Foto: PantherMedia/Scanpix
Mīlēšanās un intīmā veselība ir ļoti delikāts jautājums. Tieši tāpēc, rodoties neskaidrībām, ne vienmēr uzdrošināmies par tām jautāt speciālistiem, iztiekot ar dažādām saklausītas informācijas druskām. Šai sakarā piedāvājam "Huffington Post" apkopotos jautājumus un atbildes, kas sieviešu un vīriešu prātu mīlējoties nodarbina visbiežāk.

Vai mīlēšanās laikā ir iespējams urinēt nejauši?


Foto: Shutterstock
Kā skaidro mediķi, sievietes urīnpūslī arī pēc tualetes apmeklējuma paliek nedaudz urīna, kas atsevišķu pozu laikā var nejauši izdalīties ārpus organisma. Tāda ir, piemēram, misionāru pozīcija, kuras laikā rodas spiediens uz vēdera lejasdaļu un attiecīgi arī urīnpūsli.

Speciālisti šai sakarā gan iesaka lieki nesatraukties - urinēšanas gadījumi mīlēšanās laikā ir visai reta parādība. Gadījumā, ja tas tomēr noticis ar tevi, sāc stiprināt vagīnas muskulatūru, kas mazinās ne tikai šādu starpgadījumu iespējamību, bet arī nodrošinās spēcīgākas izjūtas mīlēšanās laikā.

Kāpēc mīlēšanās laikā rodas nekontrolējama vēlme smieties vai raudāt?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sekss ir ne tikai fizisks, bet arī neiroloģisks un emocionāls pārdzīvojums, teic speciālisti. Atkailināšanās kāda priekšā var radīt virkni dažādu izjūtu, kas ne vienmēr ir paredzamas. Tāpat savu lomu var spēlēt arī hormoni, menstruālais cikls un drošības sajūta konkrētajās attiecībās.

Ko iesākt ar sausumu tur lejā? Nelīdz pat liels uzbudinājums


Foto: PantherMedia/Scanpix
Maksts dabisko mitrumu nodrošina veselīgs hormonu līmenis sievietes organismā, teic mediķi. To bieži var izjaukt morālās kontracepcijas lietošana, diabēts, nopietnas slimības, kā arī ķīmijterapija, bērna zīdīšana un dažādas alerģijas.

Ērtākais veids, kā maksts sausumam neļaut kaitēt seksuālās dzīves kvalitātei, ir lietot lubrikantus uz eļļas bāzes, iesaka eksperti.

Kā tur, lejā, būtu jāsmaržo?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mainoties normālajam pH līmenim vagīnā, var savairoties baktērijas, kas veicina bakteriālās vaginozes vai kandidozes attīstīšanos. Tās attiecīgi pavada mainīts ķermeņa aromāts, kas bieži vien atgādina zivju smaku.

Tiesa, maksts mikrofloru maina arī vīrieša sēkla, paaugstinot pH līmeni, kas var rezultēties īslaicīgās aromāta izmaiņās. 

Tāpat sievietes smaržu ietekmē ēdienkarte un menstruālais cikls, tomēr tai tik un tā jābūt neuzkrītošai, ja ar organismu viss ir kārtībā, brīdina mediķi.

Vai asiņošana pēc seksa liecina par nopietnu saslimšanu?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neliels daudzums gaišas krāsas asiņu, īpaši ovulācijas laikā, pēc mīlēšanās neliecina par veselības problēmām. Tomēr, ja asiņošana ir spēcīga, nekavējoties jāapmeklē ārsts. Tā var liecināt par dažādām slimībām, kā arī dzemdes vai urīnpūšļa infekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!