Foto: PantherMedia/Scanpix
Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka pāri, kuros galvenā maizes pelnītāja ir sieviete, šķiras retāk, kā arī ir laimīgāki, vēstī telegraph.co.uk.

Tas noskaidrots, pētījumā piedaloties 4000 pāru, kā rezultātā apgāzts līdzšinējais uzskats, ka laulības, kurās ir bērni un kurās sieviete pelna vairāk par vīrieti, tiek šķirtas biežāk.

Pētījuma vadītāji, sadalot pārus grupās, konstatējuši, ka nepastāv pāru šķiršanās biežuma atšķirība starp ģimenēm, kurās ir bērni virs 12 gadiem un galvenais pelnītājs – tēvs, un ģimenēm ar tāda paša vecuma atvasēm un galveno pelnītāju – sievieti.

Savukārt laulībās, kurās ir bērni vecumā no trīs līdz pieciem gadiem un pelnītāja – māte, šķiršanās notiek retāk nekā attiecībās ar minētā vecuma atvasēm un galveno pelnītāju – tēvu.

Pētījuma vadītāji, komentējot gūtos rezultātus, norādījuši, ka šāda tendence tikusi paredzēta jau pagājušā gadsimta 40. gados un to skaidro virkne socioekonomisko teoriju, kas uzsver sievietes arvien pieaugošo neatkarību no vīrieša un šīs neatkarības ietekmi uz attiecību un laulību modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!