Foto: Shutterstock
Veslīga intīmā dzīve jau sen vairs nav tikai mīlēšanās, skūpsti un glāsti. Lielu nozīmi pāru seksuālajā apmierinājumā ieņem arī pieaugušo rotaļlietas jeb intīmpreces, kas nebūt nav domātas tikai baudai vienatnē, bet var palīdzēt ne tikai uzfrišināt attiecības, bet arī tās stiprināt.

Pirmie intīmpreču veikali Latvijā parādījās pirms vairāk nekā 20 gadiem, deviņdesmito gadu sākumā. Un sākotnēji teju visi apmeklētāji bijuši tikai vīrieši, sievietes burtiski baidījušās tur iet. Taču šobrīd situācija ir mainījusies, un teju puse ''seksšopu'' apmeklētāju ir sievietes. Tāpat senāk šādos veikalos biežāk iegriezās pa vienam, bet tagad aizvien biežāk veikalos var redzēt pārus, kas ieradušies kopā.

Neraugoties uz to, ka šobrīd it visu var apskatīt un iegādāties tīmeklī, lielākā daļa tomēr pēc izpētes internetā dodas uz veikalu, lai vēlreiz apskatītu, aptaustītu un tad pieņemtu lēmumu – pirkt vai nē. Vairāk par ''seksšopu'' kultūru un intīmpreču iegādi Latvijā lasi šeit.

Iespējams, arī tu jau kaut ko no pieaugušo rotaļlietām esi iegādājusi sev un/vai savam partnerim. Taču, ja vēl tikai domās apceri, ko vēlētos guļamistabā izmēģināt, pirms dodies uz veikalu vai iepērcies internetā, piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kuri jāņem vērā pirms intīmpreču iegādes. Tāpat arī uzzini, kā šīs ''rotaļlietas'' var palīdzēt uzlabot tavas un partnera attiecības, un iepazīsties ar pieredzes stāstiem par to, kādām intīmprecēm priekšroku dod 'Delfi' lasītāji.

Ne tikai vibratori vai dildo. Ko izvēlas 'Delfi' lasītāji

Foto: Shutterstock

Mūsdienās intīmpreces tiek uzskatītas par lielisku dāvanu dzimšanas dienā ne tikai partnerim, bet arī tuviem draugiem. Arī Kristīnei draudzenes dzimšanas dienā uzdāvinājušas stikla dildo, kuru viņa izmēģinājusi tikai vienreiz. ''Man nepatika, jo tas bija ļoti ciets, kas man nebija patīkami. Šobrīd neko jaunu gan neesmu iegādājusi, bet gribētu iegādāties dildo, kas vairāk līdzinās īstam dzimumloceklim. Tāpat arī mani vilina doma par vibratora izmēģināšanu. Ar partneri jau esam izmantojuši lubrikantus, bet gribētu arī testēt kādu interesantāku – sildošo, atvēsinošo, stimulējošo un citus. Kā arī varētu intīmajai dzīvei piedot asumu ar kādu pātadziņu, jo man patīk, ka mani ieper, bet līdz šim tas darīts tikai ar roku.''

Sieviete arī atklāj, ka pavisam noteikti guļamistabā nevēlētos ienest krūtsgalu klipšus, jo tas izklausās baisi, vai anālos stimulatorus, jo viņai nepatīk anālais sekss. Jautāta, kāpēc vēl neko no nosauktā nav iegādājusies, Kristīne skaidro: ''Ikdienas steigā par to nesanāk gana daudz laika domāt. Tāpat arī mans ceļš uz mājām no darba vai otrādi neved gar kādu seksšopu, tāpēc arī to apmeklējumiem īsti nav sanācis laika. Kā arī, ja vēlies kvalitatīvu preci, tev tajā ir jāiegulda lielāki līdzekļi.''

Arī Annija līdzīgi kā Kristīne guļamistabā izmēģinājusi tikai vienu ''rotaļlietu'' – rokudzelžus. ''Tas jau bija kādu laiku atpakaļ, bet atceros, ka ar partneri tos izmantojām nevis uz manis, bet gan viņa. Tas bija ļoti interesanti un patīkami, jo, ja partneris līdz tam brīdim, kad esat tikuši gultā, ir kaut kā nogrēkojies, saslēdzot viņu ar roku dzelžiem, vari viņu pamocīt. Protams, otra bezpalīdzību vajadzētu izmantot, lai paspilgtinātu kaisli, nevis ļaunprātīgi.''

Jaunā sieviete atklāj, ka viņai vēl nav konkrētu vēlmju, bet pavisam noteikti gribētu izmēģināt kaut ko no intīmpreču klāsta. Kā iemeslu, kāpēc tas vēl nav izdarīts, viņa min, ka, iespējams, līdz šim viņas partneris nav Anniju uz to pavilcis. Tāpat sieviete atzīst, ka kautrētos viena doties uz veikalu, lai kaut ko iegādātos, un brīdī, kad būtu jānododas mīlas priekiem ar jaunajām ''rotaļlietām'', tam būtu nepieciešams sagatavoties.

Pretēji abām dāmām, kuras vēl ir tikai ceļā uz intīmpreču iegādi, Dāvis, jautāts par savām mīļākajām ''rotaļlietām'', runā kā īsts eksperts. ''Ja ar rotaļlietām mēs saprotam ne tikai dildo un vibratorus, tad man ļoti patīk virves, acu apsēji un roku dzelži. Taču, pirms tiem ķerties klāt, obligāti nepieciešama priekšspēle. Tāpat ir arī divi varianti, kā rotaļlietas var tikt izmantotas – piemēram, ja meitene ir maigāka, tad labāk izmantot pūkainos rokudzelžus, jo tie negriež locītavas un uz sievieti neizdara tik lielu psiholoģisko spiedienu, bet ja meitene ir pakļāvīgāka, var izmantot arī parastos rokudzelžus.''

Dāvis skaidro, ka dod priekšroku šādām intīmprecēm, jo tas savā ziņā ir abpusējas agresijas jautājums. ''Ja abi iesaistītie ir stresa pilnā ikdienā, tad tā ir laba izlāde, pēc kuras vienmēr seko atbrīvošana. Psiholoģisko atslābinājumu sniedz gan orgasms, gan brīvības sajūta. Svarīgi pieminēt, ka partneres nekad to nav uztvērušas kā pazemojumu – tā vienmēr ir bijusi abpusēja vēlme un daļēji kā lomu spēle.'' Viņš vēl piebilst, ka pēc šāda seksa vienmēr seko maiga mīlēšanās, jo ķermeņi ir atslābuši, tāpēc to nekad nevajadzētu darīt no rīta pirms darba.

Turpinot skaidrojumu, kāpēc viņš izvēlas tieši šīs preces, vīrietis skaidro, ka visu ietekmē maņas – ja atņem vienu, tad citas paliek spēcīgākas. ''Redzi atņemt ir visvienkāršāk, jo bieži vien sekss ir naktī, kad neko tāpat neredz. Var mēģināt otram uz mirkli atņemt arī dzirdi, taču ir jābūt uzmanīgam un labāk to nedarīt, ja otrs ir ļoti jūtīgs pret kunkstiem un citām skaņām, kādas cilvēki izdveš seksa laikā. Tāpat nevajadzētu atņemt ožu, jo no intīmajām vietām izdalās dabiskais afrodīzijs, kas palīdz uzbudināties. Savukārt tauste ir pati svarīgākā, tāpēc arī šīs agresīvās rotaļas ar iepēršanu, matu paraušanu un visu citu pastiprina uzbudinājumu un kulmināciju,'' viņš secina.

Vaicāts, ko viņš negribētu darīt guļamistabā, Dāvis stāsta: ''Es nekad negribētu būt pakļauts. Tomēr es piekristu, ja man aizsietu acis, bet līdz šim man nav bijusi tāda partnere, kas vēlētos ņemt virsroku.''

Savukārt Roberts atklāj, ka, viņaprāt, ar cilvēku ķermeņiem iespējams izdarīt pietiekami daudz, kā rezultātā papildu līdzekļi guļamistabā nav nepieciešami. Taču, ja pārim šķiet, ka viss jau izmēģināts, tad var apsvērt intīmpreču iegādi.

Sāc ar tirgus izpēti

Foto: Shutterstock
Katram no mums ir vismaz viena slēptā seksuālā fantāzija, kuru, iespējams, var palīdzēt piepildīt kāda intīmprece. Taču tas nenozīmē, ka bez iepriekšējas izpētes un sagatavošanās, tev tūlīt pat jāsteidz uz veikalu to iegādāt. Ir lietas, par kurām jāzina katram, kas apsver šādu rotaļlietu iegādi. Un tās ir īpaši svarīgas tiem, kas ir par kūtru, lai dotos uz veikalu un lūgtu pārdevēja palīdzību, tāpēc iepērkas internetā.

Portāls ''Cosmopolitan'' iesaka, pirms iegādāties preces, noskaidrot, no kāda materiāla tā veidota. Pievērs uzmanību tam, vai intīmpreces materiāls atbilst ķermeņa drošībai jeb ir ''body-safe''. Ja tai nav šāda apzīmējuma uz etiķetes, pastāv risks savainoties arī tad, ja rotaļlieta lietota pareizi. Kā arī, iespējams, tev no kāda materiāla ir alerģija, tāpēc pievērs īpašu uzmanību materiālu sastāvam.

Tāpat atceries, ka intīmpreces patiesi nav tikai tās, kuras pēc izskata vai formas atgādina īstu dzimumlocekli. Tāpēc veic tirgus izpēti un uzzini, ko seksšopi tev var piedāvāt. Iespējams, viņu katalogā ir kaut kas tāds, par ko dzirdēsi pirmo reizi, bet tas tevi uzrunās.

Nedrīksti aizmirst arī par higiēnu. Ja jau esi atgriezusies no veikala ar jaunu spēļmantiņu, pārliecinies, ka komplektā esi iegādājusies piemērotus tīrīšanas līdzekļus. Tikpat svarīga kā tava personīgā higiēna ir arī intīmpreču higiēna jeb mazgāšana. To vajadzētu darīt pirms katras lietošanas reizes un arī pēc, lai atbrīvotos no jebkādiem putekļiem, netīrumiem un baktērijām. Atceries, ka arī viena vienīga reize, kad aizmirsīsi par intīmpreču mazgāšanu, tavai veselībai var maksāt dārgi.

Un pēdējais, bet ne mazāk svarīgais – intīmpreces izmantot tikai tam, kam tās paredzētas. Ja vēl esi tikai iesācējs, nepareiza izmantošana var savainot.

Ieguvumi attiecībās

Foto: Shutterstock
Ir tādi, kas uzskata, ka intīmpreces vairāk domātas individuālam apmierinājumam, nevis kopīgi gūtai baudai, taču tā jau sen vairs nav taisnība. Ir tieši pretēji – seksa rotaļlietas, ja iegādātas pēc abpusējas piekrišanas, pat var uzlabot savstarpējās attiecības ne tikai fiziski, bet arī emocionāli.

Portāls ''Bustle'' skaidro, ka intīmpreču izmantošana seksa laikā uzlabo savstarpējo komunikāciju. Piemēram, ja izmantojat kādu vibrējošu stimulatoru, neviens no jums negribēs, lai tas rada diskomfortu, tāpēc viens otram dosiet norādes par to, kā un kur to likt lietā. Iemācoties runāt par šādām lietām, iemācīsieties runāt arī par visu citu.

Tāpat arī šāda mīlēšanās var palīdzēt tuvāk iepazīt arī partneri, ar kuru tiecies gadu, divus vai ilgāk, jo, atbrīvojoties un esot atklātiem, uzzināsiet viens otra fantāzijas. Savukārt, ejot arvien tālāk savās sajūtu robežās un iepazīstot arvien jaunas rotaļlietas, stiprināsiet savstarpējo uzticību.

Pašsaprotams, bet neatņemams un svarīgs bonuss ir apmierinājums, kuru ar rotaļlietu iesaisti varat viens otram sniegt. Kā arī intīmpreces var palīdzēt sievietei sasniegt orgasmu, ja līdz šim tas ar partneri mīlēšanās laikā nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!