Ir cilvēki, kuri uzskata, ka "veselīga" greizsirdība ir ļoti vērtīga attiecībās, jo otram parāda, ka tev nav vienalga. Tomēr robeža, kur beidzas rūpes un patiešām vajadzīga interese un kur sākas slimīga apmātība, ne vienmēr ir viegli nosakāma. Turklāt pārspīlētu greizsirdību bieži pamana līdzcilvēki, nevis mēs paši.

"Popsugar" attiecību eksperti skaidro, greizsirdība, īpaši, ja tā robežojas ar apmātību, ir viena no destruktīvākajām lietām attiecībās. Ļaušanās greizsirdībai un apmātība nebūt nav "piemīlīga" uzvedība. Lūk, kādas pazīmes liecina, ka uzvedies kā slimīgas greizsirdības mākta persona.

Tevi satrauc partnera tālruņa lietošanas paradumi

Katram no mums ir savi ieradumi, lietojot mobilo tālruni. Kāds nekautrējas uz zvaniem un īsziņām atbildēt pat teātra izrādes laikā, nemaz nerunājot par romantiskām vakariņām, bet citi, pirms pacels klausuli, atvainosies un atstās telpu. Ja ik reizi, kad partneris tavā klātbūtnē neatbild uz zvanu vai īsziņu, tevi pārņem domas, ka viņam ir kas slēpjams un viņam noteikti ir sakars ar kādu citu, pastāv iespējamība, ka tu pārspīlē.

Tevi biedē viņa darbības sociālajos tīklos

Ikviens jauns draugs sociālajos tīklos ir pamats tavam satraukumam? Katru reizi, kad partneris apstiprina draudzību ar kādu jaunu cilvēku, tu steidz izpētīt šīs personas profilu, lai noskaidrotu, kāda ir konkurence? Ja vari atbildēt, apstiprinoši, ļoti iespējams, tu pārspīlē.

Tu sāc "stalkot" savu partneri

Vai tiešām tev nepieciešams, lai kāds no malas pasaka – uzmācīga izsekošana dzīvē vai sociālajos tīklos neliecina par veselīgu attieksmi? Ja tu pieķer sevi regulāri braucot gar mīļotā mājām vai darbam, cerībā viņu "nejauši" satikt vai pieķert kopā ar citu, nevis tāpēc, ka tev tas ir pa ceļam vai esat sarunājuši satikties, ir vērts apsvērt, vai neesi kļuvusi pārāk apsēsta ar savu partneri.

Tu neuzticies nesen iepazītiem cilvēkiem

Vēl viena neveselīgas apsēstības pazīme ir attieksme pret cilvēkiem, ar ko tevi iepazīstina mīļotais. Vai tu viņiem neuzticies un uztver kā draudu? Ja katru reizi, kad mīļotais tevi iepazīstina ar kādu jaunu cilvēku, tu nopratini partneri par viņu attiecībām un netici, ka viņi ir tikai draugi, tas noteikti ir kas vairāk par "veselīgu" greizsirdību.

Tu okšķerē

Veselīgās attiecībās tiek cienīts otra privātums. Kā tu rīkojies, ja tev ir iespēja izpētīt partnera mobilo tālruni, sarakstes, sociālos tīklus un e-pastus? Vai tu spēj uzveikt vēlmi paokšķerēt? Noliedzoša atbilde ir vēl viena pazīme, kas var liecināt – tu esi apsēsta ar savu mīļoto un tava greizsirdība ir krietni pārspīlēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!