Foto: Shutterstock
Skaidrs, ka sekss ir neatņemama jebkuru attiecību sastāvdaļa, un, nenoliedzami, tā kvalitātei ir milzu nozīme. Bet kā gan uzzināt, vai mīlas jautājumos esi nepraša vai lietpratēja? Tas var būt sarežģīts uzdevums, it īpaši, ja tavs partneris kautrējas runāt par seksuāliem jautājumiem.

Mūsdienās sekss vairs nav tēma, par ko pietvīkst un nosarkst, tik vien kā pieminot (vismaz ne tik lielā mērā kā iepriekš), tomēr sarunu par to, kas ir patiesi labas mīlas izpriecas, joprojām ir gaužām maz. Tas varbūt ir tāpēc, ka paši līdz galam nezinām vai arī neesam pārliecināti, ko uzskata par labu seksu, un līdz ar to – varam vien nojaust, vai paši esam veiksmīgi mīlnieki.

Taču, kā skaidro seksa eksperti Betānija Rikardi un Kevins Darnē, ir daži veidi, kā noskaidrot vai esi prasmīga mīlas prieku baudītāja vai tomēr nepraša. Turpinājumā, iedvesmojoties no "Insider" un "Bustle", esam apkopojuši skaidras pazīmes, kuras norāda, ka par savām prasmēm guļamistabā vari nesatraukties.

Tev patīk sekss

Katram cilvēkam var būt savs priekšstats par to, kas ir labs sekss, tomēr, kā skaidro Darnē, tas, cik ļoti mīli seksu, ir gana labs rādītājs arī tavām prasmēm. Kāpēc? "Tu vienmēr seko līdzi jauniem un dažādiem veidiem, kā satricināt savu partneri un kā uzlabot savu pieredzi," viņš teic. "Tas var ietvert grāmatu, žurnālu, blogu lasīšanu, videoklipu skatīšanos vai rotaļlietu izmantošanu. Tev patīk spontāns sekss un pārsteigumi. Vienkārši sakot, tu vēlies būt labākā, un tāpēc patiesi centies attīstīt savas prasmes. Līdzīgi kā ar citiem aspektiem – ja kaut ko no sirds patīk darīt, tad, visticamāk, tas arī labi padodas."

Tu ieklausies partnerī

Nav divu pilnīgi vienādu ķermeņu, kas nozīmē, ka ar katru jauno seksuālo partneri ir jāapgūst vēl iepriekš neizzināts lauks – kas patīk un sagādā baudu tieši viņam. Tas ir process, kurā nav beigu punkta. "Lai sekss būtu lielisks, nepieciešama liela pacietība, prakse, novērošanas prasme un, protams, arī komunikācija, līdz ar to tas var būt gana liels izaicinājums," skaidro seksa eksperte Tara Struika. "Ir nepieciešams pavaicāt sev un savam partnerim, kas izdevās labi un kas ne tik, lai mācītos no iespējamām kļūdām un laika gaitā kļūtu par labāku mīlnieku."

Tu esi pārliecināta par sevi

Ja vēlies būt prasmīga mīlas izpriecās, tad vispirms tev ir jānotic pašai sev, ka esi laba partnere. Katram cilvēkam ir kādas nedrošības, taču, ja vēlies uzlabot savu sniegumu gultā, sāc ar to, ka palielini uzticību sev. "Visi reizi pa reizei jūtas nepārliecināti, tomēr, ja pati domāsi, ka dari visu pareizi, tad arī partneri aizraus mirkļa burvība," stāsta Struika.

Foto: Shutterstock

Tu zini, kā sasniegt savu baudas virsotni

Darnē skaidro, ka cilvēki, kuri ir prasmīgi gultā, pilnībā nepaļaujas uz savu partneri baudas sasniegšanai. "Sieviete, kas pati ir izpētījusi savu ķermeni un zina, kā sasniegt kulmināciju, var veiksmīgi vadīt ikvienu vīrieti, kurš sākotnēji, iespējams, īsti nezina, ko darīt," viņš stāsta. "Seksuāli proaktīva sieviete neapgulsies gultā un negaidīs, lai otrs visu paveic viņas vietā." Skaidrs, ka neviens nevēlas pārāk pasīvu partneri, tāpēc ir pavisam normāli un pat labi palīdzēt sev pašai sasniegt kulmināciju. Par savu seksualitāti nevajadzētu kautrēties, tāpēc nebaidies rīkoties.

Jūs abi izbaudāt procesu

Saņemt partnera apstiprinājumu tavām mīlēšanās prasmēm mirkļa karstumā allaž ir patīkami, taču, kā norāda Rikardi, apstiprinājums ne vienmēr tiks piešķirts vokāli. "Ja esi vīrietis, vari pievērst uzmanību savas partneres kustībām. Ja viņa seksa laikā piekļaujas tev vai ritmiski kustina gurnus, visticamāk, kaut ko dari pareizi," viņa atklāj. Ja ar partneri esi gandrīz nonācis līdz orgasmam, nemaini pozu. Kā uzsver Rikardi, nav nekā sliktāka par kaislīga mirkļa pārtraukšanu.

Tu vēlies apmierināt otru

Lai gan daudzu cilvēku mērķis seksa laikā ir gūt apmierinājumu pašiem sev, teic Darnē, labs mīlnieks ir ieinteresēts arī partnera baudas vairošanā. "Lielisks partneris vienmēr ir gatavs vairāk dot nekā saņemt, otra cilvēka apmierināšanu viņš uztver teju kā izaicinājumu. Jāteic, ka labs mīlnieks nekad nav pilnībā apmierināts, ja zina, ka mīļotais cilvēks pilnībā neizbaudīja mīlēšanās procesu."

Saprast, ka mīļotais cilvēks ir gatavs darīt teju jebko, lai palīdzētu tev sasniegt baudas virsotni, ir ārkārtīgi uzkurinoši. Iedomājies, kāds gan varētu būt rezultāts, ja abi partneri šādi raudzītos uz savu mīlas dzīvi!

Tu esi atklāta

Tas, vai pievērs uzmanību savam partnerim un patiesi ieklausies viņā, arī ir veids, kā uzzināt, vai esi prasmīga mīlas izpriecās. Turklāt, būtiski ir arī atklāt savas izjūtas procesa laikā. "Ikvienam patīk dzirdēt partnera radītās baudas skaņas. Labs mīlnieks pievērš uzmanību tam, kas liek otram vaidēt, smagi elpot. Ir svarīgi novērot, kā otra ķermenis reaģē uz dažādiem pieskārieniem un kustībām," teic Darnē. "Lielisks mīlnieks nav iestrēdzis vienās un tajās pašās kustībās. Katra nopūta vai ķermeņa kustība var virzīt tevi uz nākamo soli, kā iepriecināt savu partneri. Komunikācija par savām vēlmēm un fantāzijām ir ārkārtīgi svarīga." Godīgums pret savu partneri ir obligāts priekšnoteikums veiksmīgai mīlas dzīvei, turklāt, tikai tā vari izvairīties no attiecību iestigšanas noteiktā rutīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!