Puisis satiek meiteni, puisis bildina, puisis apprec meiteni. Stāsts ar laimīgām beigām, protams, tomēr, vai tas nekļūst sarežģītāks, ja viens vai abi no viņiem jau to ir darījuši? Ķersimies pie šī jautājuma būtības, runājot par otro (trešo vai ceturto) laulību.
Lielākās raizes

Ja ir iesaistīti bērni, lielākā daļa pāru uztraucas par to, kā viņus integrēt šajās attiecībās. Viņi uztraucas par to, kā viņi tiks galā ar jauno atbildību un saistībām ar ģimeni, kas nenovēršami rodas tad, kad tai tiek iesaistīti atkarīgi cilvēki. Kā būs tad, kad pēkšņi būs jāuzņemas lielāka atbildība? Kā viņi var nodrošināt to, lai bērni nejustos atstumti?

Otro laulību ietekme uz bērniem

Bērniem vecāku otrās laulības atgādina tās nukleārās ģimenes zaudējuma sajūtas, kurām viņi nav tikuši pāri. Tādējādi tās patiesībā sniedz iespēju atgūties pēc bērna vecāku šķiršanās vai viena no vecāku bojāejas. Vecākiem ir jāapzinās, ka bērniem ir nepieciešams laiks un uzmanība.

Bieži bērni ir patiešām priecīgi par gaidāmajām laulībām, bet zem šī prieka slēpjas pretrunīgas sajūtas. Vienīgais veids, kā šīs sajūtas izlaužas (un tām ir jāizlaužas) ir tad, ja ir laiks un telpa diskusijai. Mums nav rituālu, kā patiešām atzīmēt beigas šķiršanās procesa sērām. Piemēram, otrās laulības dienā māte var pagatavot saviem bērniem īpašas brokastis, lai atvadītos no viņu vecā dzīvesveida. Bieži vien bēdīgās izjūtas izzūd priekā par otro laulību, kā arī par kāzu norisi.

Viens partneris ir šķīries, bet otrs nav bijis precējies

Cilvēkam, kurš nav bijis precējies, būtu ieteicams dziļi izpētīt sava partnera šķiršanos. Kā viņš vai viņa to pārdzīvoja? Kā viņš vai viņa saskata savu vainu laulības neveiksmē? Kāda ir šīs personas pieredze problēmu risināšanā un sarunās? Runāšana dziedina - ir svarīgi par to runāt.

Šķiršanās var gan stiprināt cilvēka vēlmi izveidot stabilu laulību, gan arī pārliecināt viņu par to, ka, ja kopdzīve neizdodas, nekas slikts nav noticis. Šāda drošības izjūta ir pozitīva.

Grūtākais otrās laulības plānošanā

Plānojot kāzas, jāapsver, kā sader abas ģimenes? Ko aicināt uz kāzām? Nākamā vissvarīgākā lieta ir finanses. Kad divi jauni cilvēki laulājas, viņu līdzdalība ir pieticīga. Cilvēkiem, kuriem ir pāri 30, 40 vai 50, līdzi nāk finansiālā un emocionālā bagāža. Kas maksās par kāzām un kā tiks dalītas finanses? Pāriem par to ir jārunā.

Sarunas ar vecākiem

Vecāki, iespējams, otrajā reizē jutīs nelielu nepatiku. Lielākā daļa cilvēku paslauka zem paklāja visas tās nepatīkamās un bailes raisošās sajūtas, kuras, bez šaubām, ir kopīgas visām iesaistītajām personām. Ir noderīgi, ja pāris var skaidri formulēt savas lielākās bažas - kas notiks, ja arī šīs laulības izjuks? Bažu vienkārša nosaukšana tām atņem spēku.

Skeptiskie radinieki

Pirms kāzām, ja vien iespējams, izvairieties no skeptiskajām tantēm, kas visu izvērtē. Tomēr, ja pārāk daudziem tuvu stāvošiem cilvēkiem ir dziļas bažas, tam būtu jāpievērš uzmanība.

Tomēr vissvarīgākais ir ieskatīties sevī, lai redzētu, vai ir labas sajūtas. Cilvēkiem, kuri precas otrreiz, ir jau pietiekami daudz sliktas pieredzes.

Veiksmes recepte

Precoties pirmoreiz, cilvēki mēdz domāt, ka svarīgas ir kopīgas intereses, ja abiem patīk burāšana un vienādas filmas. Precoties otro reizi, nāk atskārsme, ka telpas došana otram nozīmē ļoti lielu uzticēšanos. Darot kaut ko tādu otrreiz, cilvēkam ir pilnīgi cits viedoklis par laulību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!