Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katra sieviete ir pārliecināta par savām prasmēm mīlas lauciņā, tomēr, kā informē izdevuma "Daily Mail" aptaujātā eksperte Treisija Koksa, nereti tiek pieļautas piecas izplatītas kļūdas, kas ietekmē ne tikai seksuālās dzīves, bet arī pāra attiecību kvalitāti.

Vīrieši seksam ir gatavi vienmēr

Gadiem ejot un iestājoties briedumam, vīrieša dzīvē arvien nozīmīgāku vietu ieņem arī viņa profesionālā izaugsme, vaļasprieki un citas lietas, kam nepieciešama enerģijas ieguldīšana un koncentrēšanās, tā pamazām mazinot pusaudžiem raksturīgo apsēstību ar mīlēšanos.

Tāpat dzimumtieksmi var mazināt sarēžģījumi karjerā, ikdienas steiga un stress, kā arī raizes par sadzīviskām lietām.

Šai sakarā Koksa iesaka sievietēm atcerēties, ka vīrieši nav pielīdzināmi seksa rotaļlietām, ko iespējams ieslēgt un izslēgt vajadzīgajā brīdī, un rīkoties saskaņā ar partnera izjūtām un vēlmēm.

Mīlēšanās ir galā, vīrietim sasniedzot orgasmu

Sievietes nereti pieļauj kļūdu, uzskatot, ka mīlēšanās jāpārtrauc, ja vīrietis sasniedzis augstāko baudu un šķiet noguris un iztukšots, tomēr tam tā nav jānotiek, skaidro Koksa.

Protams, izstrādājoties miega un labsajūtas hormoniem, vīrieša vienīgā vēlme pēc spēcīga orgasma var būt neilga nosnaušanās, tomēr situāciju vari mainīt, vienkārši norādot, ka nevēlies palikt neapmierināta vai arī neļaujot partnerim kulminēt, pirms pati neesi sasniegusi orgasmu.

Sekss vīriešiem nozīmē vien fizisku aktu

Intīma tuvība vīriešiem kalpo par abpusējas došanas un saņemšanas uzskatāmāko formu, kā arī liek justies emocionāli un fiziski pieņemtiem un novērtētiem.

Koksa atgādina, ka šādi uzskati ir arī tiem vīriešiem, kas ikdienā nelabprāt izrāda emocijas, izvairoties arī no sarunām par savām jūtām, tādēļ tieši mīlēšanās ir veids, kā izrādīt pieķeršanos un cieņu savai sievietei.

“Kad vīrietis vēlas izpaust savu mīlestību, kā arī saņemt to no savas sievietes, viņš, visticamāk, ierosinās mīlēties.

Ja darbā ir gadījušies kādi sarežģījumi vai apšaubītas viņa prasmes, sekss ir ērtākais veids, kā atgūt zaudēto vīrišķību. Tāpat mīlēšanās vīriešiem ir īpaši nozīmīga, izveseļojoties no kādas slimības un jūtoties vājiem, jo sekss kalpo par sava veida apliecinājumu tam, ka vīrietim dzīves grūtības nav jāpiedzīvo vienatnē,” stāsta eksperte.

Šo iemeslu dēļ atteikums seksam vīrietim var nozīmēt arī viņa paša noraidījumu, tādēļ ja nejūti noskaņojumu mīlēties, iepriecini savu partneri ar glāstiem un maiguma izpausmēm.

Vīriešiem nav jāsniedz paskaidrojumi

Nav noslēpums, ka sieviešu reproduktīvā sistēma, kā arī intīmās zonas ir krietni komplicētākas nekā vīriešiem, tādēļ atceries, ka norādes par pieskārienu intensitāti, jutīgākajām vietām, kā arī citiem paņēmieniem, kas tev sagādā baudu, ir viens no priekšnoteikumiem kvalitatīvam seksam!

Nevēlēšanās izmēģināt ko jaunu

Vienveidīga mīlēšanās ir pielīdzināma viena un tā paša ēdiena regulārai ēšanai, likumsakarīgi kļūstot garlaicīgai, iepriekš paredzamai un neinteresantai.

Tādēļ, lai izvairītos no rutīnas iestāšanās savā mīlas dzīvē, nebaidies izmēģināt ko jaunu! Iespējams, sākotnēji jutīsi bailes par neizdošanos vai neērtības sajūtu, tomēr tieši šādi gūsi un sniegsi arī savam partnerim tik vērtīgās emocijas un jaunus iespaidus, mudina Koksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!