Foto: Shutterstock
Neviens no mums neveido attiecības ar mērķi sabojāt savu veselību. Tieši otrādi – mēs ceram, ka tās būs veselīgas un laimīgas, kā rezultātā, uzlabosies ne tikai mūsu fiziskā, bet arī emocionālā veselība. Taču ne viss ir tikai balts vai melns.

Jā, attiecības, kurās valda uzticība, mīlestība un pieņemšana, var nākt tikai par labu. Tomēr, strādājot pie tām, gadīsies strīdi, nesaskaņas, satraukumi, pārdzīvojumi un visa kā cita, kas tavu veselību ietekmēs negatīvi. Iedvesmojoties no portāla ''Health'', piedāvājam iepazīties ar veselības problēmām, kādas var rasties attiecībās.

Pieņemšanās svarā

Katrs no mums pazīst kādu pāri vai vismaz ir dzirdējis par kādu, kur, attiecībām kļūstot nopietnākām un stabilākām, kāds no pāra vai abi pieņemas svarā. Tam var būt dažādi iemesli, piemēram, viens otra klātbūtnē jūtaties brīvi un bez kompleksiem, vai pretēji – attiecībās radītā stresa dēļ notiek pārēšanās.

Paaugstināts stresa līmenis

Jūs esat divi dažādi cilvēki, kuriem nepieciešams nonākt pie viena lēmuma, kurš apmierinās abus. Tas ne vienmēr ir viegli un izdarāms. Tāpat arī ilga neatbildēšana uz ziņām, rada satraukumu par to, vai otram viss kārtībā. Šīs lietas un daudz kas cits var radīt paaugstinātu stresa līmeni.

  • Šeit lasi, ko nedarīt pēc strīda, lai nebojātu attiecības.

Miega problēmas

Protams, gulēšana blakus kādam, kuru mīli un kuram uzticies, var tikai uzlabot miega kvalitāti. Taču, ja tavs partneris krāc, nemitīgi miega laikā grozās vai jebkā citādi traucē tavu miegu, tādējādi tu zaudē minūtes vai stundas, kuras varētu veltīt, lai izgulētos. Ilgstošs miega trūkums var novest pie nopietnām veselības problēmām.

Trauksmainība vai depresija

Veselīgas attiecības, ja pagātnē jau bijušas problēmas ar trauksmainību vai depresiju, var palīdzēt atvieglot šo mentālo slimību simptomus vai riskus. Tomēr partnera meli – gan baltie, gan attiecību ietekmējošie –, neuzticība un cita rīcība, kas nevis rada prieku, bet gan liek justies slikti, var tikai pastiprināt trauksmainības vai depresijas rašanās risku.

Pārmērīga alkohola lietošana, alkoholisms

Attiecībām uzsākoties, ir jauki doties uz restorāniem vai pagatavot vakariņas mājās, un klāt maltītei iedzert pa glāzei vīna. Taču, ja šī kļūst par ‘’tradīciju’’ katrai tikšanās reizei, nav noslēpums, ka pārmērīga alkohola lietošana uz organismu atstāj negatīvas sekas. Tāpat, ja attiecībās valda nevis miers un saticība, bet gan nemitīgi strīdi un nesaskaņas, kādam no pāra var būt tieksme mierinājumu meklēt alkoholā, kas var rezultēties ar alkoholismu.

Paaugstināts asinsspiediens

Asinsspiedienu ietekmē gan uzturs, gan fiziskās aktivitātes, gan emocionālais stāvoklis. Jau iepriekš minēts, ka nesaskaņas attiecībās var paaugstināt stresa līmeni, kas savukārt var paaugstināt asinsspiedienu. Ja stress nemitīgi ir augstā līmenī, var iestāties hipertensija.

Sirdssāpes

Ne tikai tavas šī brīža attiecības, bet arī tās, kas jau sen izbeigtas, var negatīvi ietekmēt tavu veselību, it īpaši tad, ja esi sāpināts. Arī, tēlaini izsakoties, salauzta sirds var radīt reālas un fiziskas sāpes sirdī, kuras var būt ļoti līdzīgas sāpēm, kādas rodas sirdstriekas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!