinājumiem. Ja vēlies dot skaidru signālu, izrādi laipnību un nogādā mantas īpašniekam pati. Ja viņa mājas vai darbs tev kādu dienu ir "pa ceļam", piedāvā nogādāt mantas pēc piederības. Tas liks otram saprast, ka viss patiešām ir beidzies.

Attieksme ''es biju vainīgs un saprotu savu kļūdu''


Vienu dienu bijušais mīlnieks parādās pie tavām durvīm, stāstot, ka bijis pie visa vainīgs un tu šķiršanās laikā pilnīgi neko nepareizu neesi izdarījusi. Savas vainas atzīšana var būt vēl viens veids, kā bijušais parāda – viņam nekas vēl nav beidzies un viņš vēlas tevi atgūt. Izvērtē rūpīgi šādu uzvedību. Protams, var gadīties, ka viņš vienkārši vēlas atvainoties notikušajā, bet, ja viņš savos vārdos sāk tevi idealizēt, mērķis var būt cits.

Tāpat par vēlmi atjaunot attiecības var liecināt centieni parādīt, ka viņš ir mainījies, ka viņš vairs nav tas cilvēks, kas nodarīja tev pāri un kura rīcība veicināja attiecību iziršanu. Ja viņš bija šķiršanās iniciators, un tagad klāsta, ka saprot, ka rīkojies nepareizi, jo ir mainījies un kļuvis par "citu cilvēku", tas gan būs nepārprotams signāls vēlmei atjaunot attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!