Foto: Shutterstock
Lai gan valstī joprojām ir spēkā ārkārtējais stāvoklis, randiņus neviens nav atcēlis! Skaidrs, ka iepazīties ar potenciālo mīlas partneri šobrīd ir visai sarežģīti. Pat tos, kas viens otru jau atraduši, iespējams, šķir kilometri – vai vismaz divu metru distance. Taču lielisks veids, kā neaizmirst par romantiku arī šajā grūtajā laikā, – īstenot video randiņus.

Attāluma attiecības pēdējo gadu laikā ir krietni mainījušās. Vien pirms 20 gadiem labākais (un gandrīz vienīgais) veids, kā attālināti sazināties ar savu mīļoto, bija ņemt talkā telefonu, taču tagad, pateicoties internetam, ir daudz un dažādu iespēju, kas ļauj uzkurināt attiecības, pat neesot otram blakus. Pēdējā laikā arvien populārāki ir kļuvusi video randiņi. Aptuveni 90% no komunikācijas ir neverbālā formā – šī iemesla dēļ videozvani var būt gandrīz tikpat labi kā tikšanās klātienē. Tā ir iespēja netraucēti vērot partnera sejas izteiksmi, pozas un žestus, kas savukārt ir būtiski veiksmīgas komunikācijas veidošanā. Sevišķi svarīgi tas ir attiecību sākuma posmā.

Taču skaidrs, ka nekas nenotiek pats no sevis – ir jāpieliek pūles, lai tikšanās ar otru būtu veiksmīga, tāpēc, iedvesmojoties no "Elite Daily", esam apkopojuši ieteikumus, kas palīdzēs video randiņā.

1. Esi radošs

Svarīgi ir domāt ārpus rāmjiem. Lai gan varētu šķist, ka iespējas videozvanu laikā ir visai ierobežotas, tā nebūt nav. Pamēģiniet kopā kādu tiešsaistes spēli, uzrīkojiet deju maču katrs savā viesistabā vai varbūt pavakariņojiet kopā – vai nu cenšoties pagatavot kādu kārumu pēc vienas un tās pašas receptes, vai arī izbaudot jebkādu citu maltīti sveču gaismā. Galu galā – ēst patīk visiem, vai ne?

2. Iemācieties kopā kaut ko jaunu

Videozvana randiņš ir lieliska iespēja uzzināt kaut ko jaunu vienam par otru. Viena no tā priekšrocībām ir iespēja vērot partnera ķermeņa un sejas kustības, kas patiesībā var diezgan daudz atklāt. Iespējams, ir vērts pamēģināt kādu no minēšanas vai jautājumu spēlēm, kas ļaus uzzināt interesantus un vēl iepriekš nedzirdētus faktus vienam par otru.

Taču nav jāatklāj tikai vienam otra noslēpumi – varbūt ir laiks kopā apgūt kādas jaunas prasmes? Šobrīd ir pieejami aizraujoši bezmaksas tiešsaistes kursi, kuros smelties jaunas zināšanas. Vēl viens variants – katram atsevišķi noklausīties kādu interesantu podkāstu un pēc tam kopīgi apspriest tajā dzirdēto. Ja esat muzeju cienītāji, varat kopīgi izstaigāt kādu no tiešsaistes muzejiem. Varbūt atklāsiet, ka jums ir kopīga interese par mākslu, vēsturi, zinātni vai ko citu.

3. Pievērs uzmanību apgaismojumam

Skaidrs, ka romantiskas atmosfēras veidošanai apgaismojums ir ļoti svarīgs – tas attiecas arī uz videozvaniem. Dabīgā gaisma vienmēr ir vislabākais variants, jo tā ir maigāka par mākslīgo apgaismojumu. Taču, ja nav ērtas vietas loga tuvumā vai randiņš paredzēts vakarā, izmanto divus gaismas avotus, un svarīgi, lai tie būtu pavērsti pret seju. Sveces nudien ir burvīgas noskaņas radītājas, taču tās nav labākais variants virtuālajam randiņam, jo nerada pietiekami daudz gaismas, lai kamera tās varētu uztvert.

Ideālā gadījumā galvenajam gaismas avotam vajadzētu spīdēt sejas līmenī, jo spēcīgs apgaismojums no augšas vai apakšas var radīt intensīvas ēnas, kas izskatās ne visai glaimojoši. Ja videozvanus nākas bieži izmantot, iespējams, ir vērts apsvērt spuldžu iegādi, kurām ir siltāku toņu gaisma, – tas dos citu mirdzējumu.

4. Domā par leņķiem

Viens no potenciāliem virtuālā randiņa mīnusiem – video tērzēšana var izvērsties neveikla. Lai izvairītos no situācijas, ka pēkšņi parādās iepriekš neredzēts dubultzods vai deguna nāsis šķiet lielākas nekā parasti, jau laikus iestati kameru pareizajā leņķī. Vislabāk, ja kamera atrodas nedaudz virs acu līmeņa. Ja izmanto datoru, iesakām palikt zem tā dažas grāmatas, lai paceltu kameru augstāk. Ja izmanto planšetdatoru, pārliecinies, ka tas atrodas stabilā stāvoklī.

5. Sagatavojies tuvplānam

Lai atstātu labu iespaidu, sagatavojies video randiņam gluži kā tad, ja tiktos klātienē. Ja vēlies, uzliec nelielu grimu, ieveido matus, izvēlies sev tīkamu tērpu – der jebkas, kas ļaus justies pārliecinātai. Nav nepieciešams pārspīlēt un pavadīt 20 minūtes, uzklājot tonējošus līdzekļus un izgaismotājus, ja tā nav daļa no tavas ikdienas rutīnas. Dari tikai to, kas liek tev justies labi un pārliecināti.

Atceries, ka tas, kā izskatās grims videozvana laikā, ir atkarīgs no apgaismojuma istabā, tāpēc pirms randiņa ir vērts palūkoties, kā izskaties kamerā, lai nebūtu nekādu nevēlamu pārsteigumu.

6. Parādi savu labāko pusi

Ja reiz norunāts randiņš, esi punktuāla un patiesi pieliec pūles, lai atstātu labāko iespaidu par sevi. Ja pie sevis aicini ciemos draugus, visticamāk, pirms tam tu sakārto savu māju. Neaizmirsti par to arī pirms videozvana – arī apkārtējā vide var cilvēkam radīt viedokli par tevi. Parūpējies par to, lai tas būtu pozitīvs!

7. Neskopojies ar labiem vārdiem

Lai kāda arī nebūtu tava partnera mīlestības valoda, neaizmirsti par labiem vārdiem. Komplimenti ne tikai liek otram justies labi, bet arī piešķir nelielu uguntiņu komunikācijai, kas videozvanu padarīs romantiskāku. Uzslavē partnera apģērba izvēli, mājas iekārtojumu vai jebko citu. Taču – lai komplimentam būtu pozitīva ietekme, tam jābūt patiesam un jānāk no sirds. Nav nekādas jēgas no tukšiem glaimiem.

8. Nepieļauj kļūdas

Kārtīgi apdomā vietu, kurā īstenosi savu virtuālo randiņu. Cilvēki bieži pieļauj kļūdu un veic videozvanus skaļās, pārpildītās telpās, turklāt vēl ar sliktu interneta savienojumu, kas pamatīgi apgrūtina komunikāciju. Ja dzīvo kopā ar dzīvokļa biedriem vai ģimeni, pacenties atrast brīdi, kad mājinieki ir devušies prom, vai atrodi kādu klusāku stūrīti, kur tevi neviens netraucēs, iesaka "Business Insider".

9. Sagatavojies jau iepriekš

Ja ar randiņa partneri vēl neesat tikušies, lai mazinātu stresu pirms tikšanās, ir vērts jau iepriekš sagatavoties sarunai. Padomā par jautājumiem, kurus vēlies uzdot, kā arī par tēmām, kuras gribētu apspriest. Ja randiņš būs veiksmīgs, iespējams, to pat nevajadzēs izmantot, taču šādi mazināsi satraukumu par neveiklu klusuma brīžu iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!