Foto: Shutterstock
Beidzoties attiecībām, vienalga, vai tās ilgušas gadu, trīs vai varbūt tikai pāris mēnešus, ir nepieciešams laiks, lai tam tiktu pāri. Tas, cik ātri būsi gatava iepazīties ar jaunu partneri un uzsākt ar viņu attiecības, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. Taču, lai arī cik slikti tu nejustos pēc attiecību izbeigšanas, sērām vienmēr pienāk beigas.

Tomēr ir reizes, kad gribot vai negribot iestrēgstam sēru periodā un nespējam veidot jaunas attiecības. Ja tev radušās aizdomas, ka tu vai kāds no tava paziņu loka pārāk ilgu laiku pēc šķiršanās joprojām kavējas atmiņās un negrib pieņemt, ka viss ir beidzies, iedvesmojoties no portāla ''Live Strong'', piedāvājam iepazīties ar pazīmēm, kas liecina, ka neesi samierinājies ar šķiršanos.

Tu esi pieķēries priekšmetiem

Tas, ka vēlies saņemt atpakaļ grāmatu vai matu taisnotāju, kuru esi atstājusi pie sava nu jau šķirtā partnera, un tāpēc turpini ar viņu kontaktēties, ir pavisam normāli. Taču tas, ka tu joprojām vakaros mēdz uzvilkt viņa džemperi, kuru neesi atdevusi, vai lieto viņa šampūnu, ne par ko labu neliecina.

Joprojām piekop kopīgi aizsāktos rituālus, tradīcijas

Cilvēki dažāda veida attiecībās mēdz izveidot kopīgus rituālus, piemēram, tu, iespējams, ar savu labāko draudzeni katru trešdienas vakaru satiecies vienā un tajā pašā kafejnīcā, vienā un tajā pašā laikā, lai no sirds izrunātos. Tāpat ir arī attiecībās ar otru pusīti. Ja tu un tavs partneris katru pirmdienas vakaru devāties uz kino, vai ceturtdienas vakarus pavadījāt, skatoties kādu seriālu, un tu arī pēc šķiršanās dari to pašu, iespējams, ir laiks radīt jaunas tradīcijas.

Tu turpini sekot līdzi otra ikdienai

Protams, sociālie tīkli atvieglo gan saziņu, gan informācijas nodošanu un saņemšu. Tāpat, ja ar savu bijušo partneri neesi pārtraukusi virtuālās draudzības saites, pavisam noteikti kāda sociālā tīkla laika joslā redzēsi, ar ko viņš dalās. Taču, ja tu katru dienu meklētājā raksti viņa vārdu, lai noskaidrotu, kas jauns noticis viņa dzīvē, tu apzināti vai neapzināti mēģini pievērst viņa uzmanību.

Esi iestrēdzis nožēlā

Pēc attiecību izbeigšanas ir pavisam normāli justies vainīgam, ka viss beidzies, it īpaši, ja tu neesi gribējusi attiecības izbeigt. Taču visu laiku atgriežoties pie domām, kā būtu varējis būt, vai vainojot sevi pie notikušā, tu neļauj sev samierināties ar to, kas noticis.

Tu nedod iespēju jaunam partnerim

Ja jau esi mēģinājusi doties uz jauniem randiņiem, taču tie visi beigušies neveiksmīgi, iespējams, tevi attur kādi neapzināti uzstādīti attiecību standarti. Ir gadījumi, kad cilvēki, paši to nesaprotot, salīdzina potenciālo jauno partneri ar savu bijušo, un brīdī, kad atšķiras kaut sīkākā detaļa, iespējamās jaunās attiecības tiek norakstītas. Ja tev vēl ir sajūta, ka neesi samierinājusies ar šķiršanos, nespied sevi doties uz randiņiem – labāk vēl nedaudz nogaidīt, nekā nemitīgi doties uz neveiksmīgiem randiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!