Foto: Shutterstock
Saskaņā ar kāda Hārvardes universitātes veikta pētījuma datiem konstatēts, ka ievērojams skaits vīriešu simulē viltus orgasmu mīlēšanās laikā, tādējādi apgāžot līdzšinējo mītu par to, ka ar šādu "krāpšanos" visbiežāk nodarbojas tieši sievietes, informē izdevums "Daily mail".

Tāpat pētījumā noskaidrots, kā šādas rīcības iemesls ir uztraukšanās ne tikai par partneres labsajūtu, bet arī savu pašcieņu, kas vīriešiem nereti ir primārāka par savu baudu.

Kā izrādās, baudas simulēšana pāru starpā arvien palielinās, un orgasmu vismaz reizi mūžā ir tēlojuši septiņdesmit procentu sieviešu un trīsdesmit procentu vīriešu, kā iemeslu minot emocionālo spiedienu, kas rodas brīdī, kad baudu ir guvis mīlēšanās partneris, savukārt konkrētais cilvēks dažādu iemeslu dēļ nespēj to sajust.

Tāpat to veicina mūsdienu sabiedriskās domas radītais priekšstats un sociālās gaidas, ka vīrietim jāspēj apmierināt savu sievieti praktiski vienmēr, ja vien viņš vēlas pretendēt uz prasmīga mīļākā statusu.

Grūtības sasniegt orgasmu vīriešiem arvien biežāk rada arī dzimtes lomu izmaiņas, kas mūsdienu kontekstā nereti liek zaudēt vīrišķības sajūtu, cīnoties arī ar zemu pašapziņu.

Savukārt sievietes, pretēji pagājušā gadsimta tendencei vienmēr apmierināt savu vīrieti pirmajām, ir mainījušas uzskatus, kļūstot par seksa partnerēm, kuras gaida, ka tiks apmierinātas viņu vēlmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!