Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptuveni līdzīgs libido līmenis partneru starpā nenoliedzami ir būtiska harmonisku attiecību sastāvdaļa, tomēr pētījumi liecina, ka tieši atšķirīgi seksuālie paradumi ir nezūdošas un gadiem ilgas kaisles priekšnoteikums, vēstī "Women's Health".

Pētījumā, kā rezultāti publicēti izdevumā "Personality and Social Psychology", fiksēti 304 heteroseksuālu pāru seksuālie paradumi, apmierinātības līmenis ar konkrētajām attiecībām un to intīmo jomu, attiecību statuss, uzskati par savas dzimumdzīves kvalitāti, attiecību ilgums, kā arī vēlmes un seksuālās fantāzijas.

Tāpat pētījuma dalībnieki vecumā no 18 līdz 65 gadiem atklāja paradumus un lietas, kas viņus neapmierina partnera uzvedībā intīmās tuvības laikā, nosaucot galvenos faktorus, ko vēlētos šai ziņā mainīt.

Rezultātā secināts, ka tieši atšķirīgi, nevis līdzīgi seksuālie paradumi, vēlmes un fantāzijas ir harmoniskas dzimumdzīves pamatā.

Respektīvi, intīmā tuvība attiecību dalībniekos radīs vairāk pozitīvu emociju tad, ja viens no partneriem ir dominējošs, bet otram labpatīk pakļauties u.tml.

Tas gan, kā norāda pētījuma vadītāji, nav nekas pārsteidzošs. Ir tikai likumsakarīgi, ka veiksmīgas attiecības gan ikdienas, gan seksuālajā dzīvē veidojas tad, ja attiecību dalībnieki viens otru papildina, tā veidojot savstarpēju līdzsvaru it visās dzīves jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!