Foto: Shutterstock
Esot veselīgās un laimīgās attiecībās, ir pavisam normāli gribēt ar partneri pavadīt kopā pēc iespējas vairāk laika. Tāpat arī, turpinot veidot un kopt šīs attiecības, ir lietas, no kurām otra dēļ būs nepieciešams atteikties. Taču visam ir sava robeža – tu nedrīksti otram atdot sevi visu un aizmirst sevi pašu.

Ja kaut reizi esi sevi pieķērusi pie domas, ka otram atdod par daudz sevis un sava laika, vai ja nevēlies, lai tā notiktu, tad piedāvājam iepazīties ar ''Live Strong'' ekspertu ietekumiem, kā attiecībās sevi nepazaudēt.

Ieplāno laiku sev vienai

Vadīt ikdienas aktivitātes kopā ar savu partneri ir svarīgi, taču, ja tu visu savu laiku velti otram, jūsu attiecības kādā brīdī no tā var ciest. Laika veltīšana sev vienai ir veids, kā tu joprojām vari uzturēt un saglabāt savu neatkarību no otra cilvēka. Tāpat, ja atrodi laiku, lai parūpētos par sevi pašu, tu zini, kas tevi dara laimīgu un kas tev liek justies labi, kā rezultātā savam dzīvesbiedram neuzliec slogu visu laiku likt tev justies labi.

Savus draugus un ģimeni liec pirmajā vietā

Ja savu otro pusīti ikdienā satiec teju katru dienu, bet kontakts ar draugiem vai ģimenes locekļiem turpina sarukt, iespējams, pienācis laiks mainīt savas prioritātes. Protams, īpaši attiecību sākumā, ir svarīgi partnerim veltīt pēc iespējas vairāk laika, taču jāspēj uzturēt arī iepriekšējās vairāku gadu garumā lolotās un koptās attiecības ar draugiem un īpaši ar ģimeni, kas vienmēr bijusi līdzās, jo tie ir cilvēki, kas palīdzējuši tev kļūt tādai, kāda tu esi šodien. Tāpēc, lai nepazaudētu sevi un, iespējams, arī tev nozīmīgas draudzības saites, tuviniekus liec pirmajā vietā.

Pazīsti sevi

Pazaudēt sevi attiecībās ir daudz vienkāršāk, kā tas varētu šķist. Tāpat arī katrs no mums jautāts – ''Vai tu sevi pazīsti?'' gribēs atbildēt, sakot ''jā'', taču arī sevi pazīt nav tik vienkārši. Ikdienā ļoti daudz lietu, ko darām, notiek automātiski, ka nemaz nesekojam līdzi tam, ko darām un kā to darām. Šādā ikdienas steigā un nepiedomātā rīcībā, nesaprotam, kas mums padodas, pie kā vēl jāstrādā, kā tas viss mums liek justies un tamlīdzīgi. Atvēlot laiku meditācijai, dienasgrāmatas rakstīšanai vai vienkārši apsēžoties un padomājot par dienā paveikto, tas sniedz iespēju iepazīt sevi, kā rezultātā tavas attiecības vairs nenosaka to, kas tu esi, un tu sāc apzināties, kas ir tavas vēlmes un vajadzības.

Pārliecinies, ka savu dienas kārtību nepakārto otra interesēm

Ļoti iespējams romantiskajās komēdijās esi redzējis stāstu, kur kāds no pāra visas visas intereses pakārto otra interesēm, uzdodot tās par savām, lai gan viņam patiesībā patīk pilnīgi pretējais. Un tas viss tikai tāpēc, lai attiecības neizjuktu. Protams, ir lieliski, ja jums ir kopīgas intereses, taču piespiežot sevi vai savu partneri aktivitātēs, kas tev vai otram nepatīk, var likt justies nožēlojami un nelaimīgi. Tāpēc izmēģiniet kopā kaut ko jaunu, kas, iespējams, patiks jums abiem un būs papildus nodarbe, kuru veikt kopā. Tāpat kaut reizi, ja iespējams un ja tiešām to vēlaties, izmēģiniet viens otra hobijus un avantūras, taču nespiediet tās veikt atkārtoti, bet atstājiet arī kaut ko katra personīgajam laikam ar sevi.

Respektē arī partnera vēlmi būt vienam

Ja tu vēlies, lai partneris respektē tevi un tavu personīgo laiku, tad tev jāatdara ar to pašu, jo neesi vienīgā, kurai vajag laiku sev un saviem tuviniekiem. Dodot otrajai pusītei iespēju vienam pašam vai ar saviem draugiem ļauties saviem hobijiem un interesē, tu atpakaļ saņem laiku sev, tādējādi jūs abi stiprinat savu neatkarību. Tāpat aktivitātes, kas nav veiktas kopā, nodrošinās jaunus sarunu tematus.

Neaizmirsti par saviem mērķiem

Atbalstīt otru viņa ceļā uz panākumiem ir nozīmīga attiecību veidošanas un uzturēšanas sastāvdaļa, taču atbalsta laikā tu nedrīksti aizmirst par saviem personīgajiem mērķiem. Ja sāksi aizmirst par sevi, tas var ietekmēt pašpārliecinātību, apmierinātību ar to, kur esi, un personīgo izaugsmi. Tāpat eksperti saka, ka laimīgas attiecības pat var stimulēt mērķu sasniegšanu.

Sāc tur, kur esi

Ja jau šobrīd jūties pazudusi attiecībās, sāc ar izrunāšanos. Pastāsti partnerim par savām bažām, un centieties kopīgiem spēkiem atrast risinājumu, kā abi varat justies laimīgi un pašpietiekami. Ja pašu spēkiem nespējat tikt galā, iespējams, nepieciešams vērsties pie kāda speciālista.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!